CoJest Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Witam. Szukam czegoś na pierwszy raz. Jedno auto i trochę kostki raz na kilka dni. Może ktoś się podzielić opinią ta temat myjki z linku? Warto w tej cenie? https://www.myjki-lavor.pl/index.php?p1070,myjka-lavor-predator-160-wps-160-bar-510l-h-2500w-regulator-cisnienia-program-oszczednosci-energii
Jaro79 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Witam Czy mieliście do czynienia z myjkami daewoo? Konkretnie interesuje mnie DAEWOO DAW 600 https://www.ewimax.pl/product-pol-2489-DAEWOO-DAW-600-MYJKA-WYSOKOCISNIENIOWA-ALUPOMPA-2200W-170BAR-OFICJALNY-DYSTRYBUTOR-AUTORYZOWANY-DEALER-DAEWOO.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN Czy jest sens kupować taką, czy lepiej Niflisk 145 bądź 150 lub 160. Można trafić na powystawowe w dobrej cenie. Do mycia 2 auta plus schody i elewacja. Pozdrawiam Aha mój budżet to 1000 pln
powalla Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Dlaczego taki wybór? Miałeś i się sprawowała, czy skusiłeś się na dodatki ... dodam > badziwene dodatki , w stylu byle dużo , a łoś się skusi . Czytałeś coś o myjkach na forum? Choć w sumie z kilometra widać że nie , bo pytasz wielokrotnie wałkowany temat ...
Jaro79 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Trochę czytałem. Jestem totalnym laikiem dlatego pytam. O Daewoo nigdzie nic nieznalazłem (choć spodziewam się, że to będzie jakiś badziew), a o myjkach Niflisk prawie tylko dobre opinie. Chciałem także się dowiedzieć czy ma sens kupować myjkę powystawową. W moim budżecie się one mieszczą. Czy może lepiej kupić nowego Nifliska c 135? A może w coś z Lavora warto by zinwestować?
powalla Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 42 minuty temu, Jaro79 napisał: choć spodziewam się, że to będzie jakiś badziew Nie napisałem że to badziew, bo nawet na żywo nie widziałem ale zobacz jak sprzedawca kłamie, bo na jednej focie pani używa sensownej pianownicy, a zaraz poniżej widać że ta co dają w komplecie, to całkiem inny model ...to jest badziew! No i zwijacz/bęben , jak zobaczysz jak to się zwija , to wierz mi że max 2x go użyjesz, czyli na zimę jak mrozy się zaczną i schowasz myjkę w ciepłym miejscu , bo komu by się chciało za każdym, razem odkręcać wąż ciśnieniowy od myjki?
Jaro79 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Dzięki za info. Polecałeś ,jak dużo ludzi na forum Vertigo. Czy lepiej kupić nowy Vertigo, czy sprawdzoną używkę lub bowystawowego Nifliska 150?
RoBerTo91 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Vertigo 26 w ten cenie nie ma lepszego.
Jaro79 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 A co oprócz pianownicy warto dokupić, bo w moim limicie jest najuboższa wersja, Czy wystarczy zwykła pianownica czy też lepiej zainwestować?
powalla Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Po co pianownica? Poczytaj o np. shiny garage citrus oil i opryskiwaczu.
Jaro79 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Czytałem. Gość stosował to na pianownicy PA. Czy taki sam efekt można będzie uzyskać na tańszej pianownicy? Jakoś opryskiwacz mnie nie przekonuje
Jaro79 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Nilfisk CORE 140-8 - Czy ktoś coś słyszał o tej myjce? Nigdzie nic o niej nie znalazłem. Czy warto?
Kamsyyo Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2021 W dniu 10.03.2021 o 13:17, Jaro79 napisał: Nilfisk CORE 140-8 - Czy ktoś coś słyszał o tej myjce? Nigdzie nic o niej nie znalazłem. Czy warto? Nilfisk C.135 mam i używam w sumie tylko do mycia, dokupiłem dyszę samochodową i nie jest zła jak za te pieniądze. Widzę że pytałeś wyżej. Z minusów to wąż który jest sztywny i sie skręca, do tego 8m za trochę krótki żeby myć bez przestawiania. Oczywiście się da, ale musi stać blisko samochodu. No i wszystko wydaje mi się takie delikatne, a szczególnie przyłącze węża z wodą. Ja ogólnie lubie dość konkretne sprzęty i teraz gdybym kupował to chyba wybrałbym coś z wyższej półki. Wiadomo, do mycia wystarcza, ale coś kosztem czegoś.
kM3 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 ktoś może naprawiał myjkę parkside? przestała lecieć woda, silnik jakby pracował i przestawał...
Mrok1 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Witam, czytając wasze porady dotyczące zakupu myjki ciśnieniowej doszedłem do wniosku, iż należy w moim zakresie pln zakupić Lavor Vertigo 26. Jednakże, mam wątpliwości co do kompetentności stron internetowych. Na stronie Media expert - ta myjka ma w opisie pompę mosiężną, natomiast na stronach OBI pompę aluminiową, jeśli można proszę jeśli ktoś wie napisać jaka jest prawda. Zastanawia mnie także, czy istnieje regulacja ciśnienia na lancy np. poprze słabsze lub mocniejsze dociskania "spustu". Z góry dziękuję za odpowiedz.
powalla Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Pompa alu ale z mosiężną głowicą .
ct240 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 1 godzinę temu, Mrok1 napisał: Zastanawia mnie także, czy istnieje regulacja ciśnienia na lancy np. poprze słabsze lub mocniejsze dociskania "spustu". Z góry dziękuję za odpowiedz. Nie ma.
Mrok1 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Dziękuje za odpowiedź, ale jak wygląda kwestia np. mycia samochodu, od razu bije z całego ciśnienia roboczego? Jeszcze jedno pytanie, bo pojawiła się promocja na Lavor Stargate 180. Więc jeśli ktos może rozwikłać moje zakłopotanie, wkońcyu która lepeij kupić Lavor Vertigo 26 za 859 zł czy Lavor Stargate za 500pln i to z akcesoriami???? Z tego co wiem to Vertigo ma lepszy silnik, ale reszta chyba taka sama? Dzieki bardzo.
Mrok1 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 Jeśli można ima ktoś wiedzę w tym temacie to proszę o odpowiedz na zadane nurtujące mnie pytanie odnośnie tych dwóch myjek Lavor Stargate 180 Vs Vertigo 26. Dziękuję.
powalla Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 Ta 180 niczym sie nie rozni od starej wersji 160 i dalej pisiada badziewna pianownice, badziewne koncowki lancy , dziadowski zwijacz ktory nie zwija ... wolalbym parsida z 3 ketnia gwarancja ... ja to juz dzis tu pisalem
RoBerTo91 Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 Ja po zakupie Vertigo 26, jestem mega zadowolony , lepsze ciśnienie niż karcher k5 i 520 oba miałem do porówniania. No i prawda waży dużo Vertigo 26 , fajny jest też patent na szybkie wymiany końcówek.
krzygaj Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 Koledzy co prawda pisałem w innym temacie, ale post pozostał bez odpowiedzi, to może tutaj ktoś coś poradzi - mam Parkside PHD 150 i bardzo wkur... mnie fabryczny wąż, który jest bardzo sztywny i ciągle się skręca - czy podpowiecie na co mogę go wymienić by było elastyczne oraz miało także odpowiednie końcówki? Z góry dzięki
vwiater Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 @krzygaj zarob nowego weza, ja ostatnio w Krakowie za 100zl ogarnalem 10m zbrojonego z nowymi koncowkami, miekki i elastyczny, nawet mialem do wyboru chyba kolor: czarny, niebieski i bodajze czerwony. Co prawda do innej myjki ale wez na wzor koncowki to na pewno dopasuja i zakują albo utną z tego i przelożą.
RoBerTo91 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 Masz na techkar węże Ja kupiłem do Vertigo 26 10m Hydroline za 110zł , jest elastyczny i się nie skręca.
scrabit84 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 Hej, poczytalem i wniosek mam jeden.. jezeli juz pchac sie w koszta to w myjke na mosiężnej pompie. I tu polecane sa modele kranzle. Najtansza opcja 1050 ts to koszt ok 2500. Alternatywa to polecany, tanszy model lavor vertigo 26.. ale jest ta pompie alu. Cena ok 850zl. Ale co myślicie o modelu Vertigo 28pro? Cena na poziomie 1300-1400zl, jest na pompie mosieznej.. Cel: prywatnie, mycie bieżące 3 samochodów osobowych, mycie kostki i tarasu.. z czasem pewnie elewacji.
RoBerTo91 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 W dniu 17.03.2021 o 17:02, scrabit84 napisał: Hej, poczytalem i wniosek mam jeden.. jezeli juz pchac sie w koszta to w myjke na mosiężnej pompie. I tu polecane sa modele kranzle. Najtansza opcja 1050 ts to koszt ok 2500. Alternatywa to polecany, tanszy model lavor vertigo 26.. ale jest ta pompie alu. Cena ok 850zl. Ale co myślicie o modelu Vertigo 28pro? Cena na poziomie 1300-1400zl, jest na pompie mosieznej.. Cel: prywatnie, mycie bieżące 3 samochodów osobowych, mycie kostki i tarasu.. z czasem pewnie elewacji. Do takiego użytku to możesz mieć alu pompe i będziesz na długo zadowolony. 2 1
Rekomendowane odpowiedzi