Michał82 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Tomas-sg no właśnie dlatego też pytam, bo wydawało mi się, że był chemiczny zapach ale z wyczuwalną nutą. Stąd moje porównanie konkretnie do Petsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Mocno zaschnięty klej ze srebrnej taśmy na desce (twardy, gładki plastik) - czym potraktować? Myślałem nad T&G, pytanie, czy nie zostaną przebarwienia. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @MMCzysci T&G na pewno nie ! Zmywacz silikonu też odradzam .... hmmm APC + magiczna gąbka ? IPA ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 33 minuty temu, MMCzysci napisał: Mocno zaschnięty klej ze srebrnej taśmy na desce (twardy, gładki plastik) - czym potraktować? Myślałem nad T&G, pytanie, czy nie zostaną przebarwienia. Jak gładka powierzchnia to możesz użyć EZ Grip Plastikowy Skrobak Dla zwiększenia bezpieczeństwa psiknij czymś żeby zwiększyć poślizg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Panowie, od niedawna mam w posiadaniu nowego pieszczocha. I zakupiłem go z takim defektem na zderzaku tylnym. nie chce tego oddawać do lakierowania. Czy da się coś z tym zrobić? Lakier czarna perła laguna 3.Na próg wpadnie folia albo listwa z rantem, ale w całości tego nie przykryje. Zaprawka z pędzelka może wyglądać słabo. A może zaprawka 50:50 klar i baza z aerografu?Jakieś pomysły? I czy proponujecie jakieś zaprawki?Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Arkadio_Gdansk Dla mnie to jest "grube" uszkodzenie lakieru. Wiem, że nie chcesz tego malować, ale jak ma to wyglądać sensownie, to tylko malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 [mention]MMCzysci [/mention] Benzyna ekstrakcyjna załatwi sprawę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 8 minut temu, david2888 napisał: @Arkadio_Gdansk Dla mnie to jest "grube" uszkodzenie lakieru. Wiem, że nie chcesz tego malować, ale jak ma to wyglądać sensownie, to tylko malowanie. Lokalnie nie mam żadnego dobrego "clhapacza farby", sami amatorzy i nie dość, że różnią się odcienie to jeszcze słabo osłonięte wszystko i odkurze na szybach, elementach plastikowych itp co nie jest fajne. dlatego szukam półśrodka zeby choć to zamaskować i zeby jakkolwiek lepiej to wyglądało i nie rzucało się w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 16 minut temu, Arkadio_Gdansk napisał: Lokalnie nie mam żadnego dobrego "clhapacza farby", sami amatorzy i nie dość, że różnią się odcienie to jeszcze słabo osłonięte wszystko i odkurze na szybach, elementach plastikowych itp co nie jest fajne. dlatego szukam półśrodka zeby choć to zamaskować i zeby jakkolwiek lepiej to wyglądało i nie rzucało się w oczy ja bym zaryzykował ale sam zdemontował zderzak i zawiózł sam zderzak do malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Albo poczekaj aż ktoś Ci w bagażniku zaparkuje, to z jego OC odstawisz do ASO. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Panowie czy ma ktoś wiadro WS i Grit Guard od ChemicalGays...jak to pasuje??Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew-mks Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 W dniu 6.04.2020 o 22:21, Kubsonke napisał: No to nic, tylko inwestycja w kompresor mnie czeka I kilka godzin researchu na jego temat.. I co tam zrobiłeś jakiś research w temacie kompresorów? sam stoję przed zakupem i nie mam pojęcia co wziąć? ?? pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Arkadio_Gdansk tylko ponowne lakierowanie to uratuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Clio3 srebrny, typowy mieszczuch. Chcę go na szybko odświeżyć Megsem UC na DA i dalej polecieć Ultimate Polish czy nie bawić się i od razu Soft99 F7 All Colours? Przed UC standardowo deiron, tar i clay block (zamiast tradycyjnej glinki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @#kris mam, pasuje mowisz o GG zwykłym czy jakims inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 5 minut temu, Michał82 napisał: Clio3 srebrny, typowy mieszczuch. Chcę go na szybko odświeżyć Megsem UC na DA i dalej polecieć Ultimate Polish czy nie bawić się i od razu Soft99 F7 All Colours? Przed UC standardowo deiron, tar i clay block (zamiast tradycyjnej glinki) Nie wiem czy Soft 99 polubi się z Ultimate Polish. Ja osobiście po UC odtłuściłbym lakier i położył Softa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Streat mam żółte/czarne wiadra i szukam GG które będą pasować (nie będą latać na dnie) gdyż z ori jest problem z dostępnością... chodzą mi po głowie takie: Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @#kris a to nie ja mam starą wersje GG z CG normalny separator plus tarka do rekawicy, i ten seprator pasuje idealnie do wiader WS, wchodzi ciasno i nie lata po dnie sam mam problem z separatorami WS bo mam te stare co sa luźne... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Też mam luźne.. ktoś na forum wrzucił patent z odważnikami. Czy patent działa na 100% to nie wiem, pewnie jakiś syf wypływa bokami nad GG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinus Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Kris jeśli to GG z aliexpress, to posiadam takowe i do wiader z castoramy jak ta lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Przewijało się już na forum ale nie zanotowałem, a już mi ręce odpadają od walki z klejem po odwaznikach. Leje po tym prikbortem, tre takim żółtym plastikowym skrobakiem zakupionym kiedyś w detailer.pl ale cały czas mam ten "meszek" po tasmie od odwaznika i nie chce zejść...Czym to ruszyć, żeby nie porysować czarnej od wewnątrz felgi, ani nie przypalić lakieru.Wulkanizator niekiedy robi krążkiem bola, ale zawsze jednak ten lakier się odbarwia, jakby od przygrzania.Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 @kerad krążek gumowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 @kerad kolego... kup Concept Chu-Sol i po problemie 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Co bardziej polecacie na plastiki zewnętrze w Audi? Koch PSS czy Perl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 @Sodol Koch PPS FW Plastic Fantasic Tenzi PR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi