powalla Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Może zaczniesz czytać? Myślisz że masz wyjątkowy problem i nigdy nie pisaliśmy o tym? https://kosmetykaaut.pl/forum/8-regeneracja-czyszczenie-lakieru/
Brusu Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Ile wam średnio zajmuje mycie z zewnątrz? Ja ostatnio walczyłem 4,5h z Hyundaiem i30sw ale auto wymagało sporo glinkowania(masakryczne ilosci gumy i asfaltu na lakierze), opony myte na 3razy, poza tym wszystkie standardowe etapy mycia zgodnie ze sztuką i się zastanawiam, czy to ja jestem wolny, czy to po prostu wymaga takich nakładów czasu. W końcu to detailing, musi być perfekt, czyż nie?
smerf91 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Panowie czym usunąć pozostałości po podkładce antypoślizgowej na telefon z plastików deski rozdzielczej? Próbowałem APC Good Stuff 1:5 i nic nie ruszyło.
zibi-M Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 15 minut temu, Brusu napisał: Ile wam średnio zajmuje mycie z zewnątrz? 3,5 h zeszło mi przedwczoraj z puntem II. Ale auto ma 14 lat i nigdy nie widziało glinki. Lakier był tak nabity ,że po uzyciu vampira i rotona drzwi musiałem jeszcze glinkować 5x. Pomimo to na aucie dalej było pełno malutkich czarnych kropeczek które był jakby wbite w lakier i zeszły dopiero przy polerce.
Tomas-sg Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Jest coś do kupienia jako wykładzina samochodowa? Kupiliśmy w pracy starego blazera którego jak tylko wrócę do pracy będę udoskonalac chodzi mi o coś uniwersalnego.
michalwi Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 2 godziny temu, smerf91 napisał: Panowie czym usunąć pozostałości po podkładce antypoślizgowej na telefon z plastików deski rozdzielczej? Może spróbuj magiczną gąbką. A te resztki jak spróbujesz zdrapać paznokciem to schodzą? Jeśli nic to nie daje to myślę że delikatnie opalarką się uda albo jakieś mocniejsze apc (np. ADBL pro lub bulldozer) i szczotka.
kivlov Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Macie Panowie namiary na taka końcówkę do sprężarki, aby dobrze wyczyścić dywaniki w aucie. Kurcze nie wiem jak to nazwać i gdzie tego szukać. 1
kivlov Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 ooo dziękuje CI ślicznie, a możesz jakiś polecić? 1
smerf91 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 5 godzin temu, michalwi napisał: A te resztki jak spróbujesz zdrapać paznokciem to schodzą Troszke zeszło pod paznokciem ale pozostało to co na zdjęciu...
Fredi88 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 7 godzin temu, Brusu napisał: Ile wam średnio zajmuje mycie z zewnątrz? Ja ostatnio walczyłem 4,5h z Hyundaiem i30sw ale auto wymagało sporo glinkowania(masakryczne ilosci gumy i asfaltu na lakierze), opony myte na 3razy, poza tym wszystkie standardowe etapy mycia zgodnie ze sztuką i się zastanawiam, czy to ja jestem wolny, czy to po prostu wymaga takich nakładów czasu. W końcu to detailing, musi być perfekt, czyż nie? Zależy co mycie ma zawierać. Jeśli myję felgi, opony, leci piana i 2 wiadra a na koniec daję jakieś qd + dressing to tak 2h mi zejdą lekko. Jak już glinkuję to kładę też wosk. Wtedy daję też t&g i deirona na lakier + naprawdę dokładne mycie zakamarkow, progów, zawiasów to cała przyjemność 8h+
menior Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 6 godzin temu, zibi-M napisał: 3,5 h zeszło mi przedwczoraj z puntem II. Ale auto ma 14 lat i nigdy nie widziało glinki. Lakier był tak nabity ,że po uzyciu vampira i rotona drzwi musiałem jeszcze glinkować 5x. Pomimo to na aucie dalej było pełno malutkich czarnych kropeczek które był jakby wbite w lakier i zeszły dopiero przy polerce. sam sobie odpowiedziales bo nie ma "sredniej" zalezy od stanu auta,po zakupie 9 letniego clio dla zony walczylem caly dzien z samym myciem Z tego polowa to z sama glinka tyle syfu bylo,a ironem 3 razy atakowalem,po kolejnym roku ten sam proces zajal mi 2-3 godzinki bo prawie nic nie juz nie byl
piotr@sta Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 @Tomas22 jeśli chodzi ci o wykładzinę jako tę zewnętrzną warstwę- sama szmata nie gąbka (ona jest z formy wtryskarki a bynajmniej tak wygląda) to tak jest dostępna jeśli chodzi o komplet szmata+gąbka to można kupić twardą gąbkę tapicerską z metra i na grubość posklejać.
michalwi Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Troszke zeszło pod paznokciem ale pozostało to co na zdjęciu... Jak zdrapałeś to pod tym była normalna struktura plastiku?
NightMarek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 Bede robił finish w Alfie , czarny lakier. Duzo mikro rys, mam maszyna DA polecicie jakieś pady i paste ?
D@ViD Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 @NightMarek Sonax Ex 04/06 lub Koch F5.01 a pady to musisz dobrać może zółty nat, moze Royal Pads One step - pomarańcz nie ma złotego środka
michalwi Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 @smerf91 Jeśli szorowanie szczotką i mocny apc nic nie daje to chyba pozostały dość niebezpieczne metody bo nie wiem czy nie uszkodzą plastiku Mam na myśli benzynę ekstrakcyjną albo rozpuszczalnik, tylko właśnie obawiam się że mogą uszkodzić co innego.
mrpawel Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Co do one stepa na rotację ? Celuję w menzernę 2500 + ewentualnie poprawki na miękkim padzie z kochem antiholo, ale wolałbym 2 etapu uniknąć .... czy lepiej brać polecanego SONAXa ex 04-06 i olać to, że jest pod DA ? (raczej będzie ciął mocniej, co z wykończeniem ... ? ) Lakier beż cappucino, skoda, pady NATa
lukeu Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Shiny Garage Scan Inspection Spray to powiedzmy to samo co ADBL Wipe Out Pro czy bardziej IPA? Jak mam kupić IPĘ to szkoda kasy, jak się sprawdza to po co przepłacać za ADBL
michalwi Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 @mrpawel Ex 04-06 spoko daje radę na rotacji (ew. 05-05 jeśli chcesz coś słabszego), a do tego np. żółty nat.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 25 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 @lukeu tak ten sam rodzaj produktu używałem, używam i moge polecic ładnie wymywa ładnie pachnie nie odparowuje az tak szybko jest czas zeby zadziałał na razie królem według mnie w dedykowanych wymywacze to UltraCoat Wipe IT na delikatne lakiery mozna rozrobic 1
lukeu Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Odkąd mam Prostaff'a Water Golda to trochę zachłysnąłem się produktami z kwarcem. Spodobał mi się Can Coat od Gyeona. Ma sens położenie go na Car Pro Essence?
Alfa47 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ktoś kto pracował na lakierach BMW i VW są to twarde lakiery, co lepiej kupić, biały pad czy mikrofibrowy ? Dodam ze na paście Koch'a lub Sonax cutmax.
kivlov Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 https://allegro.pl/pistolet-pioracy-do-prania-tapicerki-tornador-hcl-i6908994006.html macie może namiar na takie co się podłącza do odkurzacza i cały syf leci do worka? 1
Rekomendowane odpowiedzi