hardy_pol Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 [ref=#ff3366]Ocieplator[/ref], moim zdaniem nie ma sensu lać wody na początek. Piana ma za zadanie właśnie zmiękczyć brud żeby łatwiej było mu spaść. Poza tym piana z mokrego auta spływa szybko i nie ma tyle czasu żeby popracować
.r. Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Cześć, Ktoś kiedyś mazgnął Sonaxem Net-Shield na szybę jako nw ? poleży któryś miesiąc ? ewentualnie gyeon cure ? niestety budżet chwilowo nie styka na właściwą nw. Pozdrawiam Plymer net shield słabo się trzyma, szkoda materiału. Kup sobie nw z autolandu;p
Kameleon340 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Jakiej firmy najlepiej kupić IPA? Jest jakaś różnica w jakościach? Jak rozcieńczacie, 1:1?
bartas2 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Jakiej firmy najlepiej kupić IPA? Jest jakaś różnica w jakościach? Jak rozcieńczacie, 1:1? Ja mam Ipa marki Ipa. Rozcieńczone na 80% z demineralizowną i jest okej. Ekipa MX NOWICKI w swoich filmach np zaleca użycie wyłącznie czystego alkoholu.
EvilGucio Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Pytanie o APC Nielsen Cyclone - 1. Czy stężenie 1:30 (10ml Nielsena + 300ml wody) będzie odpowiednie do plastików wnętrza? (Honda Prelude '93) 2. Co po spryskaniu i pędzelkowaniu? Czekać chwile aż podziała a potem wytrzeć do sucha mikrofibrą? Czy moczyć ją we wodzie i wtedy przecierać?
Dawid_Bojarski Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Jak dla mnie nawet dość niskie stężenie nic się nie powinno dziać... Wycieraj wilgotną fibra, i pilnuj żeby nigdzie nic nie zostalo Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
KHOT Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 [ref=#ff3366]Ocieplator[/ref], moim zdaniem nie ma sensu lać wody na początek. Piana ma za zadanie właśnie zmiękczyć brud żeby łatwiej było mu spaść. Poza tym piana z mokrego auta spływa szybko i nie ma tyle czasu żeby popracować I to jest prawidłowa odpowiedź.
damianeuro Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Którą powłokę najlepiej nałożyć na felgi? 1.GYEON Q2 RIM 2.CarPro Cquartz DLUX 3. Gtechniq C5 4. 4nano RIM Protect Proszę o jakieś plusy i minusy szczególnie jeśli chodzi o DLUXA bo ten mam okazję kupić pół buteleczki w dobrej cenie. Z góry dzięki
Gozdziu23 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Ja mam rima od gejona, i już drugi rok siedzi, także raczej oceniam na , oczywiście w zime koła nie jeździły.
tomekc001 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Witam, szukam maski lakierniczej do amatorskiej pracy, najlepiej komplet z filtrami, kasowo myślę że 100 zł starczy tylko jaki model wybrać ? Za trochę wyższą kwotę szukaj 3M serii 7500, albo tanszej 6200. 7500 jest wygodniejsza i jest o tyle fajna że ma wylot powietrza skierowany w dół. Do tego pochłaniacze. Warto zaopatrzyć się również w filtry wstępne, bo wtedy pył lakierniczy odkłada się na wstępnych a nie oblepia pochłaniaczy (konieczny wtedy zakup pokryw na pochłaniacze).
Lotek900 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Mam pytanie, dla wiekszosci pewnie glupie ale coz. Otoz mam myjke z pianownica i tu pytanie robic jakis roztwor piany? Czy po prostu nalac samej piany to tego malego pojemnika i woda sama sie wymiesza i zrobi piane.
Simoooon97 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 [ref=#ff3366]Lotek900[/ref], Każdy producent podaje stężenie. Niektóre produkty są gotowe do użycia a niektóre trzeba rozcieńczyć Polecam czytać etykiety
etr Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 chcę usunąć drobną rysę na lakierze poprzez wet sanding, myślę że wystarczy 3000, potem 5000 i na to ultrafina do wykończenia - i właśnie z zapytaniem uderzam - ultrafina na miękkiej gąbce się sprawdzi?
Arkeolowy Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 ma ktoś sprawdzony pad pod onestepa EX 04-06 ?
samwdomu Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Używał ktoś past Gyeon'a i może coś o nich powiedzieć?
Dyzio91 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Witam znalazłęm w garażu maszynę do polerowania, chciałem sie zapytac czy ona nadaje sie do czegokolwiek, czy da sie nia dobrze zrobic robote, czy po prostu odpusćic sobie? Jestem początkujący ale nei chcuałbymmarnować czasu na sprawdzanie a nie daj boze na uszkodzeniu lakieru czy denerwowaniu się. Maszyna firmy MEEC podam linka podgladowego: https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja ... na-612013/
johnybravo Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Witam zaczołem czyścić skórę w audi q5 (pół skóry jasnez alkantarą). Podłokietnik bardzo ładnie się wyczyscił. Ale mam problem z zewnętrzną czescia od strony kierowcy,zaczołem jechać cleanerem i wyszły jakies jakby niebieskie przebicia na skórze . Czym to spowoodowane? Kosmetyki gliptone stosowałem.
hardy_pol Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Sonax ex 04/06 i kocha aniholo na maszynie DA na jakich obrotach jechać? 1-2 rozprowadzać i pracować na 5? Tak w ogóle to czemu wszedzie podają obroty do rotacji a do DA bardzo rzadko
Freddy Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Podane obroty to uniwersalny zakres dla danego produktu także nijak się to ma do pracy z konkretnymi lakierami tak jak dobierasz kombinacje past i padów tak też musisz dobierać obroty czyli rezasz i sprawdzasz oczywiście od dołu idziesz do góry nie na odwrót Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
rafalk Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 [ref=#ff3366]Dyzio91[/ref], odpuść sobie.
Nascar Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Koledzy uda się to spolerowac czy jednak czeka mnie zabawa z lakierem zaprawkowych?
sl3py Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Jaka jest różnica pomiędzy Sonax NP 03-06 a Sonax Profiline EX 04-06 ?
mrsjackdan Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 [ref=#ff3366]Nascar[/ref], Tak, odbiegając od tematu, to ten prawy znaczek miał chyba oznaczać symbol insygniów śmierci, jeżeli ktoś kiedykolwiek czytał ostatnią część harrego pottera to wie o czym mówię. Jeżeli zarysowania nie są do podkładu, można je wypolerować, jednak jeśli już warstwa lakieru została uszkodzona i to co widać to podkład to tylko lakier zaprawkowy, pozdro
Nascar Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Tak tak to fan harrego Pottera. Zrobił to na nowej astrze a nie insigni zamoczylem to graffiti ale nie zniknęło do końca także podejrzewam ze podkład juz jest dotknięty. No nic zacznę może od papieru 3000 i 5000 i zobaczymy co zostanie
Rekomendowane odpowiedzi