kolo100 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Do regularnego cotygodniowego mycia wystarczy rozcienczenie 1:10?Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 @Strus Tugi nie używałem jedynie kilka butelek od Adbl i tam pomyślałem ze przy całym procesie przygotowania auta czy pod korektę (juz może niedługo) czy pod wosk niektóre produkty można było zamienić. Działanie Adbl Vampire Liguid bez zastrzeżeń ale może jest coś wydajniejsze i cenowo podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 11 minut temu, kolo100 napisał: Do regularnego cotygodniowego mycia wystarczy rozcienczenie 1:10? Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Nawet 1:15 badz 1:20 bym sie pokusil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Nie będzie za słabe? Napisane jest że dla mocnych zabrudzeń od 1:4 do 1:10 a dla lżejszych od 1:10....Zrobię jak polecicie ale z litra mam 10 litrów roztworu to nie trzeba za bardzo oszczędzać Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Mozesz jedna butle zrobic 1:20 i sprawdzic bedzie slabe to zmienisz na 1:10. Ale wydaje mi sie ze 1:20 na cotygodniowo akcje starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Ok. Dzięki Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Tak panowie wszystko pięknie ładnie ale chodziło mi o użycie na lakier a nie na felgi :-) Exede co @Grzechu23 poleca to chyba na lakier się nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Na lakier ostatnio machnąłem tugę a do smoły zamówiłem prickport.... Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 @Balzac swoją odpowiedź z Excede odniosłem się do konkretnego zapytania kolegi Alfa47 ile środka zużywam na.. felgi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 @Grzechu23 nie no tak :-) Miałem do Ciebie jakieś pytanie ale w innym dziale ale nie mogę przypomnieć sobie o co Ja tam chciałem Ciebie zapytać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 A ja się jeszcze chciałem zapytać o dobry impregnat do tapicerki materiałowej, poleci ktoś coś dobrego. ? I co ile trzeba impregnować tapicerkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 1. Colourlock,2. Co pranie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 @Michał126 dzięki, taka impregnacja na tapicerce przez jaki okres czasu się utrzymuje ? Od prania do prania czy np do 6 miesięcy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 @Alfa47 to zależy jak bardzo się przyłożysz, tzn. jak mocno zmoczysz tapicerkę impregnatem. Ale generalnie kropelki na tapicerce jak na karoserii po UNCrze włożyłbym między bajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 stosował ktoś krążki ścierne od flexipads na koreczek szlifierski? one są do szlifowania na mokro czy na sucho? można śmiało brać czy raczej szukać krążków kovaxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamer42 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Flexipad jest na mokro i ma większy wybór, zakres gradacji. Mi bardziej pasuje kovax, ale co kto lubi. Trzeba tylko pamiętać, że oznaczenia kovaxa to takie lekko zawyżone (1500 to takie 2000). Fajnie kovaxa używać na średniej lub miękkiej przekładce. Ja mam twardą ori i delikatnie się działa nakleiłem na średnią przekładkę flexipad i było fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Witam.Zaczynam przygodę z polerowaniem maszyną DA. Kupiłem zestaw past menzerna 400, 2500, 3500, teraz doczytałem że na początek lepsze będą pasy dedykowane pod DA czyli Sonax EX 04-06, NP 03-06, Meguiars 101, 105.Może głupie pytanie ale lepiej będzie się pracować na tym Sonax i Meguiars jak Menzerna?Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 4 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ja zaczynałem Menzernami i nie była to jakaś spektakularna przeprawa. Według mnie to dość specyficzne pasty. Takze Sonaxy na start, będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 z tego co wiem to 101 i 105 dedykowany jest ale na rotację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 19 minut temu, Arkeolowy napisał: z tego co wiem to 101 i 105 dedykowany jest ale na rotację Na DA tez robi co ma robic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 4 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 23 minuty temu, Arkeolowy napisał: z tego co wiem to 101 i 105 dedykowany jest ale na rotację na odwrót. Dedykowane do DA na pady z MF http://meguiarsonline.com/forums/showthread.php?56732-The-true-story-of-Meguiar-s-M101-(overview) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Dzięki Panowie, przetestuję i zobaczę co i jak.PozdrawiamWysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 to fail info z kimś gadałem na Warsaw Moto Show i też mówił, że 101 bardziej na rotację, a D300 na DA. Z tym, że to jest jeden pies co jest do czego dedykowane. Perfect Finish jest na rotacje - używałem na DA i brak różnic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 4 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 3 minuty temu, Arkeolowy napisał: to fail info z kimś gadałem na Warsaw Moto Show i też mówił, że 101 bardziej na rotację, a D300 na DA na 99.99% jestem pewien że 101 na DA. @AreK @krd jak to jest ? btw. wiesz jak użyjesz na rotacji czy DA, świat sie nie zawali Sam używam na przemiennie. Mi chodzi tylko o to "producent do czego przeznaczył" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emig Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 101 pod DA jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi