Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry przepraszam za offtopic, ale może ktoś wie czy u któregoś z partnerów jest jakas promocja na butlę 480ml? 

Opublikowano

@lukeu Ukłon w Twoją stronę

Wczoraj szukałem chyba w 8 sklepach i nie znalazłem żadnego, w którym był Cc Water i do tego 3 inne produkty, które mają przyjechać w jednej paczce. 

Jeszcze -15%! 

Opublikowano
41 minut temu, krzygaj napisał:

Prośba o info ile schodzi WG na jedno auto? w zamyśle Octavia kombi. Dzięki

Zapewne zależy kto psika 😉

Opublikowano
44 minuty temu, krzygaj napisał:

Prośba o info ile schodzi WG na jedno auto? w zamyśle Octavia kombi. Dzięki

20-25 ml, bez jakiegoś szczególnego oszczędzania.

• Lubię to 1
Opublikowano

@ktm950 dzięki

Zastanawiam się czy można go aplikować ściereczką i gąbką jak w przypadku powłok? Chcę go zapodać na ceramikę, ale zastanawiam się czy to coś wniesie do looku?

Noszę się z zamiarem zakupu w glossfactory z rabatem - stąd moje pytania 😉

Dzięki

Opublikowano

@krzygaj wystarczy fibra, lub aplikator mikrofibrowy. Produkt szybko znika przy już przy jednym przetarciu, więc ciężko mi sobie wyobrazić aplikację przy pomocy suede i kostki. Pewnie się da, ale to chyba trochę przerost formy nad treścią 😉

Opublikowano

Ja uzywam rekawicy z tevo, robi robote. Zero mazow itp i produktu malo idzie aby rekawica nasikla produktem 😉 nia sama idzie ogarnac autko bez docierania mf...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, jak to jest z "warstwowaniem" golda ? Gdzieś było w ofertach, że kolejne życia go wzmacniają. Robił ktoś testy czy ma chociaż opinię? Użyłem jako QD na to co tam pod spodem, DSW, jakieś inne detailery co nie zeszły. Auto w garażu umyte to poleciałem 3 razy w odstępach kilku godzinnych. Jak ktoś potwierdzi, że to ma sens do walnę jeszcze dwie do jutra rano  ;-----)

Opublikowano

@analyzator moim zdaniem to chybiony pomysł. Sprawdzi się bardziej regularne stosowanie golda po myciu. Wówczas z aplikacji na aplikację wydłuża się okres jego widocznych właściwości.

• Okay 1
Opublikowano

Dobra to więcej nie piskamy 🙂 Dzięki za opinię.

Btw mam też elixira i jest jeszcze jedna bardzo istotna różnica. Wydajność. WG idzie dużo mniej. Elixir może ze względu na spryskiwacz dużo leje i kończymy z mokrą fibrą. Wg przeleciałem 3 razy kombi i zeszło może kilka ml. Mniej niż elixira na jeden raz.

Potwierdzam, że elixir coś tam kryje ryski. Ma jedną fajną cechę - po elixirze sunie się jak po maśle. Nie wiem czy mam coś bardziej śliskiego włączając wszystkie woski. Może kolejny razem zrobię jakieś 50/50 i poszukamy różnic 😉

Opublikowano

WG kupiłem już jakiś czas temu, ale jakoś nie było okazji do testów. W sobotę wreszcie znalazłem chwilkę.

Samochód umyty klasycznie na dwa wiadra truskawkowym szamponem od SG. Na lakierze leżą resztki natty's red, odżywione jakiś miesiąc temu SSW.

Po umyciu, osuszyłem samochód średnio dokładnie i zacząłem nakładanie WG.

Atomizer daje fajną mgiełke, rozprowadzanie i docieranie jest fantastyczne. W miejscach gdzie zostały resztki wody, po jednym przejechaniu fibrą znikały.

Efekt końcowy bardzo fajny.

Dotychczas korzystałem z 3 QD: Morning Dew, Ech2O i w/w SSW.

MD w wersji pierwszej dawał fajne przyciemnienie, maskował ryski i wydobywał głębię z lakieru. Docieranie jednak takie sobie. W butli oczywiście farfocle, które ostatnio strasznie zapychają atomizer.

Ech2O w stężeniu 1:15 rozprowadza się dużo lepiej, przyciemnia, daje fajny look i nieźle osusza.

SSW daje śliski i szklisty lakier, ma fajny zapach, nieźle się dociera. Jest bardzo trwały, nawet zimą się dzielnie trzyma. Kropelki też świetne.

WG z kolei nie daje mega śliskości lakieru, ale idealnie podbija szklistość lakieru. Odbicie po rozprowadzeniu jest zdecydowanie bardziej wyraźne i szczegółowe. Mój lakier jest przed korektą, zaobserwowałem lekkie przyciemnienie i delikatne krycie rysek. Look ma zauważalnie najlepszy z powyższych. Cały samochód, miejscami z kroplami wody, obleciałem połówką fibry. Psik na fibre najpierw, potem na każdy element dwa małe psiki, przetarcie, finito.

Brak wyraźnego zapachu nie przeszkadza, bo i tak nie zdążyłbym się nim nacieszyć.

Dodam jeszcze, że w nocy po aplikacji padał deszcz, z rana wyszło słońce. Samochód wyłapał więc na masce i dachu ładnego lamparta.

Świeciło słońce, lakier był gorący, a samochód akurat musiał dobrze wyglądać. Psik psik WG ponownie na te elementy, przetarcie i znowu wróciło nieskazitelne lusterko;) Bez problemów mimo kiepskich warunków.

Cena jest jaka jest, ale produkt jest bardzo oszczędny w aplikacji, a przy tym oszczędza mój czas:)

578736a5ae3d9627b9ee4f1a2b3de7de.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Lepiej go aplikować na mikrofibre czy odrazu na lakier? Pracować mikrofibra np waxpro 360gsm czy raczej jakaś typy fluffy 800gsm? Jaka polecacie aplikacje żeby był jak najlepszy efekt i jak najmniej marnować produktu który jak wiemy do tanich nie należy?

Opublikowano
3 godziny temu, Bapko napisał:

Lepiej go aplikować na mikrofibre czy odrazu na lakier? Pracować mikrofibra np waxpro 360gsm czy raczej jakaś typy fluffy 800gsm? Jaka polecacie aplikacje żeby był jak najlepszy efekt i jak najmniej marnować produktu który jak wiemy do tanich nie należy?

Przerobiłem już pół butelki CC WG i moim zdaniem fibra nie ma większego znaczenia. Ja psikam 2-3 strzały na element, w zależności od tego jak duży on jest, przecieram, poprawiam drugą stroną i voila. Nie robiłem żadnych testów tego produktu, ale nie zdarzyło mi się chyba aplikować produktu inną fibrą, niż mega puszyste Gentleman/Gentleman+/Geisha. Także z tymi fibrami współpracuje on na 5 🙂

Opublikowano

Ja też korzystałem z puszystej fibry. Wszystko jedną stroną, bez poprawek. Produktu idzie bardzo mało. Jak obleciałem auto to z butli ubyło tyle co nic:)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A mi jakos wygodnie bylo psiknac 4 razy na maske raz na pad z mikrofibry rozetrzec i poZniej dotarlem czysta fibra. Nie wiem czy szybciej ale bardzo wygodnie.

Opublikowano
7 godzin temu, Bapko napisał:

Tego produktu nie da się źle zaaplikować 😄 Jeśli chcesz żeby było bardzo ekonomicznie, to użyj aplikatora z mikrofibry, psiknij na niego i wcieraj w lakier a następnie dotrzyj fibrą. Wydaje mi się to najbardziej ekonomiczna forma aplikacji qd

Opublikowano

Panowie, WG to chustką do nosa się zaaplikuje. Jeśli przy nim serio zastanawiacie czy fibra 800 czy 500 to nie wiem co będzie z bardziej wymagającym QD. Już prostszego i szybszego niż WG nie znam chyba

• Lubię to 1