Mumins Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 15 godzin temu, ktm950 napisał: opcja minimum to nafta na mikrofibrze do usuwania dużej ilości smoły Lub zmywacz silikonowy albo czysta IPA, również dają radę jeśli chodzi o smołę/soki z drzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek3154 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Mam pytanie, quick detailer można nałożyć zaraz po aplikacji wosku czy odczekać jakiś czas zeby wosk na spokojnie się związał z lakierem? Wosk fusso, qd tez z soft99. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 @tosiek3154 Na razie nie ma potrzeby aplikować qd, poczekaj chociaż do pierwszego mycia albo dopiero jak wosk osłabnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek3154 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 A czy jest sens dwukrotnego nakladania wosku? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 @tosiek3154 jeśli chodzi o fusso to nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 24 Września 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 @kamil598 był test na forum to dwie warstwy fusso dawąły lepszy efekt niz jedna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKRZ Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Pytanie bardziej na nastepny sezon ale mam troche wolnych PLN'ow, wiec ... Na czarnej perle lepszy efekt "wet look" da Pete's czy Pinnacle Souveran Paste Wax ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip.w.1990 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Cleaner pod ręczną aplikację. Ma także wypełniać drobne ryski. Z racji warunków, cenie sobie prostotę aplikacji. Trochę czytałem i zostają dwa produkty które akurat są u mnie dostępne. Dodo Juice Lime Prime czy AutoGlym Super Resin Polish? Za tym drugim przemawia cena i ilość w opakowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Sprawdzona dobra nie kombinowana IPA 5l u kogo można nabyć ? Kiedyś tutaj kolega z łodzi jak pamiętam sprzedawał , ale gdzieś kontakt mi się zgubił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @Streat A to sorki, musiałem gdzieś to przeoczyć ale fusso i tak jest mocarzem w jednej warstwie przetestuje może u siebie te 2 warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @filip.w.1990 pomyśl o bilt-hamber cleanser Polish. Ukrywanie super. Z bh dsw trwałe kombo. Dodo pracuje się świetnie ale takiego efektu nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @analyzator a jak wygląda praca ręczna z nim? Aplikator mikrofibrowy czy tricolor? Planuję położyć na zimę DSW albo FINiSa i szukam cleanera pod te woski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @Sodol aplikator według uznania. Zobacz do działu testy kładłem na nim zarówno dsw jak i finista na zimę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil.66 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Panowie, Lakier to VW LY3D Akryl czerwony, czym najlepiej zrobić One-Stepa? Maszyna to ADBL Roller, Pady mam pomarańczowe (ADBL One Step) i paste Menzerne 2500, będzie jakiś efekt takim zestawem? Myślałem też o Kohu H8 + twarte pady a potem coś na wykończenie, co lepiej sprawdzi się na takim lakierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Czym splukujecie silnik po myciu? Myjka czy wąż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Ja myjka ale bez końcówki albo ustawiań regulacje na Min. Z węża u mnie było bardzo dużo wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 No właśnie raczej bez końcówki - rotacyjną bym narobił strasznego burdelu.Ryzyko uszkodzenia czegokolwiek jest? Przy wyjętym aku i zasłoniętym alternatorze, afkorz. Suszenie - kompresor a potem godzinka lub dwie z otwartą maską, dobrze rozumiem?Macie jakiś patent na czyszczenie wygłuszenia silnika? Czy olać temat, bo się zmechaci/podrze? Jak to wygląda?Raz wróciłem do domu przed zmierzchem, szkoda pół dnia przesiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Poszukuję jakiegoś qd/sw który pozostawia mega sliskość. Bead Maker miał być bardzo śliski wedle zagranicznych zapowiedzi ale trochę go przereklamowali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Poszukuję jakiegoś qd/sw który pozostawia mega sliskość. Bead Maker miał być bardzo śliski wedle zagranicznych zapowiedzi ale trochę go przereklamowali... Qd - carpro ech2o, elixir, detail fast polish;qw - turtlewax ice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @AudiBlask też polecam Elixir. Ze wszystkich qd/qw jakie testowałem u mnie dawał największą śliskość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @Bapko @Notcon dzięki za info. Elixir u mnie niestety odpada, miałem testerek... Srebrne auto i troszeczkę przygaszał połysk Gliss mnie urzekł pod tym względem aczkolwiek to już top coat... Jeszcze jedno pytanko Minął rok od aplikacji UK 3.0 + Gliss. Chcę na dniach zrobić serwis i dorzucić coś na zimę. Co będzie lepsze? Reaplikacja Glissa czy może Essence plus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @Bapko @Notcon dzięki za info. Elixir u mnie niestety odpada, miałem testerek... Srebrne auto i troszeczkę przygaszał połysk Gliss mnie urzekł pod tym względem aczkolwiek to już top coat... Jeszcze jedno pytanko Minął rok od aplikacji UK 3.0 + Gliss. Chcę na dniach zrobić serwis i dorzucić coś na zimę. Co będzie lepsze? Reaplikacja Glissa czy może Essence plus? Jako qd na srebrne które ma być ewidentne śliskie to polecam detail fast polish bo poza super sliskoscia, bardzo podbija gloss! Gdyby jednak śliskość nie była priorytetem to oczywiście mistrz - CC water gold 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @Bapko Water Gold to mój ulubieniec zrobię serwis w pierwszej kolejności a Fast Polisha dorzucę do koszyka. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonderez Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Jaki polecacie naprawdę quick! QD do czarnego metaliku na FK hi temp. Typu pryśnij przetrzyj zapomnij, po każdym myciu. Byłbym wdzięczny jakbyście dodali jaka fibra wam najlepiej się sprawdza do danego siuwaksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @bonderez Funky Witch Botox Good Stuff Gloss Detailer .... I inne. Fira Work Stuff Gentleman Basic, Funky Witch Geisha.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi