MichałES Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 a ja mam pytanie np. apc rozcieńczać z wodą destylowaną czy demineralizowaną ,czy demineralizowana jest lepsza ponieważ nie zawiera minerałów ? edit znalazłem odpowiedź .
powalla Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Lukaso mamy tylko od wczoraj 2 nowe tematy o Twoim problemie ...czytales je?
MichałES Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 czy można użyć AG glass polish na białej gąbce rotacja do oczyszczenia szyb ?
wobbjack Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Co polecacie z Cartec?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Brusu Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 A ja mam takie pytanie. Nie wiem czy jest to zupełny bezsens czy niekoniecznie ale rozpatrzmy taką sytuacje. Lakier bez korekty, bez zabezpieczenia. Myje auto i na koniec leci Gyeon Wet Coat jako pomoc przy suszeniu a na to wosk. Wosk się bedzie mocno gryzł z WC? Czy cleaner jest konieczny, np. Prima Amigo? Pomijam już jego własności poprawiające look, bo to inna sprawa. Ma to sens?
Adaszek96 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Co polecacie z Cartec?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaPłyn do szyb Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
wobbjack Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2018 Płyn do szyb Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaTylko tyle?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Adaszek96 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Tylko tyle?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaZ Cartec'a używałem tylko płynu do szyb i jest świetnyWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 11 godzin temu, Brusu napisał: . Lakier bez zabezpieczenia. Myje auto i na koniec leci Gyeon Wet Coat jako pomoc przy suszeniu a na to wosk. Wosk się bedzie mocno gryzł z WC? Wet coat pod wosk nie brzmi jak dobry pomysły
dery Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 15 godzin temu, Brusu napisał: A ja mam takie pytanie. Nie wiem czy jest to zupełny bezsens czy niekoniecznie ale rozpatrzmy taką sytuacje. Lakier bez korekty, bez zabezpieczenia. Myje auto i na koniec leci Gyeon Wet Coat jako pomoc przy suszeniu a na to wosk. Wosk się bedzie mocno gryzł z WC? Czy cleaner jest konieczny, np. Prima Amigo? Pomijam już jego własności poprawiające look, bo to inna sprawa. Ma to sens? Chodzi raczej o to żeby odtłuścić przed nałożeniem wosku a Ty chcesz natłuścić. Nie ma to sensu
Why Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam, potrzebuje pomocy, będę robił delikatną korektę maszyną DA z użyciem Menzerna 2400 Medium Cut Polish i KochChemie Antihologram M2.01 - na białym lakierze. Niestety muszę to zrobić na zewnątrz, biorąc pod uwagę obecnie panujące warunki atmosferyczne, czy są jakieś zasady przy pracy w słońcu? Dzięki i pozdrawiam Why
Piter80 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 47 minut temu, Why napisał: Witam, potrzebuje pomocy, będę robił delikatną korektę maszyną DA z użyciem Menzerna 2400 Medium Cut Polish i KochChemie Antihologram M2.01 - na białym lakierze. Niestety muszę to zrobić na zewnątrz, biorąc pod uwagę obecnie panujące warunki atmosferyczne, czy są jakieś zasady przy pracy w słońcu? Dzięki i pozdrawiam Why Zrób to wcześnie rano jak jeszcze słońce tak nie pali.Zaczniesz o 4:00 i postawisz auto w cieniu.Moze w 6 godzin się uwiniesz.
damiano2007 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 6 minut temu, Piter80 napisał: Zrób to wcześnie rano jak jeszcze słońce tak nie pali.Zaczniesz o 4:00 i postawisz auto w cieniu.Moze w 6 godzin się uwiniesz. Trochę lipa tak na powietrzu. Pomyśl - jedno ziarenko piachu/ twardszy pyłek przyniesiony przez wiatr. Co on może zrobić pod padem na lakierze przy takich obrotach? Trochę partyzantka...
Why Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Partyzantka czy nie partyzantka... niemniej dziękuję za opinie. Poza oczywistą oczywistością w postaci wypracowywania mniejszych powierzchni by pasta nie wyschła zależało by mi na jakiś "trikach" przy takiej sytuacji. Czy zasadne jest np. zraszanie powierzchni polerowanej?
Arkeolowy Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 2 minuty temu, Why napisał: zraszanie powierzchni polerowanej Jak stosujesz pastę Farcela G3 to może i tak
Brusu Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 1 godzinę temu, dery napisał: Chodzi raczej o to żeby odtłuścić przed nałożeniem wosku a Ty chcesz natłuścić. Nie ma to sensu Dlatego pytałem o cleaner, nie załatwi sprawy odtłuszczenia? Czy trzeba by to raczej IPA potraktować?
Piter80 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Panowie ile powinno być powłoki w nowym słoiczku UNC-R 1.5 ?Dziś doszła paczka i jest do górnej krawędzi etykiety,może troszke mniej i krzywo nakręcona zakrętka.
mario704 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Panowie carpro Dlux przecierać fibrą 5 min po aplikacji na tworzywach zewn. czy nie.Bo różnie w necie oglądałem
wiertlo92 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam. Czym i jak proponujecie ta "plamę" usunąć? Czy to żywica z drzew jest czy uszkodzenie lakieru? Z góry mowie że niczym nie pracowałem żeby to usunąć. Pozdrawiam
Alfa47 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 @wiertlo92 Mi to bardziej wygląda na uszkodzenie , po ptasich kupach Ps. Czy używa ktoś z was maszyn heckmann R7 oraz Vander (DA) lub Bass Polska również Dual Action ? Mam kilka pytań.
MichałES Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Dziś próbowałem usunąć stare water spoty na szybach i ani tricolor +AG glass polish czy rotacja na srednim padzie nie daja rady, może patrząc nie widać, ale po przejechaniu IPA wychodza na calej szybie. Dodatkowo na rotacji zostawiła mikrorysy jak szedł pad po szybie, dlaczego tak się stało robilem 2przejazdy nie doszło do za schnięcia pasty? Czym spróbować jeszcze żeby te water spoty zeszły??
Kozaa Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Tlenek ceru i pad filcowy na twardym BP.
Birkhof Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 5 minut temu, Kozaa napisał: Tlenek ceru i pad filcowy na twardym BP. Niekoniecznie od razu tlenek ceru, bo jak ma wżery już zrobione przez waterspoty to najlepiej coś kwaśnego żeby rozpuścić minerały - tlenkiem ceru będzie szlifował i szlifował. @MichałES masz coś kwaśnego? szampon, pianę? Ew. ocet z wodą na ręcznik papierowy i połóż na szybie i zobacz czy rozpuszcza waterspoty. Jak działa to do dzieła. Możesz też dedykowanymi produktami do waterspotów spróbować albo QDekiem np. Koch chemie (z lakieru ładnie zmywa waterspoty które nie są stare).
Kozaa Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 Jest wiele rozwiązań. Nie wydaje mi się, żeby mój był wysoce pracochłonny
Rekomendowane odpowiedzi