damiano2007 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 6 minut temu, Casian napisał: Witam Szukam cleanera do swoich aut, kolor czarny i kolor czerwony. Możecie mi polecić coś sprawdzonego? Drugie pytanie, to jaki pad jest odpowiedni do nakładania cleanerów? Dziękuję z góry za odpowiedzi. Tutaj trzeba się zastanowić nad typem cleanera którego chcesz użyć. Jeśli chcesz chemicznie oczyścić lakier to ja polecam aplikator ręczny mikrofibrowy. Na maszynę mięciutki pad waflowy np czarny Nat. Jeśli cleaner ścierny to można się pobawić troszkę twardszym padem no czerwonym Nat. Z kolei cleaner to zarówno poorboys jak i Dodo juice masz wersję z dodatkami ściernymi, jak i bez.
Lesio24 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Pytałem wcześniej czy są jakieś tańsze zamienniki BP do DA rupesa 21. Szukam 125mm i znalazłem taki za okolo 60zl. Używał ktoś tego, pasuje do rupesa? 60,02 zł 9%OFF | Szlifowanie pad backing plate powrót holder dla DAS-21E częściowe rupes dual action polerka da polerka 5 "6" 125mm 150mm 5 6 calhttps://s.click.aliexpress.com/e/MBF3T5O
etrone Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Zmienilia sie koncepcja, zamowilem paste 3d 502 - czy na tnacym padzie ta pasta da sobie rade sciagnac resztki 2 letniej powloki ?
rudi0018 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Siema! Szybkie pytanko, bo jestem w trakcie robienia grit guarda jaka wysokość powinien mieć krzyż? Lub jaką wysokość maja oryginalne grot guardy? Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Ktos zabezpieczał dach w Cabrio oraz co używał ?? do zabezpieczenia ??
Fyox Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Mam nawiercane i nacinane tarcze hamulcowe, na pewno nie ja jeden, jak radzicie sobie z ich czyszczeniem? Otwory i szczeliny zachodzą rdzą i nalotem z klocków, da się to jakoś sensownie wyczyścić?
etrone Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Sciagasz kolo i wiertelkiem czyscisz. Mozesz na wkretarce tylko takim wiertelkiem zeby mialo troche luzy 1
powalla Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Ja 3x robilem dach i za pierwszym razem uzylem Sonaxa, po chyba pol roku (zimie) robilem znow to autko i wlasciciel przywiozl Kocha. Teraz znow mnie odwiedzi po zimie i przywozi jednak Sonaxa bo ten dluzej ponoc „dzialal” i jest o polowe tanszy . Ostatnio na Audi A4 cabrio tez polozylem Sonaxa i wlasciciel jak zobaczyl co woda wyprawia na tym dachu to zaniemowil z wrazenia
lukeu Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Z racji mojego stylu życia, mój samochód często stoi ~5 dni w garażu i jest po tym czasie mocno zakurzony. Jest myty praktycznie co tydzień, więc w wielu przypadkach oprócz tego kurzu nic na nim nie ma. Pytanie do Was to szybki, skuteczny i najważniejsze jak najbezpieczniejszy sposób na odświeżenie bez mycia. Niby płukanie na bezdotyku spoko, ale jak mam auto bez żadnej kropki po wodzie, to po płukaniu i nawet suszeniu w ruchu woda znowu wylatuje przez pół dnia i nie mogąc tego dotknąć tylko się irytuje. Wiem, że można używać QD, ale pytanie o dokładną technikę (mam ECh20-chyba najlepsze do tego).
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 @powalla mowisz ze ten sonax ten z ta gabeczka daje rade ?? Kojarzysz ile to lezalo ?? Ja myslalem o gyeon badz gtechniq
powalla Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Jak się zjawi to autko to spytam , o ile będzie wiedział , bo autkiem jeździ jego żona .
Nozgal Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Cześć, Mam problem z moimi felgami, zdjęcia przykładowe zamieszczam poniżej - generalnie problem dotyczy każdej felgi w mniejszym lub większym stopniu. Zwykłym atakiem do felg nie idzie tego wyczyścić, próbowałem też krwawiącej felgi Soft99 Iron Terminator, ale efekty były mizerne. Czy w ogóle jest jakaś chemia na rynku, która z tym sobie poradzi lub inne sposoby na pozbycie się tego, jak rozumiem pyłu z klocków hamulcowych? Będę wdzięczny za pomoc
powalla Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Aluxem bym przejechał na początek.
Adaszek96 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Cleantech cleanwheel da sobie rade
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Tenzi alux 1:3 a jak by nie szlo to czystym.mozesz tez glinka badz pasta do polerowania na mikrofibre
Zdroja0 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 2 godziny temu, lukeu napisał: Z racji mojego stylu życia, mój samochód często stoi ~5 dni w garażu i jest po tym czasie mocno zakurzony. Jest myty praktycznie co tydzień, więc w wielu przypadkach oprócz tego kurzu nic na nim nie ma. Pytanie do Was to szybki, skuteczny i najważniejsze jak najbezpieczniejszy sposób na odświeżenie bez mycia. Niby płukanie na bezdotyku spoko, ale jak mam auto bez żadnej kropki po wodzie, to po płukaniu i nawet suszeniu w ruchu woda znowu wylatuje przez pół dnia i nie mogąc tego dotknąć tylko się irytuje. Wiem, że można używać QD, ale pytanie o dokładną technikę (mam ECh20-chyba najlepsze do tego). No rinse
ShiningCar Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 12 godzin temu, etrone napisał: Zmienilia sie koncepcja, zamowilem paste 3d 502 - czy na tnacym padzie ta pasta da sobie rade sciagnac resztki 2 letniej powloki ? Całkiem możliwe 1
aabbcc123 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Dałem CarPro Cquartz DLUX na - plastiki i alusy Jak wzmocnić tą powłokę, żeby ją utrzymać dłużej? Czy : - reload CarPro Reload Sealant ( no tani nie jest ) - poczekać, aż powłoka padnie i nałożyć jeszcze raz CarPro Cquartz DLUX - fusso? (nie wiem czy na powłoki można dawać twardy wosk?) - jest lepszy pomysł i niekoniecznie tak kosztowny jak powyższe Dzieki. Sorry, i jeszcze zapomniałem o eggsie od Soft99, podobno łatwy w aplikacji...
paperson Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 @aabbcc123 poczekaj rok i nałóż ponownie
zdanek Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Jakaś godna konkurencja dla Wheel Woolies? Czy nie bawić się w kompromisy i brać oryginał?
Dante05 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 W dniu 28.03.2019 o 07:48, Lesio24 napisał: Pytałem wcześniej czy są jakieś tańsze zamienniki BP do DA rupesa 21. Szukam 125mm i znalazłem taki za okolo 60zl. Używał ktoś tego, pasuje do rupesa? 60,02 zł 9%OFF | Szlifowanie pad backing plate powrót holder dla DAS-21E częściowe rupes dual action polerka da polerka 5 "6" 125mm 150mm 5 6 calhttps://s.click.aliexpress.com/e/MBF3T5O Według opini nie pasuje do 15 mark 1 i 2. Tylko do częsciowych modeli Rupesa, może do Duetto.
Birkhof Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Jakaś godna konkurencja dla Wheel Woolies? Czy nie bawić się w kompromisy i brać oryginał? Szczotki microfibremadnessWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przemek CRUZE Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 http://web-page-with-tips-24-7.eu/nano/lp/1/index_wpwn.html Czy ktoś się z tym spotkał ? Ciekawy produkt
Tomas-sg Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Robiąc zakupy na stronie MX Nowicki dostajecie maila z potwierdzeniem ? Próbowałem zamówić coś przez tel. i opłacić jak wrócę do domu. Jestem prawie pewien że zamówiłem co chciałem ale ani żadnego maila nie dostałem nic... Nawet nie wiem gdzie kasę wysłać @rapmen93 pomożesz ? mail t_daaniel@o2.pl
Birkhof Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Robiąc zakupy na stronie MX Nowicki dostajecie maila z potwierdzeniem ? Próbowałem zamówić coś przez tel. i opłacić jak wrócę do domu. Jestem prawie pewien że zamówiłem co chciałem ale ani żadnego maila nie dostałem nic... Nawet nie wiem gdzie kasę wysłać [mention=18051]rapmen93[/mention] pomożesz ? mail t_daaniel@o2.plJa dostalem, wiem co zamawiasz :DWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi