nordin Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Ok bęben na wąż nie jest niezbędny. Lidlowa momentalnie wyprzedana. Poproszę o odp na zadane pytanie. Dzięki
powalla Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Lavor miał dobrą Tormetę ale już chyba nie ma , a co do Boscha, to mam z 5 lat Aquatak 37-13 i raz myjka była w serwisie (ciągle dopompowywała) i 2x pistolet , no a po gwarancji (3 letniej) pistolet znów się rozszczelnił i wymieniłem na własny koszt. Zobacz w okolicy może masz serwis myjek i sprzedają używane , starsze myjki ale wyższej klasy. Przy tanich patrz tylko na gwarancję, a w zasadzie jej długość i co ważniejsze bezproblemowość w wyegzekwowaniu ... od cudów z allegro z fajnym opisem trzymaj się z daleka, bo jak się zepsuje , to będziesz słał emaile gdyż telefonu nikt nie odbiera.
Wladek84 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Jeśli ktoś szuka czegoś porządnego i żeby cena była też do zaakceptowania to warto sprawdzić myjki Comet. Ja ostatnio kupiłem Comet KL 1600 Classic za 1600 zł. Myjka ma 150 bar i chyba 8l na minute także dla mnie to idealnie wystarcza jeśli chodzi o mycie aut. Natomiast co ważne to że mam mosiężną głowicę a także ta cała pompa krzywkowa jest bez żadnego plastiku tylko sam metal. Dzwoniłem przed zakupem do gościa co mi kiedyś serwisował mojego karchera hd i mówił że na pewno mi sporo posłuży więc postanowiłem że kupie i póki co super śmiga.
lukasz_byd Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 7 godzin temu, CarlosBlack napisał: Trafic Film Remover. I jak to zastosować? Myslalem ze to wlasnie w pianownice sie wlewa
CarlosBlack Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 I do PA i do opryskiwacza można wlać. Gość pytał co znaczy skrót TFR więc go rozwinąłem
jac_zak Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 W dniu 2.04.2021 o 17:33, Kaight napisał: Lidl przedstawia konkurencję, a może nawet coś lepszego niż Vertigo 26 w zbliżonej cenie. Ktoś wie coś na temat tej myjki? 1. Czy takie okazje w Lidl są dostępne tylko w Internecie czy może jest szansa, ze coś zostało w sklepach stacjonarnych i warto sprawdzić? 2. Parametry lepsze, ale czy znawcy tematu mogą się wypowiedzieć, czy ta myjka będzie lepszym wyborem od Vertiego 26, czy są inne aspekty, o których laicy jak ja nie wiedzą? (Zastosowanie tylko do bruku, elewacji, ogólno-domowe - bez mycia samochodu).
mati0618 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Witam, za Waszą namową kupiłem Lavora Vertigo 26 w obi i jestem zadowolony. Dzięki!
jac_zak Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 W końcu również kupiłem Ver26 za Waszą namową w Obi. Czy ktoś ma doświadczenie co do wyboru dyszy rotacyjnej. Nie bardzo wiem, która będzie lepsza - cena prawie ta sama (może ktoś którąś ma i coś powie?): Pierwsza to oryginalna część Lavor, druga zamiennik ale wygląda bardziej solidnie. https://allegro.pl/oferta/dysza-lavor-turbo-do-pro-7-prime-vertigo-6898973365 https://allegro.pl/oferta/dysza-turbo-rotacyjna-mosiezna-do-myjek-lavor-9756370849https://allegro.pl/oferta/dysza-turbo-rotacyjna-mosiezna-do-myjek-lavor-9756370849
vwiater Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @jac_zak to jest chyba to samo tylko na jednym skrecona, na drugim nie. W kazdym razie ja kupilem skrecona jak na 1 zdj za okolo 50zl jak dobrze pamietam to w techkar. Jeszcze pozyczalem od kolegi turbo dysze taka na przedluzce co ori jest przy Tormecie 28 ale slabiej robi.
KUBA46 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Dzisiaj u mnie mały upgrade Karchera 6/15c. Przeróbka pistoletu na quick lock i do tego wymienne dysze. W końcu też dorobiłem się PA. Jeszcze tylko małe pomiary, wyliczenia stężeń i praca stanie się wygodniejsza. 1
jac_zak Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Dla tych co się wahali (też do nich należałem) lub żałowali, że nie zdążyli kupić nowej parkside za 849 zł. : https://www.pepper.pl/promocje/myjka-cisnieniowa-parkside-3000wat-180bar-379442?page=6#thread-comments Teraz cieszę się podwójnie, że kupiłem V-26. Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, dowiedziałem się, że dyszę turbo bezwzględnie trzeba uruchamiać główką pionowo w dół. Trzymając ją w górę lub skosem, ciśnienie wyrzuca ceramiczne elementy ruchome do przodu powodując ich szybkie zużycie lub pęknięcie.
powalla Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 To tylko w u Karchera takie cuda , bo dysza Turbo w Lavorze i np. Boschu jest inaczej zbudowana i nie ma tego efektu "zaklepywania szpicy" . Z opisu Parsida wynika iż działa to jak w Karcherze FC , gdzie diody na pistolecie pokazują jaką opcję na lancy wybrałeś ...czytaj tylko bajer dla bajeru . Dopiero seria FC PLUS ma regulację ciśnienia poprzez pistolet , czyli pistolet łączy się przez wifi z zaworem w myjce i ten reguluje ciśnienie wody.
Kojaczek Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 ktoś się orientuję czy do lavor vertigo 26 można dokupić patio jak tak to jakie konkretnie? dziękuję z góry. czytałem wątek ale nie wyłapałem czy ktoś napisał o tym.
gordon Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 @Kojaczek znany portal aukcyjny oferta nr 9878849859 albo 9865152305.
Kojaczek Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Godzinę temu, gordon napisał: @Kojaczek znany portal aukcyjny oferta nr 9878849859 albo 9865152305. 9865152305 właśnie zastanawiałem się nad tą wersja bo według opisu na różnych stronach nie ma wyszczególnionego vertigo 26. dziękuję
gordon Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Ja sam nie mam i nie używam, ale właśnie jak wrzuciłem Ci tutaj info to zorientowałem się, że nie ma wyszczególnionego modelu Vertigo 26. Ewentualnie może ktoś się jeszcze odezwie, bo pierwsza opcja troszkę przydroga jak na taki sprzęt. Ewentualnie zawsze można porównać przyłącza,, bo przecież tam wielkiej filozofii nie ma.
Skav Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 @Kojaczek Jak mam być szczery, to bardzo podobnego patio dawali w zestawie do mojego lavora cruiser pro 160 - tyłka nie urywa. Kiedyś pozyczyliśmy podobną końcówke (tylko nie pamietam czy był to karcher czy coś innego, wiem tyle że było z szczotkami) i nie było porównania z myciem pozbruku. Możliwe że to coś co ja mam jest ma za duża średnice, i moze przez to jakoś są problemy z czyszczeniem, ale praca z tym średnip miła - moze nie tyle co miła co nużąca
Kojaczek Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 jaka polecacie myjkę do sporadycznego mycia tarasu oraz ewentualnie kostki? zastanawiam się nad lavor vertigo 26 (nie wiem czy nie za duże ciśnienie) albo nilfisk c 135.1 8i. czy jakaś polecana myjka w przedziale do 1 tys ma możliwość sterowania ciśnieniem?
powalla Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Za duże ciśnienie w myjce? To jak za szybkie auto i za piękna dziewczyna
Kojaczek Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 4 minuty temu, powalla napisał: Za duże ciśnienie w myjce? To jak za szybkie auto i za piękna dziewczyna jeśli nie ma to znaczenia to pewnie lavor vertigo 26 będzie dobrym wyborem
Hektor80 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Panowie, a co sądzicie o myjce Lavor Pro 7 ? https://wera-serwis.pl/sklep/myjki-hobby/826-myjka-cisnieniowa-lavor-pro-7.html jak ma się ona do polecanego Vertigo 26? Pompa mosiężna jak widzę. Cena wyższa ale jak Vertigo doposażę tak jak pro7 różnica w cenie się zaciera...
powalla Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Nie macalem ale nie lap sie na mosiezna pompe , bo tak jak w vertigo ta myjka ma tylko mosiezna glowice pompy, a sama pompa jest z aluminium
bigsmith21 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Panowie szybkie pytanie. Nilfisk e150. 2 vs Karcher K5 vs Vertigo 26?? Zależy mi na bezawaryjnosci i ciśnieniu. Zakres prac to maks dwa auta w tygodniu i być może raz na rok kostka. Nie mogę nic znaleźć o Nifisku a szukajka otwiera mi tylko główny temat. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
alexander.p Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 w K5 po dwóch latach intensywnego użytkowania, chyba pompa już nie podaje jak należy. słabsze ciśnienie, oraz nie podaje wody od razu na max otwartej dyszy, tylko musze skrecić lance na min i wtedy podaje wodę.
Rekomendowane odpowiedzi