Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie to był chyba jakiś niewielki przebieg i krótki czas... musze przeczytać jeszcze raz. Ale skoro polecacie, to może kiedyś się skuszę Dressingi to faktycznie opcja na krótką metę.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

• Moderator
Opublikowano
2 godziny temu, majkel207kj napisał:

Panowie do ogarnięcia z zewnątrz i plastiki w środku, skory i tak do wyrzucenia bo pocięte 

Nie rozumiemy pytania.

Opublikowano
24 minuty temu, Domel napisał:

Nie rozumiemy pytania.

Czy ma ktoś doświadczenie z usuwaniem np farby olejnej z auta i jak widzi możliwość skutecznego usunięcia z poszczególnych elementów

Opublikowano

W tym roku postanowiłem odpuścić zakupy chemii, poza tym co mi naprawdę niezbędne. No może Rims Detailer kupię a lato, bo Megs mi się prawie skończył, a w sklepach nie widzę by był dostępny. W zamian za to kupuję trochę  akcesoriów, które mi się przydadzą. I w związku z tym mam pytanie. Chcę kupić pędzelek służący tylko do oczyszczenia kratek nawiewu z kurzu przy bieżącym sprzątaniu. Raczej nie widziałby chemii typu apc. Poradzcie co będzie ok. Myślałem nad WS Albino. 

Opublikowano

Ja polecam. Miękki, do kratek w sam raz.@DETAILiNK mają fajne pędzelki, twardość pomiędzy czarnym WS a Albino, bardzo mi przypasowały.

• Lubię to 1
  • Dystrybutor
Opublikowano
5 minut temu, MMCzysci napisał:

Ja polecam. Miękki, do kratek w sam raz.@DETAILiNK mają fajne pędzelki, twardość pomiędzy czarnym WS a Albino, bardzo mi przypasowały.

W naszej ofercie są już dostępne trzy rozmiary: 20, 25 oraz 30 mm😉

Opublikowano

Poleci ktoś sprawdzony budżetowy pochłaniacz wilgoci, żeby wrzucić do auta po praniu ?

Mogą być wkłady saszetkowe jednorazowe. Niestety nie mam mikrofalówki i saszetki wielorazowe raczej odpadają, chyba że da radę ogarnąć temat odparowania w piekarniku.

Opublikowano
Godzinę temu, MarBi napisał:

Poleci ktoś sprawdzony budżetowy pochłaniacz wilgoci, żeby wrzucić do auta po praniu ?

Mogą być wkłady saszetkowe jednorazowe. Niestety nie mam mikrofalówki i saszetki wielorazowe raczej odpadają, chyba że da radę ogarnąć temat odparowania w piekarniku.

Możesz użyć nawet tych 6951985327.

W mikrofali kilka minut ale grzejnik też da radę:)

Opublikowano
1 godzinę temu, MarBi napisał:

Masz garaż?

Opublikowano

@xadamx garaż mam, ale niestety często po pracy muszę odstawić samochód na plac. Teraz zostawiam odpalony silnik i nawiewy, ale przy obecnej pogodzie chciałbym wspomóc temat oszuszania.

Jest to sprawdzony sposób, ale należy to traktować jako wspomaganie osuszania.

@damiano2007 @piotroosh

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, damiano2007 napisał:

a jak to się sprawdza? Faktycznie działa, czy placebo?

Działa, ale na ile skutecznie ciężko powiedzieć, bo wkład zmienia kolor (nasyca się) powoli.

Pełny wkład można zważyć, wsadzić do mikrofali i zważyć ponownie. O ile pamiętam po odparowaniu był zdecydowanie lżejszy.

Używałem pingi ale K2 też ma w ofercie podobny i tańszy. Ale jak to sensownie przetestować nie mam pojęcia.

Opublikowano
@xadamx garaż mam, ale niestety często po pracy muszę odstawić samochód na plac. Teraz zostawiam odpalony silnik i nawiewy, ale przy obecnej pogodzie chciałbym wspomóc temat oszuszania.

Jest to sprawdzony sposób, ale należy to traktować jako wspomaganie osuszania.
@damiano2007 @piotroosh

Jeździj z włączoną klimatyzacją, ona osusza powietrze
Opublikowano
9 godzin temu, damiano2007 napisał:

@MarBi @JJZS.KAM @MarBi a jak to się sprawdza? Faktycznie działa, czy placebo?

W jakimś stopniu pomaga, używałem dużych jednorazówek teraz jadę na tych.

Jeśli muszę zostawić samochód pod chmurką po praniu tym bardziej w taką pogodę, pomaga wyciągnąć resztę wilgoci. 

Wrzucam 4 takie do auta😀

Opublikowano
W dniu 24.01.2020 o 00:10, Michał82 napisał:

Chcę kupić pędzelek służący tylko do oczyszczenia kratek nawiewu z kurzu przy bieżącym sprzątaniu. Raczej nie widziałby chemii typu apc. Poradzcie co będzie ok. Myślałem nad WS Albino. 

Ponowię pytanie jeśli można 🙂

Albino czy coś innego? 

Opublikowano

Czytam, czytam ...i się gubię.
Chce ściągnąć ADBL SSW (samochód 6 miesięczny wiec lakier wydaje się ok) i dać Fusso. Praca ADBL Roller.
Czy zastosowanie Dodo Juice Lime Prime, potem IPA albo Menzerna 3500, potem IPA da taki sam efekt ściągnięcia istniejącego wosku i przygotowania powierzchni pod nowy wosk?

Opublikowano
21 minut temu, PawelKRZ napisał:

Czytam, czytam ...i się gubię.
Chce ściągnąć ADBL SSW (samochód 6 miesięczny wiec lakier wydaje się ok) i dać Fusso. Praca ADBL Roller.
Czy zastosowanie Dodo Juice Lime Prime, potem IPA albo Menzerna 3500, potem IPA da taki sam efekt ściągnięcia istniejącego wosku i przygotowania powierzchni pod nowy wosk?

Cleaner zdejmie SSW i oczyści lakier przygotowując go pod nowy wosk, natomiast korekta usunie dodatkowo mikrorysy.

Jeśli chodzi głównie o pozbycie się tego co leży na lakierze to Dodo wystarczy.

Tylko przygotuj odpowiednio lakier:

Prewash  -> 2 wiadra -> tarr + iron -> cleaner -> ipa -> wosk (bez glinkowania żeby nie narobić rys).

Przygotowanie.png

• Dziękuję 1
Opublikowano

@JJZS.KAM Dzięki za odzew.

Poradnik czytałem, schemat mam nawet zalaminowany w garażu 🙂  Tak tylko zgłupiałem, bo w sumie to Dodo też jest lekko ścierne jak i ta pasta.

Przy okazji jeszcze pytanie: do Dodo JLP to NAT Slash finish (czarny) czy raczej polisf/finish (czerwony) będzie bardziej odpowiedni?