Birkhof Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Już kupiłem ten środek carpro essence. Jak tylko znajdę chwilke wezmę się za aplikowanie ręczne zobaczymy ogólnie ten cały destalinizacji tak mnie wciągnął, prawie cała wypłatę wydałem na kosmetyki i powiem szczerze ze połowa z nich akurat mi się nie przyda tzn były to nieprzemyślane zakupy Np megs 3in1 quick wash również megsa i pare rzeczy z soft99. Napiszcie mi czy jest szansa odsprzedać komuś te kosmetyki które są praktycznie raz użyteWystawiaj na giełdzie na forum
ghost Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 W dniu 28.10.2019 o 10:43, Domel napisał: No bez jaj Nie wiem jakich jaj zaczęli dodawać do składu, ale w poprzednim teście Apex pokazał, że Shinee podbiło 10+ GU. A w najnowszym pokazał, że Tac System Aqua Waterless użyty jako QD podbił również ponad 10 jednostek podczas pomiaru połysku. Jakieś czary 1
asaledr Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 A to skoro macie takie maszyny to może ktoś podpowie co na rynku najwięcej na tej maszynie podbija połysk?
Jendrek Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 Czy mogę mocne APC (RRC hardcore, stężenie 1:10) aplikować pianownicą Axel? Pierwsza kwestia czy nie uszkodzi to pianownicy (wg producenta pH jest 14) ile mniej więcej będzie miał roztwór i czy sprzęt da radę? Druga kwestia to spienianie, czy ma to sens i czy w ogóle wyjdzie z tego jakaś piana? pozdrawiam
Moderator Domel Opublikowano 31 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 18 minut temu, Jendrek napisał: Czy mogę mocne APC (RRC hardcore, stężenie 1:10) aplikować pianownicą Axel? A po co ? Busy chcesz myć ? Rozwiń co chcesz osiągnąć i na jakich autach.
Jendrek Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 8 minut temu, Domel napisał: A po co ? Busy chcesz myć ? Rozwiń co chcesz osiągnąć i na jakich autach. Wychodek chcę ogarnąć a tak na poważnie to osłony i może coś od spodu, zobaczymy co będzie wymagało mycia.
Moderator Domel Opublikowano 31 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 29 minut temu, Jendrek napisał: Wychodek chcę ogarnąć a tak na poważnie to osłony i może coś od spodu, zobaczymy co będzie wymagało mycia. To ok, nie powinno byc problemo. Lałem Tenzi Truck Marolexem.
KUBA46 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 48 minut temu, Domel napisał: A po co ? Busy chcesz myć ? Rozwiń co chcesz osiągnąć i na jakich autach. Hola hola ja busy myje tym co osobówki
Moderator Domel Opublikowano 31 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 11 minut temu, KUBA46 napisał: Hola hola ja busy myje tym co osobówki Ale RRC Hardcore to troche hardcorowe zastosowanie
KUBA46 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 7 minut temu, Domel napisał: Ale RRC Hardcore to troche hardcorowe zastosowanie No jasne i nawet jak na busy... SG CO jest wystarczające
asaledr Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 Zobaczyłem dzisiaj, że zaparowały mi szyby od wewnątrz tak że można po nich pisać, po tym jak auto stało parę godzin na zewnątrz. Zawsze w tym aucie w zimie miałem właczone A/C i po włączeniu silnika zaraz znikała para jednak teraz tak nie dzieje się. Troszkę zmalała ale pod światłem była widoczna. Czy może mieć to związek z płynem do szyb czy o co chodzi?
Trewas Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 @asaledr Wymień filtr kabinowy.
asaledr Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 A wie ktoś co ile ASO zaleca wymianę filtra? 3
wanraf89 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 6 godzin temu, asaledr napisał: A wie ktoś co ile ASO zaleca wymianę filtra? Co rok 1
b0l5 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 A wie ktoś co ile ASO zaleca wymianę filtra? Zależy jaki masz filtr kabinowy czy papierowy czy węglowy, ale co roku to trochę przesada. Raczej się patrzy na km. 1
asaledr Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Ok to trzeba chyba spytać się dealera bo nie ma nic na stronce. Pamiętam w Skodzie po 60 tysiącach wymieniali te wszystkie filtry i wtedy był taki większy i droższy przegląd, nie wiem jak w innych markach.
asaledr Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 No pytam jak powinno być... Mam pakiet serwisowy przez 5 lat nie płacę za żadne klocki, filtry, oleje, płyny, przeglądy to chce wiedzieć i porównać jak trzeba według wiedzy osób doświadczonych, a co ile ASO mi zrobi za darmo i czy to nie jest za rzadko. A warunkiem trwania tego pakietu jest regularna wymiana jedynie w ASO.Nie wiem co w tym dziwnego.
b0l5 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 @asaledr sprawdź książeczkę serwisową tam powinieneś mieć wszystko napisane co ile tys. km masz zmieniać elementy eksploatacyjne. 1
wanraf89 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 A moze poprostu zaczac dbac o swoje zdrowie ? Ogolnie mowiac zdrowo rozsadkowo filtr co rok koszt 50 zl a co 2 lata czyszczenie klimatyzacji. No chyba ze auto robi przebiegi jak niemiecka taksowka to co roku dezynfekcja klimy. Jak patrzac na ksiazke serwisowa to mozna zwariowac olej co 30 tys km i filtr powietrza co 90 tys km. Kosmos. I jeszcze w aucie 2.0 tsi 300 koni. 1
menior Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 A przy okazji sie podpytam czy czyszczenie ukladu klimy np.ozonem bez wymiany filtru ma sens? w sensie jesli filtr zmienialem pare miesiecy temu a uklad chce czyscic teraz to musze ponownie zmieniac filtr
JPZ Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 @menior jak pracowałem w ASO Renault to zawsze chłopacy wymieniali filtr przy czyszczeniu chemicznym układu. Ozonowania nie było w ofercie. 1
ghost Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Godzinę temu, menior napisał: A przy okazji sie podpytam czy czyszczenie ukladu klimy np.ozonem bez wymiany filtru ma sens? w sensie jesli filtr zmienialem pare miesiecy temu a uklad chce czyscic teraz to musze ponownie zmieniac filtr Operacje te można również robić niezależnie. Możesz dać do ozonowania, tym bardziej, że kosztuje "grosze". 1
Trewas Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Filtr kabinowy jest odpowiedzialny za powietrze wewnątrz samochodu. Ludzie, Wy ( i wasze żony, dzieci, rodzicie itd.)oddychacie tym powietrzem! Co wiosnę sobie wymieniajcie te filtry, niezależnie czy auto robi przebieg 5,10 czy 15 tys. km. Czytam to forum nie od dziś, może niezbyt często się udzielam, bo większość odpowiedzi na pytania co do detailingu została już udzielona. Piszą tutaj niektóre osoby że zdrowie jest najważniejsze: niektórzy mają kontakt z chemią co tydzień, inni co miesiąc, a jeździcie autem codziennie! Dla przykładu z samochodów, które miałem, mam obecnie czas wymiany filtra to maksymalnie godzinka z przerwą na kawę, piwko. Jak wyciągam taki filtr to nie zastanawiam nawet dlaczego w niektórych krajach ludzie chodzą w maskach... Syf, grzyby, kurz, piach, owady, liście...dopiszcie sobie co jeszcze lata w powietrzu. Wyobraźcie sobie ile zanieczyszczeń filtr łapie i zastanówcie się czy 30-100zł rocznie jest warte Waszego zdrowia. 2 1
mmaciekdd Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Witam. Mam jutro wolny dzień i dostęp do ogrzewanego garażu chciałbym coś podziałać przy samochodzie, jestem nowicjuszem nie mam żadnej maszyny polerskiej itp. Mycie auta oczywiście się odbędzie. wstawiam foto produktów które mam i proszę o pomoc jak mogę je wykorzystać Z góry dzięki za pomoc!
Pioter83 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Kilka dni temu położyłem collnite 476, dziś w słońcu zauważyłem mazy i źle dotarty w niektórych miejscach. Co zrobiłem źle, za dużo tego położyłem?
Rekomendowane odpowiedzi