marcelus Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia Stosunkowo mało korekt robię i na 3-4 korekty w sezonie to mi najzwyczajniej szkoda kasy. To zrób sobie z pileczek golfowych czy tam z wirnika od frani, albo nawet z denka od butelki plastikowej, poza tym nie musisz prac padów w pralce, potrzebujesz mniej padow do korekty, nie mówiąc nawet o komforcie pracy. 130 zl sa akurat dobrze wydanymi pieniedzmi. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @Kuba1 to ja jeszcze ECH2O dodaje. I P&S Absolute Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @imola33 problem u kolegi. 9 piętro, szyby po myciu elewacji dostały osad wapienny plus potem jeszcze impregnatem. Fachura robił Okna od podłogi a otwiera się tylko górna połowa. Raczej nie ma mowy żeby tam sięgnąć. Szmata na kiju zostaje i spłukanie woda. Polish do szyb mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @analyzator masz wsr? Używam spotless od carpro, petarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @imola33 mam spotlesa. Na takie usiadłe ws mi nie pomagał i skończyło się polerka. U ziomka w sumie nowe są więc może może. Aqua APC? Btw. Gdzie w tym jest sitko do wyczyszczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @analyzator wrzuć całe do octu na kilka godzin. Mi pomogło i nie musiałem rozkręcać A sitko masz chyba z przodu. Na kanale Dziadzi chyba był filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @analyzator zdejm czarny dlugi plastik i rozkrec to co pod nim jest - wewnątrz jest sitko. Szkoda zabawy z jego czyszczeniem - nie skutkuje na dłuższą metę a nowe kosztuje tylko kilkanaście zł. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @bienek @pablo15005 @bienek @AudiBlask Chłopaki coraz bardziej kusi mnie ta pasta DYI. Powiedzcie mi, serio taka wydajna? Bo patrząc na butelkę to 170zl i starcza na około 300 psikniec. Mała butelka 3d one to koszt ok 70zl. Jeśli jest tak mega wydajna i psik na panel czy dwa wystarczy to byłbym pod wrażeniem. Dodatkowo mówicie, że po cuttingu można założyć pada finishowego i robić finish na tym samym urobku? o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @bienek @pablo15005 @bienek @AudiBlask Chłopaki coraz bardziej kusi mnie ta pasta DYI. Powiedzcie mi, serio taka wydajna? Bo patrząc na butelkę to 170zl i starcza na około 300 psikniec. Mała butelka 3d one to koszt ok 70zl. Jeśli jest tak mega wydajna i psik na panel czy dwa wystarczy to byłbym pod wrażeniem. Dodatkowo mówicie, że po cuttingu można założyć pada finishowego i robić finish na tym samym urobku? o.OJest wydajna. Jeden psik na pada wystarczy. Robiłem akuratnie 2x czarne BMW E60. Jedna zrobiłem zvizzerem mc3000 a druga DIY. Zvizzera poszło mi prawie cała mała butelka. Zostało coś na dnie. DIY zeszło zdecydowanie mniej..mogę jutro zrobić zdjęcie.Można pracować na tym samym urobku, aczkolwiek ja sobie co jakiś czas ścieram żeby po prostu zobaczyć jaki efekt uzyskałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @bienek 1 psik i robisz nim np całe drzwi? Będę wdzięczny za foto jak nie zapomnisz ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct240 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 6 godzin temu, analyzator napisał(a): @imola33 problem u kolegi. 9 piętro, szyby po myciu elewacji dostały osad wapienny plus potem jeszcze impregnatem. Fachura robił Okna od podłogi a otwiera się tylko górna połowa. Raczej nie ma mowy żeby tam sięgnąć. Szmata na kiju zostaje i spłukanie woda. Polish do szyb mam. Jak na osad poszedł impregnat, to kwas jako pierwszy może sobie nie poradzić, najpierw zaatakować striperem, a potem kwasem. Ale to i tak ryzykowne przy takim dostępie jak piszesz, bo: 1. chemia może spłynąć pod uszczelki i pogorszyć sytuację przykladowo rozszczelnienie pakietu szybowego za np. pół roku 2. kwas typu aqua APC sour może zmatowic szybę jak będzie za długo leżał A może po wstępnym umyciu zaatakować żyletka/skrobakiem do szyb na jakimś wysięgniku z użyciem wody lub ech2o itp. Lub zgłosić reklamację 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia Atomizer ze spieniaczem do tire and Rubber Cleanera. Gala słabo sobie radzi a ten atomizery z zamykana/otwierana siatka się przycinają. Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia @grechut 1 psik na całe drzwi? I tak i nie. Kwestia od tego co robisz, tzn. jak chcesz wyciąć to 1 psik i robisz kawałek np. 1/4 drzwi, jak chcesz zrobić finisz to jeden psik na całe drzwi. Większość robię one stepów, gdzie staram się wyciąć jak najwięcej to robię jeden psik na kawałek 40x40. Mi butelka wystarczyła na 9 pełnych onestepów normalnych aut (Kodiaq x2, A6x2, Phaeton, Passat B9 kombi x2, Lexus Nx350h, Mazda CX5) i zostało trochę tak 2 cm na dnie ale dziś jadę do @CAR CRAZY by uzupełnić zapas pasty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia @t.sienkiewicz91 To faktycznie,.. Wydajność kosmos nawet jak robiłeś one steopy. Robiąc 2 etapową korektę niech starczy na połowę tego czyli 4 auta.. Dalej to dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia @grechut a nie koniecznie na połowę, bo pasty między etapami nie trzeba wymywać. Możesz wyciąć używając więcej pasty i jej nie wymywając, a następnie przejść do wykończenia używając 1psik na cały panel Pasta jest mega wydajna, nie zasycha, można pracować i pracować 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 15 Kwietnia Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 16 godzin temu, analyzator napisał(a): mam spotlesa. Na takie usiadłe ws mi nie pomagał i skończyło się polerka. U ziomka w sumie nowe są więc może może. Aqua APC? Btw. Gdzie w tym jest sitko do wyczyszczenia? Takie rzeczy to tym: 13427098549 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia W dniu 13.04.2024 o 18:21, analyzator napisał(a): Tenzi alux jako kwas? Pamiętam że ktoś pisał że z kwasami przy szkle ostrożnie. Tak, ostrożnie ale tylko gdy szyba jest już mocno porysowana. Chodzi o takie rysy jak od wycieraczek, że szyba jest jakby już lekko matowa. Kwas na czymś takim jeszcze to pogorszy. W dniu 14.04.2024 o 17:03, analyzator napisał(a): Aqua APC? Możesz. 1:10 powinno dac radę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Drodzy, dywaniki No.77 - warto? Pan @Slovak chyba ma takie w Audi Ori to jednak był taki sobie zakup, te wyglądają na ciekawą opcję...Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 22 godziny temu, Domel napisał(a): Takie rzeczy to tym: 13427098549 @Domel Ty to jak coś wynajdziesz... I nie jest to bynajmnije żadna uszczypliwość z mojej strony. Po prostu jestem pełen podziwu dla Twojej wiedzy alternatywnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2 hours ago, MMCzysci said: Drodzy, dywaniki No.77 - warto? Pan @Slovak chyba ma takie w Audi Mam i polecam. Wcześniej miałem z Proline w Leonie i również nie mogę o nich złego słowa powiedzieć. Po 4 zimach wyglądały jak nowe. I nie Pan, nie lubię tego zwrotu. Po prostu Damian lub Slovak 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Hurra, to będzie kolejny zakup bez sensu w takim razie I nie Pan, nie lubię tego zwrotu. Po prostu Damian lub Slovak Zapamiętam se Wyryte w skale z S20 FE 5G 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janisz_gd Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia W dniu 8.04.2024 o 21:49, marecq napisał(a): Witam, będę oddawał auto na korektę i zabezpieczenie, dzisiaj byłem na wycenie i zaproponowano mi powłokę elastomerową luminus 5 letnia lub ceramikę gyeon 3 letnia. Mial ktoś styczność z tym luminusem? wgl zawracać sobie głowę W listopadzie oddałem auto na one step i dostałem opcję nałożenia na koniec Luminus Graphene Spray. Jak dla mnie petarda. Wygląd i trwałość na 5+. Siedziało do tej pory, obecnie narzuciłem na auto CCWG. Chciałem też podziękować wszystkim za odpowiedzi w tym poście. Zaciek z auta udało się ściągnąć cleanerem. Użyłem dodo lime prime. Obyło się bez polerki. Auto prezentuje się tak: 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firemantom Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Hej, szybkie pytanie: czy na lakier w nowym aucie z salonu kłaść cleaner przed woskowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Ja bym się pokusił jeszcze wcześniej o usunięcie osadów metalicznych. Następnie cleaner i wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia @firemantom tak a raczej jeszcze inaczej. Zrób inspekcję i zobacz jaki ci wyjdzie zakres. Niewykluczone że jednak polerowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi