MMCzysci Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Aj, ale głupotę napisałem, jeden oring się rozerwał, a ja już chcę adapter wymieniać człowiek w stresie, to nie myśli...Ten konkretny jest chyba 10x1,5, kupić kilka na zapas i będzie malina...Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 23 godziny temu, Tomas-sg napisał: @david2888 podglądam nowy twój projekt. Będzie PSB? Yyy to taki projekt dla siebie ale tutaj urywkami się pochwalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sitri Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Cześć. Sprowadziłem auto z usa i mam problem z lakierem na masce. Jest on całkowicie matowy z widoczna "kaszą" na lakierze. Czy da radę to w jakiś sposób spoleowac? Jakimś papierem a później pastami? Czy pozostaje tylko lakierowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazzur Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 @Sitri z tego co mi sie wydaje to jest tutaj mora, jak tak to wet sanding i dopiero polerowanie. Ogolnie jak nie miales z tym do czynienia to odstaw auto gdzie ci to ogarna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaypablo Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Zakupiłem nowy samochód. Kolor biel alpejska. Mam do wyboru dwa studia detailingowe. W jednym proponują mi ceramikę Fireball AEGIS 2 letnie ochrona za 1300 zł a w drugim Kisho japan 3 letnia ochrona za 1500 zł. Która ceramika jest lepsza dla koloru biel alpejska bmw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 @marco80 na czym to było? Wiem że DA najlepiej ale nie chciałbym wykładać kilku stówek nową maszynę. Czyli czarny karbowany. Ktoś może jeszcze działał z czarnym uni na rotacji i coś podpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 @Lukaso Na C2 kolor EXYB-moje auto wiec miałem sporo czasu ,ale nie polecam, choć można ugrać większy połysk niż na DA 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 @Sitri az sie chce powiedziec " panie , kto to panu tak spergolił " , ewidentnie mora, wet sanding, ale u fachowcow co juz to robili dziesiatki razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sitri Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 57 minut temu, yas napisał: @Sitri az sie chce powiedziec " panie , kto to panu tak spergolił " , ewidentnie mora, wet sanding, ale u fachowcow co juz to robili dziesiatki razy Amerykanscy fachowcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Można usunąć, najpierw myślimy, potem piszemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 @@marco80 dzięki za radę, zamówiłem czarną płaską, karbowaną i zobaczę jak będzie szło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Chce oczywcic szybę ze starej NW i mam cleaner prostaff kiiro-bin gold jest sens na maszynie DA s15 na żółtym NAT czy jechać ręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejnasm Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Angelwax Stipped Ease - czy to jest Cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Angelwax Stipped Ease - czy to jest Cleaner Odtłuszczacz lakieru, zmywacz jak kolwiek to zwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Jak wyczyścić taką kierownice z pleśni? To jest chyba nubuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejnasm Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 @Adaszek96 tyle zrozumiałem z opisu, tylko czy można tym zastąpić Cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Nie można bo on odtłuszcza lakier, ma takie działanie jak ipa, a cleaner oczyszcza. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 @Adaszek96 tyle zrozumiałem z opisu, tylko czy można tym zastąpić Cleaner Jak kolega wyżej, nie można tym zastąpić cleanera. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Jak wyczyścić taką kierownice z pleśni? To jest chyba nubuk.Jak już tam weszła pleśń to kaplica. Nie pozbędziesz się jej, wyczyścisz tylko powierzchniowo. Jak dla mnie do ponownego obszycia.Zadaj sobie pytanie czy chciałbyś dotykać swoimi dłońmi materiału przepełnionego zarodnikami chorobotwórczej pleśni?Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepacz Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Cześć. Ostatnio podczas suszenia po myciu zarysowałem sobie szybę rantem ściągaczki Rysa nie jest bardzo głęboka, w sumie ledwo wyczuwalna pod paznokciem, ale na przyciemnionej szybie bardzo widoczna (nie ma żadnej folii). Jest jakiś sposób na usunięcie tego samemu? Czy ilość pracy i koszt zakupionych do tego celu specyfików będą niewspółmierne do efektu? Lepiej oddać do specjalisty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 5 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 @Kepacz recznie tego nie usuniesz, wiec jezeli nie masz maszyny rotacyjnej to nawet nie ma co podchodzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 11 minut temu, Kepacz napisał: Czy ilość pracy i koszt zakupionych do tego celu specyfików będą niewspółmierne do efektu? Lepiej oddać do specjalisty? Potrzebny pad filcowy i tlenek ceru. Do tego rotacja. Wszystko dookoła będzie zachlapane wodą z tlenkiem W zakładzie detailingowym nie powinni krzyczeć za to milionów, to nie cała szyba tylko mniej powierzchni niż 10x10cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 W dniu 4.05.2020 o 10:10, Lukaso napisał: @@marco80 dzięki za radę, zamówiłem czarną płaską, karbowaną i zobaczę jak będzie szło. Kiedyś na rotacji kończyłem czarne Uni. Biała gąbka rupesa + pasta z białym korkiem i naprawdę wyglądało to przyzwoicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejnasm Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Mam auto zabezpieczone woskiem. Po każdym myciu lepiej nakładać Quick Wax czy Quick Detailer? A może jedno i drugie- co pierwsze wtedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 @dejnasm Jeśli masz wosk to używaj QD. Napisz co to za wosk to może bardziej doświadczeni użytkownicy podpowiedzą jaki QD będzie najlepiej pasować żeby go podbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi