#kris Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 @DjLukasss Nic Ci się nie pomyliło, lecz nie wiem jak inni.W Kranzle wymieniasz olej w przekładni, no foto wyżej nawet widać czerwony korek z bagnetem a na dole spust oleju. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
mefONE Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Witam. Czy do myjki HDS 5/15 polecacie jakas inna pianownice niz dedykowana? Nie zeby byla zla, ale nim zamowie zapytam. Poki co szykuje sie na model: 4.112-055.0. @powalla moze Ty cos podpowiesz?
powalla Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 Zadzwoń do techkaru , na bank pomogą .
fredro84 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 20 godzin temu, danonev napisał: Po długich decyzjach myjka kupiona, do tego pianownica p a. Niestety myjka przyjechała z wadą, pęknięty redukcja gdzie się wkręca manometr i tryskała mgiełka wody po wlaczeniu. W ramach reklamacji mają mi dosłać tą redukcję mosiężną i sam sobie wymienię Także narazie moja pierwsza styczność z kranzle nie za bardzo udana Gratuluje zakupy mimo pękniętej redukcji, kozacki sprzęt.
Moderator Streat Opublikowano 28 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2020 @danonev to sie nazywa porzadna myjka tez sobie kiedys kupie taka
Djmatiii61 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Witam czy ktoś z was miał myjke z lidla 150/170 czy warto kupić . 2
Fredi88 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 2 godziny temu, Djmatiii61 napisał: Witam czy ktoś z was miał myjke z lidla 150/170 czy warto kupić . Założyłeś nowy temat. Został zablokowany. Dalej nie chce ci się wpisać w wyszukiwarkę "parkside phd" gdzie wyskakuje ponad 400 wyników. Część z nich w tym temacie. Inne w temacie poświęconym myjce. Żenada. 1
Wojteksw Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 Panowie, czy ktoś posiada manual serwisowy do Karcher HD 5/15C typ 1,520-930.0 szara prostokątna. Proszę o info na PW.
dawid123l1 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 U mnie wpadły dwie sztuki do spłukiwania kurzu z auta nowy Lavor HTR 2021 oraz Kranzle 1165 . Już zakupiłem dwa Filtry firmy Kranzle , muszę jeszcze zabrać się za wyczyszczenie zbiornika wody w 1165 bo jak widać sporo syfu się nazbierało . Czy jak myjecie ciepłą wodą schładzacie później zimną myjkę przed odstawieniem ?
Oofol Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 Wreszcie doszła. Teraz tylko jeszcze adapter do PA i będą testy dziękuję wszystkim którzy pomogli mi w wyborze! 3 1
mkr Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 @dawid123l1 Tak, jak przestaniesz myć gorącą przepuść przez myjkę zimną wodę.
dawid123l1 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 50 minut temu, mkr napisał: @dawid123l1 Tak, jak przestaniesz myć gorącą przepuść przez myjkę zimną wodę. Coś szczególnego na co jeszcze zwrócić uwagę ? . Te filtry Kranzle wystarcza czy zamontować jeszcze jakieś w instalacji wodnej ?. Lavor ma w środku jeszcze dwa filtry .
mkr Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 @dawid123l1 wystarczy jeden filtr na dopływie wody na zewnątrz myjki. Zbiorniki raz na jakiś czas warto wyczyścić jak pracujesz w ciężkich warunkach a myjki stoją tuż obok. Standardowo sprawdzanie stanu i wymiana oleju, i zawsze na bieżąco stan osprzętu pod kontem przecieków.
tulan Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 Witam Czy posiada ktoś myjkę Nilfisk P190-12 POWER Zastanawiam się czy opłaca się ja kupować , czy może jednak inna np.karcher k7 1
mkr Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 @tulan to samo co P160. Dobra amatorska myjka. Zdecydowanie wybrałbym ją zamiast obecnie produkowanych k7. 1
tulan Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 Myjka kupiona. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne ,ale więcej będzie można powiedzieć po jakimś czasie.Jedynie czym jestem dzisiaj zwiedziony to pianownica(nie jest oryginalna wiec nie wpływa to na ocene myjki)
Mobil-Zasada Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 To jeszcze kilka groszy ode mnie. Dwa lata temu kupowałem moja pierwsza myjke. Postawiłem na mało recenzowana firmę czyli Stihl. Iecej jest o nią pytań niż odpowiedzi. Hehe. Model re-119 plus. Wtedy cena 1300zl Użytkuje się ją wygodnie. Wąż jest sztywny, ale nie mam porównania z lepszymi w Stanleyu fatmaxie szwagra też jest podobny. Bardzo wygodnie za to zwija się wąż w stihlu na fabryczny bęben, czego nie można powiedzieć o Stanleyu. Wąż wg specyfikacji chyba 8 metrów można tym wygodnie umyć auto, jednak jakby było 10 metrów byłoby idealnie. Pianownice dokupiłem Stihla. Pewnie są lepsze, ta też daje rade ale z tego co pamiętam cenowo dorównywała do pianownic Techkaru więc raczej drugi raz wybrałbym ta druga. Na filtr z kolei dałem się chyba naciągnąć bo kupiłem Stihla za bodajże 70 zł, a dziś wiem że na internetach filtry kosztują wiele mniej. Awaryjność. Na to chyba większość czekała? Po roku Myjka trafiła na serwis za sprawą cieknącego pistoletu. Tak się lało po rękach że nie dało się użytkować sprzętu. Naprawa gwarancyjna. Po prawie dwóch latach Myjka przestała się załączać. Problem podobny do opisywanego kilka stron wcześniej ale w innym sprzęcie. Dało się ją uruchomić, tzn jak miała ochotę to się załączyła, ale po puszczeniu spustu problem wracał. Ponowna wizyta na serwisie. Serwis stwierdził ogólny stan myjki bardzo dobry, jednak wykryto??? jakąś wadę silnika. Haha. Silnik wymieniono na nowy na gwarancji. Z jednej strony polecam Stihla za kompetentne podejście do napraw gwarancyjnych, z drugiej strony nie polecam tego sprzętu. Minęło półtora miesiąca od wymiany silnika i znowu coś zaczyna niedomagać. Jakby coś się przytykako, podaje zbyt małe ciśnienie czasem. Jeszcze daje jej szanse na ten weekend i zobaczymy jak się będzie zachowywać. W sumie nawet nie wiem ile czasu trwa gwarancja na nowy silnik w Stihlu... Jak dalej będą z nią problemy to zdecyduje się na zakup czegoś nowego i chyba mocniejszego. Kusi ceną lavor vertigo 26, a zarazem jakością kränzle x a17 tst. Rozrzut cenowy ogromny pewnie zaraz ktoś powie ze porównuję Fiata do Mercedesa. A byłbym zapomniał, wg mnie nie używam sprzętu nadwyraz dużo. W okresie letnim co weekend lub co dwa mycie jednego do trzech aut. Ra na rok mycie chodników betonowych dyszą rotacyjną, a nie mam tych chodników aż tak dużo. Mam też pytanie, które było już poruszane wcześniej. Czy warto przed odstawieniem myjki tylko spuscic z niej ciśnienie, ale sporo wody w silniku zostaje. Czy wypuszczać z niej wodę poprzez uruchomienie bez zasilania wodą? Oczywiście mówię o krótkotrwałym działaniu, czyli włączeniu myjki na dwie trzy sekundy. Tak kiedyś usłyszałem w którymś sklepie czy serwisie Apropo upuszczania wody na dłuższe odstawienie myjki np na zimę. Ale nie wiem co o tym myśleć.
mkr Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @Mobil-Zasada Dobra recenzja 2 godziny temu, Mobil-Zasada napisał: Mam też pytanie, które było już poruszane wcześniej. Czy warto przed odstawieniem myjki tylko spuscic z niej ciśnienie, ale sporo wody w silniku zostaje. Czy wypuszczać z niej wodę poprzez uruchomienie bez zasilania wodą? Oczywiście mówię o krótkotrwałym działaniu, czyli włączeniu myjki na dwie trzy sekundy. Tak kiedyś usłyszałem w którymś sklepie czy serwisie Apropo upuszczania wody na dłuższe odstawienie myjki np na zimę. Ale nie wiem co o tym myśleć. Jeśli robisz dłuższe przerwy w myciu spuszczasz ciśnienie włączając na sekundę pistolet przy wyłączonej myjce. Spuszczasz wodę z układu w okresie jesienno- zimowym kiedy istnieje ryzyko wystąpienia przymrozków.
Gold_Car Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Panowie dzisiaj się dowiedziałem że cała linia karcher k5 ma kompozytową pompę w obudowie alu.widziałem rozebraną pompę. I tak sobie pomyślałem że może lavor 26 czasem nie robi tak że daje pompę z kompozytu w obudowie z mosiądzu ?Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Sufer Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2020 Ma ktoś myjkę lavor4 plus 160 digit z obi? Może podzielić się opinią
vwiater Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2020 W dniu 8.06.2020 o 20:19, tulan napisał: Myjka kupiona. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne ,ale więcej będzie można powiedzieć po jakimś czasie.Jedynie czym jestem dzisiaj zwiedziony to pianownica(nie jest oryginalna wiec nie wpływa to na ocene myjki) zdj Dobrze patrze na necie, że ta myjka ponad 2 tys?
tulan Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2020 16 godzin temu, vwiater napisał: Dobrze patrze na necie, że ta myjka ponad 2 tys? Dobrze patrzysz. Kosztuje delikatnie ponad 2k
vlodek2532 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2020 Kupiłem dziś Vertigo 26, ogółem zadowolony jestem ale jakoś 4 liter nie urywa. Z minusów to sztywny przewód, brak wygwintowanej dziury na pojemnik, dysze wypadają z dedykowanych uchwytów. Z plusów to sporo mac i metalowe wykonanie. Umyłem dziś chodnik pod balkonem i trochę płota. Pistolet ma dużo wygodniejszy niż w K5. brakuje jednak trochę zwijacza na przewód.
radek7155 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2020 W dniu 18.05.2020 o 11:37, mkr napisał: @radek7155 W twoim budżecie K7(bez full control) to będzie dobry wybór. Możesz pomyśleć też o Lavorach Vertigo pro/plus czy Tormenta, chłopaki też sobie polecają ten sprzęt. Standardowo zerknij na Kranzle 1050 (jakościowo wyższa półka). Jak masz możliwość to poświęć dzionek, pooglądaj sobie maszynki na żywo i wybierz, która ci najbardziej pasuje. W stosunku do myjki, której używałeś każda z wymienionych będzie małym potworem Finalnie kupiłem K7, na ten moment jestem pełen zachwytu dla wszystkich parametrów względem mojego poprzednika, kostkę umyłem, elewacje też, samochody również teraz już nie wiem czego się czepić .
vlodek2532 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2020 Szukam i nie mogę znaleźć - jaka pianownica do vertigo 26? Pamietam, zę któraś ze strony techkaru. Taka dysza turbo się sprawdzi czy szmelc jak te z allegro? https://sklep.techkar.pl/turbodysza-wtyk-lavor-techkar,3,3556,8944
Rekomendowane odpowiedzi