MMCzysci Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Właśnie to był chyba jakiś niewielki przebieg i krótki czas... musze przeczytać jeszcze raz. Ale skoro polecacie, to może kiedyś się skuszę Dressingi to faktycznie opcja na krótką metę.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
majkel207kj Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Panowie do ogarnięcia z zewnątrz i plastiki w środku, skory i tak do wyrzucenia bo pocięte
kamil598 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 @majkel207kj co tu się stało?
FilipO Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 2 minuty temu, kamil598 napisał: @majkel207kj co tu się stało? pewnie ktoś próbował przywłaszczyć ale autko się nie poddało
majkel207kj Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 raczej ktoś komuś podpadł, nie zdziwiła by mnie zazdrosna kobieta, myślę czy nie sprowadzić z USA, oblana farba, jaka nie wiem, z lakieru chyba zejdzie,
Moderator Domel Opublikowano 23 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 2 godziny temu, majkel207kj napisał: Panowie do ogarnięcia z zewnątrz i plastiki w środku, skory i tak do wyrzucenia bo pocięte Nie rozumiemy pytania.
majkel207kj Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 24 minuty temu, Domel napisał: Nie rozumiemy pytania. Czy ma ktoś doświadczenie z usuwaniem np farby olejnej z auta i jak widzi możliwość skutecznego usunięcia z poszczególnych elementów
Michał82 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 W tym roku postanowiłem odpuścić zakupy chemii, poza tym co mi naprawdę niezbędne. No może Rims Detailer kupię a lato, bo Megs mi się prawie skończył, a w sklepach nie widzę by był dostępny. W zamian za to kupuję trochę akcesoriów, które mi się przydadzą. I w związku z tym mam pytanie. Chcę kupić pędzelek służący tylko do oczyszczenia kratek nawiewu z kurzu przy bieżącym sprzątaniu. Raczej nie widziałby chemii typu apc. Poradzcie co będzie ok. Myślałem nad WS Albino.
MMCzysci Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Ja polecam. Miękki, do kratek w sam raz.@DETAILiNK mają fajne pędzelki, twardość pomiędzy czarnym WS a Albino, bardzo mi przypasowały.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1
Dystrybutor DETAILiNK Opublikowano 23 Stycznia 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 5 minut temu, MMCzysci napisał: Ja polecam. Miękki, do kratek w sam raz.@DETAILiNK mają fajne pędzelki, twardość pomiędzy czarnym WS a Albino, bardzo mi przypasowały. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka W naszej ofercie są już dostępne trzy rozmiary: 20, 25 oraz 30 mm
MarBi Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Poleci ktoś sprawdzony budżetowy pochłaniacz wilgoci, żeby wrzucić do auta po praniu ? Mogą być wkłady saszetkowe jednorazowe. Niestety nie mam mikrofalówki i saszetki wielorazowe raczej odpadają, chyba że da radę ogarnąć temat odparowania w piekarniku.
JJZS.KAM Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 Godzinę temu, MarBi napisał: Poleci ktoś sprawdzony budżetowy pochłaniacz wilgoci, żeby wrzucić do auta po praniu ? Mogą być wkłady saszetkowe jednorazowe. Niestety nie mam mikrofalówki i saszetki wielorazowe raczej odpadają, chyba że da radę ogarnąć temat odparowania w piekarniku. Możesz użyć nawet tych 6951985327. W mikrofali kilka minut ale grzejnik też da radę:)
damiano2007 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 @MarBi @JJZS.KAM @MarBi a jak to się sprawdza? Faktycznie działa, czy placebo?
piotroosh Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 8 minut temu, damiano2007 napisał: @MarBi @JJZS.KAM @MarBi a jak to się sprawdza? Faktycznie działa, czy placebo? @Podbijam
xadamx Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 1 godzinę temu, MarBi napisał: Poleci ktoś sprawdzony budżetowy pochłaniacz wilgoci, żeby wrzucić do auta po praniu ? Mogą być wkłady saszetkowe jednorazowe. Niestety nie mam mikrofalówki i saszetki wielorazowe raczej odpadają, chyba że da radę ogarnąć temat odparowania w piekarniku. Masz garaż?
MarBi Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 @xadamx garaż mam, ale niestety często po pracy muszę odstawić samochód na plac. Teraz zostawiam odpalony silnik i nawiewy, ale przy obecnej pogodzie chciałbym wspomóc temat oszuszania. Jest to sprawdzony sposób, ale należy to traktować jako wspomaganie osuszania. @damiano2007 @piotroosh 1
xadamx Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 @MarBi To wstaw wentylator. Taki zwykły, stojący. Ja tak robię: otwieram wszystkie drzwi w aucie i stawiam przy nim wentylator. Po nocy mam auto suchutkie.
ghost Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 2 godziny temu, damiano2007 napisał: a jak to się sprawdza? Faktycznie działa, czy placebo? Działa, ale na ile skutecznie ciężko powiedzieć, bo wkład zmienia kolor (nasyca się) powoli. Pełny wkład można zważyć, wsadzić do mikrofali i zważyć ponownie. O ile pamiętam po odparowaniu był zdecydowanie lżejszy. Używałem pingi ale K2 też ma w ofercie podobny i tańszy. Ale jak to sensownie przetestować nie mam pojęcia.
Birkhof Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 @xadamx garaż mam, ale niestety często po pracy muszę odstawić samochód na plac. Teraz zostawiam odpalony silnik i nawiewy, ale przy obecnej pogodzie chciałbym wspomóc temat oszuszania. Jest to sprawdzony sposób, ale należy to traktować jako wspomaganie osuszania.@damiano2007 @piotrooshJeździj z włączoną klimatyzacją, ona osusza powietrze
JJZS.KAM Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2020 9 godzin temu, damiano2007 napisał: @MarBi @JJZS.KAM @MarBi a jak to się sprawdza? Faktycznie działa, czy placebo? W jakimś stopniu pomaga, używałem dużych jednorazówek teraz jadę na tych. Jeśli muszę zostawić samochód pod chmurką po praniu tym bardziej w taką pogodę, pomaga wyciągnąć resztę wilgoci. Wrzucam 4 takie do auta
Michał82 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 W dniu 24.01.2020 o 00:10, Michał82 napisał: Chcę kupić pędzelek służący tylko do oczyszczenia kratek nawiewu z kurzu przy bieżącym sprzątaniu. Raczej nie widziałby chemii typu apc. Poradzcie co będzie ok. Myślałem nad WS Albino. Ponowię pytanie jeśli można Albino czy coś innego?
heryy Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 Polerował ktoś może meble na wysoki połysk ? Też np robi się 3 etapy? Jakie pady ?
PawelKRZ Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 Czytam, czytam ...i się gubię. Chce ściągnąć ADBL SSW (samochód 6 miesięczny wiec lakier wydaje się ok) i dać Fusso. Praca ADBL Roller. Czy zastosowanie Dodo Juice Lime Prime, potem IPA albo Menzerna 3500, potem IPA da taki sam efekt ściągnięcia istniejącego wosku i przygotowania powierzchni pod nowy wosk?
JJZS.KAM Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 21 minut temu, PawelKRZ napisał: Czytam, czytam ...i się gubię. Chce ściągnąć ADBL SSW (samochód 6 miesięczny wiec lakier wydaje się ok) i dać Fusso. Praca ADBL Roller. Czy zastosowanie Dodo Juice Lime Prime, potem IPA albo Menzerna 3500, potem IPA da taki sam efekt ściągnięcia istniejącego wosku i przygotowania powierzchni pod nowy wosk? Cleaner zdejmie SSW i oczyści lakier przygotowując go pod nowy wosk, natomiast korekta usunie dodatkowo mikrorysy. Jeśli chodzi głównie o pozbycie się tego co leży na lakierze to Dodo wystarczy. Tylko przygotuj odpowiednio lakier: Prewash -> 2 wiadra -> tarr + iron -> cleaner -> ipa -> wosk (bez glinkowania żeby nie narobić rys). 1
PawelKRZ Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2020 @JJZS.KAM Dzięki za odzew. Poradnik czytałem, schemat mam nawet zalaminowany w garażu Tak tylko zgłupiałem, bo w sumie to Dodo też jest lekko ścierne jak i ta pasta. Przy okazji jeszcze pytanie: do Dodo JLP to NAT Slash finish (czarny) czy raczej polisf/finish (czerwony) będzie bardziej odpowiedni?
Rekomendowane odpowiedzi