Saczi Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Krótkie pytanie: jaką pianę aktywna kupić? A właściwie, czy Chemotion Active Foam przypadkiem z produktu bdb nie stała się "ekonomicznym"? Miałem 5L, używałem, jestem-byłem zadowolony i ... co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia @grechut DIY Gold Standard Polish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia @AudiBlask DROOOOGO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia @grechut Z drugiej strony potrzebuejsz jeden strzał na pad więc taka butla na dłużej wystarczy (ale rozumiem, że wydatek 170 to nie jest mało). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia @czester Widziałem że na yt gość miał pad washera którego nie posiadam. Podobnie działanie jak system OPT. Jeden psik i cały panel się objedzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia @grechut tak, pasta mega wydajna na panelu, właśnie coś jak one . Robisz cięcie na futrze, zmieniasz pad i wykanczasz na tym co masz na panelu. Tylko ja używam z pad washer ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia @grechut gdzieś na amerykanckim forum widziałem opinie typy Gold standard polish to 3D one hybrid w spray bottle. Gold standard nie miałem ale przyznam że korci mnie żeby 3D przelać do butelki z atomizerem , pasta jest dość wodnista .Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia @grechut - ja uważam, że 3D One jest pastą nieco agresywniejszą od DIY. Sporo pracuję na obu i 3D uważam za silniejszą polishowo, ale gorszą do wytarcia i szybciej wysychającą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Dzięki chłopaki. Właśnie na 3d one bardzo dobrze mi się pracowało, fajnie bo szybko się wypracowuje i można trochę skrócić czas polerowania. Mam właśnie nowy zakup i ostatnio przeglądając półkę z gratami doszedłem do tego że brakło mi pasty. Mam menzerny ale jak już pracowałem na czymś lepszym to średnio mi się widzi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia @grechut nie musisz mieć oryginalnego pad washera. Wystarczy wiadro i butla 5L po wodzie, ewentualnie te ustrojstwo z wirnika od frani. Pasta DIY wymywa się z pada samym szamponem , więc nie trzeba dwóch opryskiwaczy i użycia APC jak w przypadku past Opti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Pytanko o kamień na szybie. Tu nie mam za dużo doświadczenia. Tenzi alux jako kwas? Pamiętam że ktoś pisał że z kwasami przy szkle ostrożnie. Coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Drodzy, taki temat: Accord i klej na podłokietniku. Praniem zeszła może połowa. Zeskrobać jak wyschnie? Przyłożyć gorącą mikrofibrę na trochę i przepedzelkowac APC? Co byście radzili?Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia @MMCzysci jakonto rodzaj kleju? Jak kropelka to zmywacz do cyjoakrylanu. Jak jakiś do płytek to zmywacz do betonu a jak jakiś akrylowy to jak najcieplejsza woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Wydaje mi się że akrylowy, jak na kropelkę zbyt miękki.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia @MMCzysci spróbuj gorąca wodą, ewentualnie para jak masz parownice jak woda nie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Jednak coś w stylu kropelki. Zmywacz i dużo szorowania. Póki co wygląda dobrze, jak jest naprawdę - okaże się jutro.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mko13 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Dawno już nie byłem na forum, a kończą mi się niektóre kosmetyki. Szukam wosku, który da fajny efekt ( głębia albo lustrzany efekt), bedzie latwy w aplikacji. Trwaloac wystarczy 2-3 miesiące. Do tej pory używałem QW od Adbl i byłem z niego zadowolony. Zastanawiam się teraz czy kupić ten sam czy Tenzi Ceramic Wax czy może jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Znacie może jakieś produkty, które można użyć po umyciu i osuszeniu auta podbijając walory wizualne, ale nie dokładając hydro? Znalazłem P&S Dream Maker, ale prawie stówa za pół litra to sporo. Gdyby istniało coś tańszego z takimi właściwościami to chętnie się dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Dzięki chłopaki. Właśnie na 3d one bardzo dobrze mi się pracowało, fajnie bo szybko się wypracowuje i można trochę skrócić czas polerowania. Mam właśnie nowy zakup i ostatnio przeglądając półkę z gratami doszedłem do tego że brakło mi pasty. Mam menzerny ale jak już pracowałem na czymś lepszym to średnio mi się widzi Główna różnica to taka, że 3d one tuszuje defekty. Po wymyciu można się zdziwić, natomiast przy DIY gsp tego nie ma. To co widzisz tak jest. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 9 godzin temu, bienek napisał(a): 18 godzin temu, grechut napisał(a): Dzięki chłopaki. Właśnie na 3d one bardzo dobrze mi się pracowało, fajnie bo szybko się wypracowuje i można trochę skrócić czas polerowania. Mam właśnie nowy zakup i ostatnio przeglądając półkę z gratami doszedłem do tego że brakło mi pasty. Mam menzerny ale jak już pracowałem na czymś lepszym to średnio mi się widzi Główna różnica to taka, że 3d one tuszuje defekty. Po wymyciu można się zdziwić, natomiast przy DIY gsp tego nie ma. To co widzisz tak jest. No ale pad washer to must have przy tej paście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia @grechut jak dla mnie przy każdej nie wyobrażam sobie polerowania bez tego teraz... Kup sobie nawet taki za 130 zł z neta i będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mko13 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia Jaki zapach od ADBL magic mist polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 18 godzin temu, analyzator napisał(a): Pytanko o kamień na szybie. Tu nie mam za dużo doświadczenia. Tenzi alux jako kwas? Pamiętam że ktoś pisał że z kwasami przy szkle ostrożnie. Coś innego? A pasta do polerowania szkła? Próbowałeś? @Mr.Wolf Poorboy's Spray and Gloss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 14 godzin temu, Mr.Wolf napisał(a): Znacie może jakieś produkty, które można użyć po umyciu i osuszeniu auta podbijając walory wizualne, ale nie dokładając hydro? Znalazłem P&S Dream Maker, ale prawie stówa za pół litra to sporo. Gdyby istniało coś tańszego z takimi właściwościami to chętnie się dowiem. Wolfgang Uber rinseless, taniej się chyba nie da 20ml na litr wody i masz fajny qd, taki ppz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 4 godziny temu, pablo15005 napisał(a): @grechut jak dla mnie przy każdej nie wyobrażam sobie polerowania bez tego teraz... Kup sobie nawet taki za 130 zł z neta i będzie Stosunkowo mało korekt robię i na 3-4 korekty w sezonie to mi najzwyczajniej szkoda kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi