kuba_ps2 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 ok dzieki za odp. uzyje gold class. Politura od megsa ultimate pomoze w wetlooku? czy szkoda zachodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @kuba_ps2 to jest cleaner Ultimate Polish . Pomoże w Wet look i pomoże lepiej związać lakier z woskiem wydłużając jego żywotność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 13 godzin temu, Sodol napisał: 1. Po glinkowaniu myjecie auto przed cleanerem czy wystarczy tylko spłukać i wysuszyć? 2. ADBL Vampire Liquid można zaaplikować przy dekontaminacji na mokry lakier czy lepiej go z grubsza osuszyć? 1 ja daje aktywna pianę i splukuje 2 można i na suchy i na wilgotny na suchym robi lepsza robote 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vergil_PL Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Pacjent - Golf 7 - korozja na tarczach. Gdy kupowałem ten samochód rok temu, to nie miał takiej korozji na części nieużytkowej. Biorąc pod uwagę fakt, że tarcze są fabryczne, auto 7 letnie, a właściciel oddawał auto regularnie na profesjonalne mycie - to musi być sposób na usunięcie tej lotnej rdzy i nalotu, nie licząc lakierowania. Czy istnieją jakieś pasty, aby tę korozję usunąć, czy trzeba bawić się z papierem ściernym? Można to jakoś zabezpieczyć? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Szczotka drucianą oczyścić i pomalować . Inaczej tego nie mozna usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @Vergil_PL szczotka druciana+papier ścierny. Pomalować i zacząć używać Atom Maca od Bilt Hambera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @Vergil_PL szczotka druciana na wiertarkę i naprzód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Chciałbym ręcznie spolerować auto- niewielki VAN. Do tego chciałbym użyć pada ręcznego tricolor i pasty menzerna 3 in 1. Ile zużyję pasty i ile to zajmie czasu? Zależy mi zdjęciu wierzchniej warstwy utlenionego lakieru w miarę szybko w garażu (w bloku). 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Teraz, koder napisał: ile to zajmie czasu? Do 2030 powinieneś się wyrobić A na poważnie... odpuść sobie. To niewykonalne zadanie. Jak chcesz cokolwiek usunąć z zarysowań to tylko maszyną. Ręcznie jedynie powypełniasz ryski pastą. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @Fredi88 Chciałbym zrobić coś pastą all in one. Naprawdę aż tak ciężko to idzie? Ile czasu zajmie to maszyną DA? Nie zależy mi na 5 etapowym wycięciu lakieru do zera, tylko o nadanie połysku na utlenionym, ale jeszcze świeżym lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Będzie ciężko, ja bym odpuścił. DA może być kilka godzin, a mogą być i dwa dni - zależy od oczekiwanego efektu i rzeczywistego stanu lakieru. Bez zdjęć ciężko doradzić.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @MMCzysci a cleaner? Coś pokroju SRP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Cleaner to już jako taki pomysł.Gdzieś był taki temat - kolega reanimował "zamglony" lakier na Stilo - SRP + Fusso.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąbek1 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Problem z białym natem, wczoraj bez problemu spolerowałem drzwi na maszynie da. Po robocie wyprałem gąbkę. Dziś już nie chciała tak ładnie ciąć lakieru. Możliwe że to przez wilgoć, bo przez noc mogła nie wyschnąć do końca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Pytanie odnośnie pianownicy PA. Mam zgięta jedna blaszkę przy wylocie piany. Czy to może mieć wpływ na pianę?Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Problem z białym natem, wczoraj bez problemu spolerowałem drzwi na maszynie da. Po robocie wyprałem gąbkę. Dziś już nie chciała tak ładnie ciąć lakieru. Możliwe że to przez wilgoć, bo przez noc mogła nie wyschnąć do końca? A w czym ją prałeś? Tak w ogóle jak dotykałeś gąbkę nie wydawała Ci się bardziej miękka? Za duże obroty też mogły ją trochę uszkodzić. Załatwiłem kiedyś tak 2 Naty 80 na DA:) Teraz to ewentualnie do cleanera się nadadzą.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąbek1 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Za duże obroty odpadają bo męczyłem ją max na 4 biegu. Prałem jak zawsze w białym jeleniu. Można gąbkę delikatnie przyciąć czy zostaje tylko kupno nowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vergil_PL Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @BiałyGTi @KUBA46 @Berd Czym polecacie pomalować te tarcze? Zaciski, w innym aucie, malowałem Hammerite'm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Mozesz nawet akrylem( ja zawsze maluje farbą akrylowa) albo cos z puszki do zacisków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @Vergil_PL Ja osobiście malowałem Hammerite. Wytrzymał 3 lata upalania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vergil_PL Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 1 minutę temu, KUBA46 napisał: @Vergil_PL Ja osobiście malowałem Hammerite. Wytrzymał 3 lata upalania. Którym Hammerite'm - na rdzę? Kiedyś był ten na wysokie temperatury. Wspomagałeś go polecanym Atom Mac'iem? Wtedy nakłada się go ostrożnie tylko na pomalowane elementy? Co, gdybym przypadkiem psiknął Atoma na część tarcz, o którą trą klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @Vergil_PL klasyczny Hammerite. Atom Maca stosuje przy każdym myciu psiukając całą tarcze. Nie wpływa negatywnie na efektywność hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @Vergil_PL Hammerite lub zwykłą farbę na wysokie temp np Śnieżka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Z racji wolnego czasu wziąłem się za polerowanie lamp. Z zewnątrz lampa wyszla mega fajnie ale widać że była kiedyś rozbierana i są jakby "zacieki", "zaparowania" wewnątrz. Da się to jakoś ogarnąć bez rozklejania, lampa audi a4 b6, one są strasznie upierdliwe. Jedyne co mogę wyjąć to żarówkę od długich i pozycji ale nie daje to zbyt dużego pola do popisu. Można jakoś zalać lampę i potem suszyć?Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuti Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Panowie dwa pytania: 1. Wczoraj umyłem sobie auto i takie coś mi wylazło na masce ...co to ? Drugie: Pianownica PA, myjka Nilfisk 135 , piana ADBL Yeti 1:10 i piana nie leci ładnie tylko żyga jakby . Taka woda niby z pianą nic gęstego spływa zaraz , bawiłem się pokrętłem +- , na nic. To co opisałem to już najlepsze ustawienie. Jakieś rady co zrobić żeby była ładna śmietana? To nowa pianownica, drugi raz użyta, za 1 razem było całkiem ok, teraz padaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi