Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po ponad rocznym używaniu Sg b2b zakupiłem zachwalany adbl td i na szybko obleciałem 4 opony i wypowiem się tylko w kwestii looku który mi osobiście nie podoba się tak jak po b2b, aplikacja na podobnym poziomie. No i zapach.... Ehh tu nie ma zwycięzcy, oba pachną świetnie 😍

Opublikowano

Adbl td dobry produkt, aczkolwiek nie przesadzać z ilością bo lubi pryskać z opony podczas jazdy, wytrzymałość dobra lecz bez większego wyróżnienia na tle innych. Jeśli nie patrzeć na cenę to polecam geyon q2 tire ❤️

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo chciałbym spróbować trochę nowych produktów, ale wybór jest taki, że trudno się na cokolwiek zdecydować. Odczuję znaczną różnicę przechodząc z Perla na Tire Dressing ADBL? Zależy mi na satynie, ale bardziej intensywnej, natomiast smalec look jak przy Endurance albo Prostaff to tez nie dla mnie.

Opublikowano

@MMCzysci jak nie lubisz smalcu to adbl tire dressing odpuść. Będę nudny ale polecam Funky Witch Dark&Shine. Wygląd dostosowujesz do swoich preferencji. Docierając dressing mikrofibra lub zostawiając go.

Kupisz tez małe opakowanie 215ml i sobie przetestujesz. Jest bardzo wydajny 

Opublikowano

Bardzo świeci? Dużo bardziej niż Perl? Przyznam szczerze, że 2 te same w kolko mi się znudziły i szukam alternatywy...

Opublikowano

Świeci się No dość sporo. Zobacz tutaj.

Wiadomo po deszczu już normuje się.

D0CD14AB-7D74-416D-B9A0-B49A72C0F722.jpeg.8210c576cbbd75d5b4a7ddef5a239905.jpeg

26 minut temu, MMCzysci napisał:

Przyznam szczerze, że 2 te same w kolko mi się znudziły i szukam alternatywy...

Jakie dwa?

Opublikowano

B2B i Perl, czekam na paczkę z Natural Tyre od DM. Masz rację, nie za bardzo mi się podoba. Przy niskim profilu nawet odpowiada mi takie wykończenie, ale przy 50-60 jest dla mnie zbyt nachalne.

Opublikowano

DM Natural Mat, to będziesz miał totalny mat.

Kup tego FW aaalbo moje odkrycie FX Protec tire dressing. 

Opublikowano
8 godzin temu, MMCzysci napisał:

Zależy mi na satynie,

Polecam Ci jeszcze sprawdzić Tire Dressing Mat od Good Stuff. Mega szybki i fajny dressing, można aplikować na mokro i daje fajne wykończenie. Ale nie będzie tak trwały jak ciasteczka ADBL 🙂

Ewentualnie Binder Ultimate Tire Coating Wax ale ten już bardziej konsystencja kremowa

Opublikowano

Myslę, że FX Protec go zadowoli jeśli chodzi o konsystencje, szybkość aplikacji, wydajność, efekt wizualny, wykończene.

Zaskoczył mnie FX Protec tym też, że jest dość trwały i ma świetne właściwosci odpychające brud. Nie które dressingi siedzą ale łapią brud szybko i czasem trzeba szczotkowac, a FX nawet bezdotykowo zrzuca brud

Opublikowano

A co z Black Waterem od ADBLa? Chyba na forum nie jest zbytnio lubiany, a ja jestem z niego bardzo zadowolony. Użyłem go wcześniej używając tzw. ciasteczek czyli Tire Dressing ADBLa i jestem pod wrażeniem łatwości nakładania i matowego efektu wykończenia. Siedzi też nieźle, tak z przymrużeniem oka mając jeszcze nasączony aplikator trąciłem dość brudne koła bez żadnego przygotowania (w stojącej pod chmurką, a nie jeżdżącej przyczepce co na pewno ma wpływ na trwałość) jeszcze we wrześniu, zima była mroźna, śnieżna i mokra. Opony do dzisiaj mają fajny matowy wygląd świeżej gumy, a przypomnę że nakladalem na lekko ubłocone i minęło pół roku.

Opublikowano
19 minut temu, Kaight napisał:

A co z Black Waterem od ADBLa?

Ja lubię go na szybkie akcje 🙂 tylko szybko wykańcza atomizery i śmierdzi ...

Opublikowano

@Kaight Black Water ma niższą trwałość i zabija atomizery. Po przelaniu do butelki z korkiem/dzióbkiem jest znacznie milszym w użyciu produktem.

Opublikowano
Godzinę temu, Kaight napisał:

A co z Black Waterem od ADBLa?

używam głównie zimą na szybkie akcje i jako taki QD do opon po myciu 🙂 

Opublikowano

Ktos wspominał że jakis dressing można aplikowałć na mokro - a jak to wyglada z perlem? Bo zastanawiam sie czy opona może byś jeszcze lekko mokra/wilgotna (cos tam sie sama osuszy w miedzyczasie nakladania wosku) czy musi być sucha? W opisie perla znalazlem tylko żeby wyczyscic i odtluscic powierzchnie. Zastanawiam sie czy nie kupić jakiś smieciowych mikrofibr do tego typu akcji, czy raczej zbędne

Opublikowano

Może być lekko wilgotna. Jeśli nie wyschly Ci po myciu, to zbierz ile się da fibrą i jedziesz. Z kolei B2B przy kontakcie z wodą zaczyna się tak rozmazywać po oponie, że nie da się go sensownie nałożyć, brr.

• Moderator
Opublikowano
5 godzin temu, GrzechuKR napisał:

Nanolex Tire & Rubber Restorer

a da sie to jeszcze kupic?

Opublikowano
Godzinę temu, Streat napisał:

a da sie to jeszcze kupic?

Ja brałem od Integrale ale już nie ma. Natomiast widzę że już wykupiłeś w innym sklepie 🤣

Opublikowano
7 minut temu, Streat napisał:

no własnie chciałem kupic ale brakło

Ktoś (na pewno z forum) był szybszy... 🤔

• Okay 1