#kris Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 @piotrekkrol7 czytam opis i to się tyczy jeżeli chcesz zasysać wodę z np oczka lub deszczówkę (dobra opcja bo bez osadów kamiennych)Przy podłączeniu pod kran stosujesz filtr na wejściu do pompy.Ja dostałem taki z myjką i plus dla niego gdyż można go czyścić. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
piotrekkrol7 Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 @#kris super zakupię taki filtr. Ma ktoś może parkside phd 170 a1 i czy się nadaje do mycia auta i np kostki brukowej?
#kris Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 @piotrekkrol7 Ten z foty to OE Kranzle, znany sklep ze znanego portalu ma podobny.Nr. oferty. 7815679213Pozdrawiam. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
CarlosBlack Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 Podejrzewam że właśnie taki wąż producent miał na myśli
rudi0018 Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 @piotrekkrol7 @#kris mam taki sam filtr przy kranzle 1050p i sprawdza się bardzo dobrze!
AWESOmo Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 Witam wszystkich serdecznie Po wielu godzinach przedzierania się przez ten temat i ewoluowania mojej myśli na temat zakupu od myjki z Lidla poprzez różne Lavory, Karchery itd. ostatecznie zdecydowałem się na zakup Kranzle 1050p. Czy ktoś z Was mógłby polecić jakieś sprawdzone miejsce, gdzie można zakupić to urządzenie w promocyjnej cenie? Życzę wszystkim miłego weekendu!
Wojteksw Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 Na obecną chwilę, to widzę cenę 1480 zł u bezpośredniego przedstawiciela Kranzle w Raszynie. Możesz napisać zapytanie czy dadzą jeszcze rabat. Zawsze można próbować.
#kris Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 Ja po swoją 2160 pojechałem 200km na targi do Nadarzyna cena spoko i filtr wpadł.Myślałem o przesyłce ale przedstawiciel odradził z powodu różnego traktowania paczek a koszt wysyłki na palecie to moje paliwo.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
AWESOmo Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 Do Nadarzyna mam 350km. W sumie jeżeli cena by to rekompensowała byłbym w stanie podjąć wyzwanie ale z tego co widzę targi właśnie się zakończyły a ja chyba nie wytrzymam do przyszłego roku. btw dzięki za wszystkie sugestie.
antek1987 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 @AWESOmo polecam sprzedawce koło mnie, mam do nich 20minut https://www.olx.pl/oferta/myjka-kranzle-pompa-mosiezna-serwis-marcinkowscy-nie-karcher-nie-stihl-CID628-IDnP86i.html#da58a811c9 Nie brałem u nich ale negocjować można
mkr Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 Najprostsze rozwiązanie: https://www.kraenzle.com/pl/kontakt.html
Colsman123 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2020 Od jakiegoś czasu rozglądam się za myjkami, ponieważ pomimo iż mój obecny Black&Decker 1400W daje radę już od 7 lat i jestem z niego zadowolony, to ostatnio po zakupie pianownicy z Techkaru z powodu słabych parametrów myjki (360l/h, 80bar) nie wytwarza piany takiej jakbym oczekiwał a zamiast piany leci woda z mlekiem. Śledzę już długo ten wątek, widzę ze polecana myjka do 1000 zł jest Lavor Vertigo 26. Bylem wczoraj w Obi go pomacać i jakością wykonania można by go rzeczywiście porównać do K7 a nie K5, jednak Pan obsługujący dział myjek ciśnieniowych twierdził inaczej, ze Karcher lepszy. Od 20 lutego do Lidla wchodzi promocja na myjkę Parkside 2400W za 399 zł. https://www.lidl-sklep.pl/PARKSIDE-Myjka-cisnieniowa-2400-W/p100280438?gclid=EAIaIQobChMIqqS826LS5wIVEB0YCh1YDQcBEAUYASABEgKBrvD_BwE&dt_dynco=B15F5726A4A9DC5960EFF0B643E39C11 Myjki używać będę amatorsko w domu, do mycia auta raz na dwa tygodnie, może i kiedyś elewacji domu ale to sporadycznie. Zależy mi na wytwarzaniu ładnej piany i bezawaryjności. W związku z tym mam do Was ogromna prośbę, która z tych myjek najlepiej sprawdzi się do moich zastosowań ? Nie chcę wydać dużo, natomiast chciałbym aby sprzęt był jak najbardziej niezawodny. Czy ten Parkside to będzie dobry wybór w tej cenie czy lepiej dopłacić do Vertigo 26 lub może używanego Karchera K5/K7 ?
kursien Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2020 @Colsman123 dodałbym ze baranki z OBI nazywają lavora jednorazówkami, chińczykami, pieniędzmi wrzuconymi w błoto i dość znacznie podsmiechiwali się gdy powiedziałem że chce te myjkę, a nie chwaloną przez nich K5 (która akurat była na promocji) Mi Parkside 150 d3 starczył chyba na 4 lata i to właśnie jedynie do mycia aut. Piana była, niekiedy naprawdę wychodziła ładna, ale pamiętaj że pianą nie myje. Niekiedy takie mleko na lakierze lepiej zmiękczy brud, jak gruba sucha piana! Jedynie coś się w zeszłym roku zepsuło i co chwila myjka dopompowywala choć nigdzie nie widziałem wycieku wody, a po przejściu na Lavora mogę powiedzieć - czemu tak późno
#kris Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2020 @AWESOmo tak jak@mkr pisze dzwoń do przedstawiciela, mnie Pan Marcin mówił o gościu który zajmuje się Kranzle u mnie w mieście o którym nie słyszałem i przez niego też można było przerzucić sprzęt.Targi to tak się trafiło to nie mus, w Kielcach też będą gdyby ktoś coś.Polecam rozmowę czy to ze sprzedawcą czy przedstawicielem, sporo podpowie i poinstruuje... pierwszy raz usłyszałem o kawitacji wody Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Colsman123 Opublikowano 15 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2020 @kursien A w tym Vertigo silnik chłodzony jest powietrzem czy wodą? i jak jest z częściami zamiennymi ? Bo do karchera na różnych portalach widzę ogrom czesci zamiennych do kupienia, typu głowice, silniki, pompy. A do Lavora kompletnie nic nie mogę znaleźć.
Arbi Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś o tej myjce? Szukam czegoś do 1000zl, najlepiej za około 800, ale mogę dołożyć jeśli będzie warto. Ta czy Nilfisk c135? https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-3000w-660l-180bar-indukcyjna-g70-8665106736?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
#kris Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Ciekawe i konkretne parametry Greenworksa...1/3 ceny innych z takimi samymi.180bar to może być tylko na lancy ale wydajność super...to raczej max dla 230v.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Arbi Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Właśnie potrzebuje czegoś na 230V, głównie do mycia auta, sporadycznie elewacja ogrodzenie itp. ogólnie do użytku domowego. Trudno znaleźć opinie o tym greenworksie, ale myślę, że spełniłby by moje oczekiwania, pytanie co z trwałością
powalla Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 2 godziny temu, #kris napisał: 180bar to może być tylko na lancy ale wydajność super.. Napisać sprzedawcy by fotkę tabliczki znamionowej wysłał i pewnie czar pryśnie
rudi0018 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 @AWESOmo Dokładnie tak jak koledzy wyżej Ci doradzili, skontaktuj się z przedstawicielem Kranzle w Polsce i on znajdzie sklep z promocyjną ceną na tę myjkę najbliżej Ciebie. Ja tak zrobiłem i do sklepu miałem jakieś 30-40km, super kontakt, a dodatkowo wszystko wytłumaczyli przez telefon, później jeszcze za miesiąc czy dwa dzwonił jak myjka się sprawuje, czy jestem zadowolony, podejście do klienta na najwyższym poziomie! 1
#kris Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 @powalla też mam takie dziwne wrażenie ale nie chcę pisać czegoś czego nie wiem Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Arbi Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Czyli tłumacząc na polski to??? Czar prysł?
AWESOmo Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Dziękuję wszystkim za sugestie. Dzwoniłem - rzeczywiście bardzo fajna, szczera merytoryczna rozmowa. Rozważam jeszcze zakup myjki przez któryś z niemieckich sklepów: https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4761265_-k-1050-p-kraenzle.html Można wyrwać za ok. 270 euro. U nas to będzie min. 1460 zł. Problem jedynie z ewentualnym serwisem. No nic, trzeba będzie podjąć jakąś decyzję. Mam jeszcze pytanie do użytkowników K1050P - ma ktoś z was może porównanie do karchera K5? Kolega ma i chciałbym wiedzieć jak ten Kranzle wypada na tym tle (chodzi mi o rzeczywiste parametry pracy)...
kursien Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 @Colsman123 szczerze? nie wiem, ani o chłodzeniu, ani o częściach zamiennych. Myślałem czy nie pójść w koszta i nie wziąć kranzle, ale dla mojego mycia kilka-kilkanaście razy w miesiącu nie widziałem potrzeby wydawania kwoty w okolicy 2tys. Doszedłem do wniosku, że jeśli myjka wytrzyma w dobrym stanie 3-4 lata, to po tym czasie w przypadku zepsucia i zakupu nowej itak będę do przodu. Poza tym myjka ma 2 lata gwarancji door to door, wiec jakby coś mam trochę spokoju. Wszystko się może zdarzyć - nawet w najdroższej myjce jakaś pierdoła może się popsuć.
dawid123l1 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2020 Poszukuje jakiejś myjki do gospodarstwa . Budżet to jakieś 22 tysiące brutto koniecznie musi być nowa i gorąco wodna . Rozglądam się między Lavor HTR 2021 oraz myjkami Kranzle . Czy mial ktoś styczność z serią RP na korbowodowych pompach ? Ew. Który model byście polecili. Mam do wyboru jeszcze myjki marki Ehrle.
Rekomendowane odpowiedzi