Hawk Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 2 minuty temu, Mateczek napisał: Dołóż lepiej do pianownicy PA z techkaru Podpisuję się pod tym. Dasz trochę więcej ale masz spokój na lata.
Arkeolowy Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 Stanley Fatmax 25 jakieś opinie? Szukam czegoś do 2tys. Najlepiej z takim właśnie nawijakiem na wąż.
gitmisiek Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 18 minut temu, Hawk napisał: Podpisuję się pod tym. Dasz trochę więcej ale masz spokój na lata. https://sklep.techkar.pl/pianownica-pa-lavor-parkside-techkar,3,3584,2528 o tą chodzi?
Adamzzz Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 Czy regulacja ciśnienia w myjące jest ważna? Myślę poważnie nad HD 5/15 ex za ok 2700 zł ale ona nie ma regulacji cisnienia
mkr Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 @Adamzzz Nie kupiłbym tej myjki za te pieniądze. Regulacja ciśnienia w myjkach tej klasy, przydaje się, ale nie jest niezbędna. To nie jest potwór z dużym wydatkiem wody i ciśnieniem 180 bar +. Jeśli będziesz mył bardziej delikatne elementy, możesz po prostu odsunąć nieco lancę, kwestia wyczucia.
Wojteksw Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 Mam HD 5/15 C i jestem bardzo zadowolony.
mkr Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 @Wojteksw Ja nie napisałem, że to zła maszyna, tylko że bym jej nie kupił. Szkoda by mi było kasy, żeby dopłacać 1200-1500 zł do k7 w szarej obudowie Tym bardziej, że zupełnie nie leży mi osprzęt easy force/easy lock.
Wojteksw Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 Ja początkowo chciałem kupić Kranzle 1050 lecz był to okres kłopotów Kranzle z głowicami i dlatego wybrałem Karcher. Kupując HD 5/15 C jeszcze dwa lata temu była w dobrej cenie, teraz to już przesadzili z ceną. Jeżeli chodzi o złącza easy lock to też nie mam dobrego zdania, dokupiłem szybkozłącze za spore pieniądze, bo aby podłączyć pianownicę musiałem kręcić butelką wylewając zawartość.
Adamzzz Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 19 godzin temu, mkr napisał: @Adamzzz Nie kupiłbym tej myjki za te pieniądze. Wersja z bębnem 300 zł więcej niż k7 w Polsce. Zamówiłem jednak Kränzle 1152 tst za ok 2600 zł. Mam nadzieję że przyjdzie wersja 130 barów
#kris Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 @Adamzzz Właśnie dostałam info od przedstawiciela w PL że nic mu nie wiadomo o takim czymś i może zadzwonić do Niemiec z zapytaniem o co chodzi.Możesz podesłać link skąd zamówiłeś?? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
buroczek Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 Test myjek 1152 TST vs XA 17 TST. Może się to komuś przyda, jak byłem tam po swoją myjkę to mi to wszystko pokazywali jak wygląda to w środku, bo prawie kręcili ten filmk. 1
Oofol Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Witam, Czytam watek i cos tam wiem ale chyba mniej niz przed jego rpzeczytaniem Sykuje si e do akupu jakiejs sensowniejszej myjki i zastanawiam sie nad takimi: - Kranzle K1050 P - Kranzle K1050 TST - Nilfisk E 145.4-9 pad x-tra - Nilfisk E 150.2 - Lavor VERTIGO 28 PLUS Myjka ma sluzyc do mycia wlasnych aut jak i klientow. Ciezki wybor a chce sie jak naj lepiej wydac pieniazki
mkr Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 @Oofol Jeśli będziesz zarabiał myjką pieniądze to raczej minimum Kranzle 1050 tst. A opcja optimum za sensowne pieniądze (w promocji) to XA 15 lub Xa17. Zerknij na ten filmik, który wrzucił@buroczek Ewentualnie opcja bardziej budżetowa nilfisk P160.
Oofol Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 7 hours ago, mkr said: @Oofol Jeśli będziesz zarabiał myjką pieniądze to raczej minimum Kranzle 1050 tst. A opcja optimum za sensowne pieniądze (w promocji) to XA 15 lub Xa17. Zerknij na ten filmik, który wrzucił@buroczek Ewentualnie opcja bardziej budżetowa nilfisk P160. Oglądałem filmik. Czyli o Nilfisku i Lavorze lepiej zapomnieć. Chciał bym za mknąć w zakupie w 2k więc XA odpadają raczej.
Oofol Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 12 hours ago, mkr said: @Oofol Jeśli będziesz zarabiał myjką pieniądze to raczej minimum Kranzle 1050 tst. A opcja optimum za sensowne pieniądze (w promocji) to XA 15 lub Xa17. Zerknij na ten filmik, który wrzucił@buroczek Ewentualnie opcja bardziej budżetowa nilfisk P160. A gdzie te promocje można znaleźć?
mkr Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Możesz zapytać wprzedstawicielstwach Kranzle czy Nilfisku. Np. P 160 jest starszy model w mediaexpert za 2 tys. z haczykiem. Kranzle poszukaj na necie lub spróbuj bezpośrednio zadzonić do centrali. 1
kazoss Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Czy można usunąć z myjki 1152 dławik? Czym go zastąpić?
Skav Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Dobry, Panowie jakas pianownica do myjki lavor cruiser pro 160. Myśle nad czyms takim (z tego co widzialem to kilka stron wczesniej ktoś taka podobna podrzucal (moze nawet tą sama) ale na stronie producenta): https://allegro.pl/oferta/pianownica-do-myjki-parkside-lavor-lanca-piany-6410837549?fromVariant=6410865141 Nie wymagam nie wiadomo czego, poprostu żeby działała i nie rozleciala sie przy 1 uzyciu, detailingiem nawet ciezko powiedziez ze zajmuje sie hobbystynie bo dopiero wchodze w ten swiat wiec poprostu nie mam dużych wymogów . Taka sie nada i bedzie ok, czy szukać czegoś innego?
Mateczek Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 [mention]Skav [/mention] Wystarczy trochę poszukać na forum... Pianownica ok, ale warto by było dołożyć do PAWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
fredro84 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Gdybys ktos szukal Kraenzle K 1050 TS w dobrej cenie, to amazon.de ma ja za okolo 1,784zl. 1
mkr Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 20 godzin temu, fredro84 napisał: Gdybys ktos szukal Kraenzle K 1050 TS w dobrej cenie, to amazon.de ma ja za okolo 1,784zl. Cena dobra, ale czy warta ryzyka? Nie wiem. Wklejam post, do zastanowienia a może ku przestrodze. Lipa jakas z ta gwarancja w amazon. Zepsuł mi sie karcher. Wyslalem maila. Oddzwonili. Propozycje od nich: 1. Dac koledze ktory naprawi wystawi rachunek a oni moga obnizyc cene produktu maksymalnie 20% WTF 0.o Jak zapytalem czy moge oddac do serwisu karchera. To odpowiedz, ze na wlasna reke a jak oni wystawia rachunek to im wyslac to oni moga obnizyc cene o ten koszt naprawy ale maks 20% 2. Oddaje przedmiot zwracaja 100% kosztow i moge sobie jeszcze raz zamowic Z pierwszym wiadomo, ze lipa... Druga opcja to tez troche lipa, bo kupilem w dobrej promce i teraz ten sam sprzęt kosztuje 150 euro wiecej. Nawet rok nie minął. Jak to sie nie rozwiąże inaczej to naprawde mocno sie zastanowie zanim znow cos od nich kupie. Jeszcze lepiej, dostalem maila z etykieta do zwrotu a tam podpis "Metoda wysyłki zwrotu: Zwrot na własny koszt " Nawet mi przez myśl nie przeszło, że bede miał płacić za odsyłke uszkodzonego sprzętu. Przy takich gabarytach to troche bedzie kosztowac... Edytowane przez: "Piotrek444" mar 23. 2019
vlodek2532 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 To ja poszukuje sprzętu z innej półki. Konkretnie to myjka w cenie 500-600 zł. Do mycia 5-6 "swoich" samochodów, ewentualnie 2 razy w roku 20 metrów kostki. Pianownice dokupie oddzielnie. Wstępnie przeglądałem się produktom firmy lavor ale jest tych modeli od groma i nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę. 1
powalla Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 Czyli nawet 5 ostatnich stron nie chciało Ci się przeczytać? 4 1
Oofol Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 2 hours ago, mkr said: Cena dobra, ale czy warta ryzyka? Nie wiem. Wklejam post, do zastanowienia a może ku przestrodze. Lipa jakas z ta gwarancja w amazon. Zepsuł mi sie karcher. Wyslalem maila. Oddzwonili. Propozycje od nich: 1. Dac koledze ktory naprawi wystawi rachunek a oni moga obnizyc cene produktu maksymalnie 20% WTF 0.o Jak zapytalem czy moge oddac do serwisu karchera. To odpowiedz, ze na wlasna reke a jak oni wystawia rachunek to im wyslac to oni moga obnizyc cene o ten koszt naprawy ale maks 20% 2. Oddaje przedmiot zwracaja 100% kosztow i moge sobie jeszcze raz zamowic Z pierwszym wiadomo, ze lipa... Druga opcja to tez troche lipa, bo kupilem w dobrej promce i teraz ten sam sprzęt kosztuje 150 euro wiecej. Nawet rok nie minął. Jak to sie nie rozwiąże inaczej to naprawde mocno sie zastanowie zanim znow cos od nich kupie. Jeszcze lepiej, dostalem maila z etykieta do zwrotu a tam podpis "Metoda wysyłki zwrotu: Zwrot na własny koszt " Nawet mi przez myśl nie przeszło, że bede miał płacić za odsyłke uszkodzonego sprzętu. Przy takich gabarytach to troche bedzie kosztowac... Edytowane przez: "Piotrek444" mar 23. 2019 Od lat kupuje na Amazon.de/it/co.uk i nigdy nie ma problemu. Zwrot kosztów jest moim zdaniem zdaniem naj lepszym rozwiązaniem. Jak kupujesz przez Prime to masz zwrot produktu na koszt Amazona. 22 hours ago, fredro84 said: Gdybys ktos szukal Kraenzle K 1050 TS w dobrej cenie, to amazon.de ma ja za okolo 1,784zl. Jaka jest różnica pomiędzy K 1050 TS a K 1050 TST ? osprzęt?
Rekomendowane odpowiedzi