Rafał1995 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Mam taki przypadek, że znajomy ma auto po opaleniu, stało w pobliżu ognia. Czy polerował ktoś kiedyś lakier w taki sposób uszkodzony? Czy jest to możliwe, czy tylko i wyłącznie lakierowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybicki Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Wszystko zależy od tego w jakim stopniu ten pobliski pożar wpłynął na lakier. Miałem kiedyś taki przypadek. Całe auto było matowe i w osadzie z sadzy ale żaden element nie był przypalony. Wtedy udało się wszystko ładnie ogarnąć. Problem miał tylko człowiek, który zajmował się wnętrzem bo nie mógł pozbyć się zapachu spalenizny. Tak to wyglądało. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Uwazam, ze warto probowac. W przypadku niepowodzenia wrocicsz do punktu wyjscia wiedzac, ze korekta nic nie dala. Wtedy zostaje lakierowanie. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Cześć. Pianownica PA zaczęła mi strasznie słabo pienić. Skręcona tak jak zawsze na minimum i zero piany..coś tam pluje tylko jak odkręcę to wiadomo, że leci ale już piana jest wtedy bardzo rzadka. Rozkręciłem tą regulacje, oring gumowy cały, nie popękany. Skreciłem wszystko jeszcze raz ale bez zmian. Możliwe, że to wina karchera ? Oczywiscie pianownica działała wcześniej normalnie i dawała dobrą, gęstą piane. Proporcje cały czas takie same - 100ml piany - 900ml wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1995 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 @Rybicki Dziękuję za konkretną i rzeczową odpowiedź. Jednym słowem warto spróbować. @SylPio Na pewno lepiej spróbować i oddać do lakiernika w razie nie powodzenia, niż od razu oddać nie próbując innych metod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 a pianownica czasem nie powinna być rozkręcona na maxa, tak aby pobierała maksymalną ilość chemii z pojemnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie no, jak jest na maxa to leci sama woda praktycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 może sitko zapchane? czy po każdym użyciu płukałeś pianownicę wodą i przepuszczałeś przez nią też wodę z myjki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 2 godziny temu, S3ci0r napisał: może sitko zapchane? czy po każdym użyciu płukałeś pianownicę wodą i przepuszczałeś przez nią też wodę z myjki? I tutaj chyba jest problem. Kompletnie zapomnialem o tym sitku, że to może przez nie. Czasami płukałem a czasami nie także chyba mam za swoje. Ale dzięki za przypomnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Gugu33 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Witam, kupiłem pianownice Marolex axel 3L i na 2l wody wlałem pianę ADBL yeti 1 nakrętkę. To była moja pierwsza przygoda i wręcz fatalna..wrzuciłem dysze high-czyli najgęstsza piana i wielkie rozczarowanie. pompuje co 10-15 sekund i prawie ciągle w miejscu muszę poprawiać bo tak rzadko sypie..15 minut łażenia w koło auta bo juz suche sie robiło..pianownica zepsuta czy co?Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 10 minut temu, Marcin Gugu33 napisał: Witam, kupiłem pianownice Marolex axel 3L i na 2l wody wlałem pianę ADBL yeti 1 nakrętkę. To była moja pierwsza przygoda i wręcz fatalna.. wrzuciłem dysze high-czyli najgęstsza piana i wielkie rozczarowanie. pompuje co 10-15 sekund i prawie ciągle w miejscu muszę poprawiać bo tak rzadko sypie.. 15 minut łażenia w koło auta bo juz suche sie robiło.. pianownica zepsuta czy co? Po pierwsze pianownice ręczne to ciągłe testy, aby znaleźć dla siebie tę idealną pianę. Po drugie wrzuć wkładkę te najjaśniejszą z 1 filcem i daj 40ml piany na litr i będzie cacy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Ostatnio w Lidlu za całe 1,99zł kupiłem W5 Car Polish Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Do czego to się nadaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Witam, mam pytanko. Mam jakąś tanią polerkę Einhell'a rotacyjną. Jest ona oryginalnie na pady 135mm - i tutaj chciałbym zadać pytanie - czy można do takiej polerki użyć talerza oporowego + padów na 75mm? Chciałbym czasami w trudno dostępnych miejscach coś ogarnąć, a szkoda kupować do tego kolejną polerkę, skoro jeszcze swojej głównej konkretnej nie kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Oczywiście że można , ba pomyśl też o przedłużce , bo dopiero przy jej pomocy można wejść w najróżniejsze ciasne miejsca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 20 godzin temu, wojtecki napisał: Cześć. Pianownica PA zaczęła mi strasznie słabo pienić. Skręcona tak jak zawsze na minimum i zero piany..coś tam pluje tylko jak odkręcę to wiadomo, że leci ale już piana jest wtedy bardzo rzadka. Rozkręciłem tą regulacje, oring gumowy cały, nie popękany. Skreciłem wszystko jeszcze raz ale bez zmian. Możliwe, że to wina karchera ? Oczywiscie pianownica działała wcześniej normalnie i dawała dobrą, gęstą piane. Proporcje cały czas takie same - 100ml piany - 900ml wody. Prędzej tego stalowego sitka. Wymień je albo chociaż odkamień np. w occie. U mnie trzydniowa kąpiel w szklance z octem przywróciła fabryczną sprawność pianownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Autobrite Superfoam Pre-Wash Snow Foam - jakie stezenie do pianownicy PA, bo 1:200 jak piszą to chyba nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 1:200 to pewnie do ręcznej pianownicy. Do PA raczej kilkadziesiąt ml na litr wody. Doczytaj dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Panowie ma ktoś jakieś przecieki z podobną promocją na walentynki jak była u mrcleaner.pl przed Nowym rokiem?Może być w innym sklepie ale przydałby się jakiś rabat 15% Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Panowie ma ktoś jakieś przecieki z podobną promocją na walentynki jak była u mrcleaner.pl przed Nowym rokiem?Może być w innym sklepie ale przydałby się jakiś rabat 15% Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu TapatalkaJak szukasz czegoś od SG, to teraz jest 15% promocja na samochodowekosmetyki.pl. O ile dobrze pamiętam mają promocje różnych producentów od poniedziałku do niedzieli. Jakiś czas temu mieli promo FW i PB.Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Planuję zakup excede tire, zymol vinyl i może jakiś szampon bo te to się nudzą najszybciej Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 11 godzin temu, yas napisał: Autobrite Superfoam Pre-Wash Snow Foam - jakie stezenie do pianownicy PA, bo 1:200 jak piszą to chyba nie? to jakie te stezenie stosowac?. prosze o odp fanow magifoam, w ktorej jest 1:100, jak to w koncu rozcienczyc? aby wyszla sucha piana a nie mleko (dałem 100ml na litr cieplej demineralki, i mleko, na PA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 4 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 był tu taki temat - rozpiska produktów ze względu na pH - nie moge znaleźć kto wie jak sie temat mógł nazywać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 5 minut temu, Domel napisał: był tu taki temat - rozpiska produktów ze względu na pH - nie moge znaleźć kto wie jak sie temat mógł nazywać ? Łap 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 @wojtecki Cześć. Mi też kiedyś PA z dnia na dzień przestała pianować praktycznie. Po rozebraniu "dołu" (od strony rurki) okazało się że zaciągnęła jakiegoś bardzo grubego paprocha i poprostu sie zatkała 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Może mi ktoś powiedzieć jak mierzyć pH produktów, oraz gdzie kupię takie coś do mierzenia ? Bo niewiem jak to się dokładnie nazywa a wujek google nie bardzo mi coś pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi