Michał126 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Powolne osiąganie temperatury roboczej i być może estry 0W50 to Eneos Sustina? Jakoś zawsze miałem wątpliwości, czy takie coś w ogóle da się zblendować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 4 minuty temu, Michał126 napisał: Powolne osiąganie temperatury roboczej i być może estry 0W50 to Eneos Sustina? Jakoś zawsze miałem wątpliwości, czy takie coś w ogóle da się zblendować 0W50 to Eneos Sustina - tak. A możesz bardziej i jasniej rozwinąć co złego w 5W50? Nie wiele to się róźni od 5W40, a uważam że do dynamicznej i szybkiej jazdy lepsze jednak 5W50. Silnik nie spala oleju więc jego wpływ na DPF czy katalizator jest dla mnie obojętny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Po prostu ze względu na wysoką lepkość kinematyczną w 100*C silnik znacznie później osiąga temperaturę roboczą niż na 5W40. Poza tym opory w silniku są większe i potencjalnie więcej pali. To, że silnik nie spala oleju nie przesądza o braku wpływu na DPF - nie jesteś w stanie organoleptycznie stwierdzić, czy ilość oleju, która przedostała się do komory spalania nie jest rekompensowana paliwem, które rozrzedza olej w układzie, a którego niewielka ilość zawsze znajduje się w przepracowanym oleju. Moim zdaniem to gra niewarta świeczki i olej taki jak Eurol Fluence 5W40 z dodatkiem AR9100 to najlepsze rozwiązanie do tego auta, a jak chcesz koniecznie jakiegoś premiuma, to bardzo ciekawy jest Ravenol RUP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 5 minut temu, Michał126 napisał: Po prostu ze względu na wysoką lepkość kinematyczną w 100*C silnik znacznie później osiąga temperaturę roboczą niż na 5W40. Poza tym opory w silniku są większe i potencjalnie więcej pali. To, że silnik nie spala oleju nie przesądza o braku wpływu na DPF - nie jesteś w stanie organoleptycznie stwierdzić, czy ilość oleju, która przedostała się do komory spalania nie jest rekompensowana paliwem, które rozrzedza olej w układzie, a którego niewielka ilość zawsze znajduje się w przepracowanym oleju. Moim zdaniem to gra niewarta świeczki i olej taki jak Eurol Fluence 5W40 z dodatkiem AR9100 to najlepsze rozwiązanie do tego auta, a jak chcesz koniecznie jakiegoś premiuma, to bardzo ciekawy jest Ravenol RUP. Następnym razem poczytam raz jeszcze i może spróbuje coś innego. Silnik (nawet teraz) łapie 70*C po 2-3 minutach jazdy przy 0-5*C na dworze jak teraz. No i jak pisałem, jak jadę w kierunku Holandii to 200-220 na budziki jest przez dłuższy czas. A olej zmieniam i tak co 8 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 15 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Przewietrzyłem foki: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 @Domel focus mk1 to Twoje weekendowe auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 15 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 2 godziny temu, DaV napisał: @Domel focus mk1 to Twoje weekendowe auto? Teraz juz tak Żal mi się z nią rozstać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Jeszcze trochę i żółte blachy @Domel ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 16 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 7 godzin temu, Michał82 napisał: Jeszcze trochę i żółte blachy @Domel ? Myślę, że do tego czasu rdza zrobi swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Umyłem auto szwagrowi, nie było myte ręcznie od listopada, wnętrze też ogarnąłem. Łącznie 5h, ale teraz wiadomo jaki to kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 6 godzin temu, Domel napisał: Myślę, że do tego czasu rdza zrobi swoje Skąd ja to znam Niestety nasz klimat robi swoje. Żeby nie było offtopu to wstawiłem nowe tweetery u Dimension w miejsce fabrycznych i dorobiłem ładną wtyczkę Wybebeszenie starego wyrobu tweetero podbnego z gniazda Dotoczenie adaptera Małe porównanie. Po lewej stary po prawej nowy. Gotowe 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 22 minuty temu, DaV napisał: nowe tweetery u Dimension w miejsce fabrycznych ładnie wpasowane, całkiem spoko zeby zachować fabryczny wygląd, chociaż żeby wykorzystać w pełni potencjał u-Dim jak i każdych innych trzeba rzeźbić słupki, w fabrycznych miejscach źróda pozorne dźwięku i scena kuleją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 3 minuty temu, ghost napisał: chociaż żeby wykorzystać w pełni potencjał u-Dim jak i każdych innych trzeba rzeźbić słupki, w fabrycznych miejscach źróda pozorne dźwięku i scena kuleją. Tak, ja w pełni to rozumiem. Tutaj celem jedynie było poprawić słabą fabryczną instalacje audio i to mi się udało. Róznica jest odczuwalna i jestem zadowolony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Przygotowania do relacji idą pełna para 1 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 @Crasher rezerwować już czas przed laptopem i miejsce w brzuchu na kilogramy popcornu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 @Michał82 Na koniec marca początek kwietnia myślę, że tak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 @Crasher rezerwować już czas przed laptopem i miejsce w brzuchu na kilogramy popcornu? Wypisuj urlop 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Zacząłem w piątek, skończyłem wczoraj, dodaję dzisiaj Stan początkowy: tygodniowy syf i lekko przytkane Fusso (3-miesięczne) W Walentynki (data nieprzypadkowa ) było tak... prewash mycie Snowballem pędzelkowanie dawno nieruszanych wnęk Kochem GS (@DETAILiNK) jeszcze raz szacun za pędzelki! Świetny kompromis w kwestii sztywności) suszenie W sobotę z rańca mycie szyb, na "panoramę" i cała prawą stronę auta QD1 (kropling lvl 0, z przedniej szyby zdjął trochę waterspotów - zobaczymy, czy wniesie coś jeszcze)QDek również na wcześniej odszczurzone wnęki (pryskacie je SSW, więc dałem szansę i jego "młodszemu bratu") Perl na oponki, tradycyjnie. Dałem prosto z butli i chyba tylko tak jest sens, fajnie się rozprowadza i więcej wnosi do looku. Warto słuchać producenta Wyszło jak na moje skromne możliwości całkiem fajnie, jestem zadowolony. Fussiak daje radę, ale nie zrobiłem wiele km. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Tak przy okazji@lukasz_byd @Michał82 dywanik od pasażera wywaliłem i na jego miejsce wrócił Petex, bądźcie spokojni Jednak co ori, to ori, "nufka" faktycznie była tak niedopasowana, że niedobrze się robiło. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 przez dwa dni: ogarnięty w środku i na zewnątrz, cala relacja na W&W: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Wczoraj wieczorem ogarnięcie samochodu mamy, dzisiaj mycie opon i dressing przy okazji testu detailink Jeśli chodzi o wczoraj Pre-wash @ADBL TFR +/- 4,3% Szampon @cleantechco tech cleaner Tire&Rubber cleaner od @EXCEDE Dressing do opon @BINDER Ultimate Tire Coating Wax Deiron Vampire Liquid @Good Stuff Rims Detailer Na auto poszło kilka QD w różnych miejscach @Manufaktura Wosku Neon, ADBL SSW i porównanie @Funky Witch Botox z @DETAILiNK SSQD o czym napiszę w wolnej chwili. Dzisiaj "szybka" akcja Tire&Rubber cleaner od Excede i porównanie ADBL Tire Dressing, Binder UTCW i Detailink T&RD, więcej w odpowiednim temacie. 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Dziś mój dzień zabaw przy aucie stał głównie pod znakiem produktów @Good Stuff z jednym małym wyjątkiem, który bardzo lubię, od @ADBL Najpierw GS Mint (mój skromny test w odpowiednim dziale) Później GS Show Detailer Następnie szyby i GS Glass Cleaner + wafelek WS Zephyr Koła to zgrany duet GS Rims Detailer i ADBL BW (niestety przy drugiej oponie musiałem podmienić atomizer na nowy) Na gotowo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Black Water jest sztos tylko zamiast atomizera mogliby dawac taki dziubek otwierany jak przy APC. Byś trysnał na aplikator z niego i zium. A tak się człowiek tylko wkur. e zamienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 @lukasz_byd podmień sobie na dziubek z dozownika z płynu do naczyń. Drugim patentem jest pompka z mydła w płynie połowa butelek u mnie tak ma i się sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 11 godzin temu, lukeu napisał: @lukasz_byd podmień sobie na dziubek z dozownika z płynu do naczyń. Drugim patentem jest pompka z mydła w płynie połowa butelek u mnie tak ma i się sprawdza No ja już podmieniłem akurat na to co mialem pod ręka (wiec ten wlasnie od APC dziubek tez jakis :)) Ale sam fakt ze nie moze o tym pomyslec producent i to zmienic skoro jest z tym taki problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Nie dzisiaj, a w weekend udało się po 2 tygodniach odświeżyć daily Oprysk Citrus Foam od CT - 1:25 Szamponik od @Good Stuff jeszcze w starszej szacie graficznej + gąbka od Soft99 Suszenie - WS Monster LSP - Prostaff Water Gold Skończyłem wieczorem i brak 'foty końcowej' Tutaj foto jak trzyma sie poprzednia warstwa WG po 3 tygodniach 'zimowej aury' i 1500 km z czego około połowa km w mocnej ulewie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi