czester Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 1 hour ago, mat06 said: A z wiadrami i separatorami ABT miał ktoś do czynienia? Cenowo wychodzi podobnie jak wiadra z Casto+separatory osobno. https://abt24.pl/wiadra-i-separatory/1985-abt-wiadro-z-separatorem-i-wiekiem-18l-abt-wsw1.html Kupiłem takie wiaderko kumplowi na urodziny. Nie narzeka więc wydaje się okay : ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzała Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 20 godzin temu, mat06 napisał: A z wiadrami i separatorami ABT miał ktoś do czynienia? Cenowo wychodzi podobnie jak wiadra z Casto+separatory osobno. https://abt24.pl/wiadra-i-separatory/1985-abt-wiadro-z-separatorem-i-wiekiem-18l-abt-wsw1.html wiadro casto z pokrywką 15l 11 zł + separator 26 cm z alliexpres 19 zł.... można za 30 dychy zmontować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat06 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 8 minut temu, grzała napisał: wiadro casto z pokrywką 15l 11 zł + separator 26 cm z alliexpres 19 zł.... można za 30 dychy zmontować Nie mam blisko Castoramy, więc musiałbym doliczyć wysyłkę i finalny koszt za wiadro wyniósłby ~20 zł. Nawet z separatorem z ali wychodzi mi już ~40 zł, do tego długi czas oczekiwania na przesyłkę, więc gra nie warta świeczki. Zamówiłem już te wiadra ABT, zobaczę jak się sprawdzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat06 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Dzisiaj odebrałem wiadra i korzystając z okazji umyłem samochód. Wiadra są dobrze wykonane, separatory wchodzą idealnie, ale nie na wcisk. Posiadają ciężarki, dzięki którym ładnie siedzą na dnie. Jestem zadowolony z zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryhp3 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 @mat06 Jakie ciężarki? Ktoś wie gdzie kupie takie wiadro jak w ABT z wcześniejszego linka? Mam chyba takie separatory jak w wiadrach ABT. Mają 275 mm, czyli są za duże do wiader z Castoramy. Ja je używam w wiadrach z Merkury Marketu (solidniejsze od Casto i LM), ale tutaj znowu są minimalnie za małe, więc dorzucam płaski kamień, żeby się nie unosiły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Separatory najtaniej w Polsce widziałem po 15.92zł i kupiłem. Monster shine 26cm. Do wiader casto były troszkę za duże i musiałem przyciąć. Jest to nie oczywista zaleta bo wchodzą pięknie na wcisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat06 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 1 godzinę temu, tryhp3 napisał: @mat06 Jakie ciężarki? Ktoś wie gdzie kupie takie wiadro jak w ABT z wcześniejszego linka? Mam chyba takie separatory jak w wiadrach ABT. Mają 275 mm, czyli są za duże do wiader z Castoramy. Ja je używam w wiadrach z Merkury Marketu (solidniejsze od Casto i LM), ale tutaj znowu są minimalnie za małe, więc dorzucam płaski kamień, żeby się nie unosiły... Ciężarki podobne jak do wyważania felg, są wklejone od spodu separatora. Kupić możesz na stronie ABT, są też na Allegro, aukcja nr 8634084782. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryhp3 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 @mat06 mi chodzi o wiadro bez GG, bo je już mam. Zrobisz fotkę jak naklejone są te ciężarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat06 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Godzinę temu, tryhp3 napisał: @mat06 mi chodzi o wiadro bez GG, bo je już mam. Zrobisz fotkę jak naklejone są te ciężarki? Teraz nie mam jak zrobić fotki, ale w tym nie ma żadnej filozofii. Po bokach tych czterech łopatek, na których opiera się cały GG są naklejone ciężarki podobne do tych używanych przy wyważaniu alufelg. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryhp3 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 OK, no to dokupię takie ciężarki do swoich i będzie grało. @mat06 To jeszcze pytanie ile tych ciężarków dokupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat06 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 37 minut temu, tryhp3 napisał: OK, no to dokupię takie ciężarki do swoich i będzie grało. @mat06 To jeszcze pytanie ile tych ciężarków dokupić? Na jednym separatorze jest 2x5g i 2x10g. Zawsze możesz dokupić więcej, to będzie siedział na dnie jeszcze lepiej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaypablo Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Zakupiłem dwa wiadra WORK STUFF i niestety się nie mieszczą do bagażnika mojego samochodu. W związku z tym szukam czegoś z maksymalną wysokością 35 cm. Wiadro musi mieć wieczko gamma seal lid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 6 godzin temu, jaypablo napisał: Zakupiłem dwa wiadra WORK STUFF i niestety się nie mieszczą do bagażnika mojego samochodu. W związku z tym szukam czegoś z maksymalną wysokością 35 cm. Wiadro musi mieć wieczko gamma seal lid Zawsze możesz zmienić auto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaypablo Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 2 godziny temu, Fredi88 napisał: Zawsze możesz zmienić auto... 430 koni, 700 nm i przebieg 2500 km. Zbyt krótko nim śmigam aby zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 9 godzin temu, jaypablo napisał: Zbyt krótko nim śmigam aby zmieniać. Przecież to raczej logiczne, że nikt nie zmienia auta żeby mu wiadro weszło. Taki mały żarcik. 35cm to raczej miska ma a nie wiadro. Pod nogi pasażera ci nie wejdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Wiadro z castoramy powinno się zmieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozycoreki Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Panowie polecacie te wiadra z aby czy może najtańszy komplet separator +wiadro za 50-60 zł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Panowie polecacie te wiadra z aby Co?Wiadro to wiadro. Nieważne jakie byleby separator pasował, a nawet jak nie będzie ( za mały), to sobie go dociążysz i też będzie jako tako. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozycoreki Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Miało być wiadro z abt . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Miało być wiadro z abt . Będzie dobre, jak każde inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berserker Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Takie wiadro https://allegro.pl/oferta/wiadro-18l-9827502695 i separator nada się do mycia auta https://allegro.pl/oferta/grit-guard-blue-car-separator-zanieczyszczen-275mm-9827988156 ? Rozumiem, że separator tylko w wiadrze z wodą do płukania rękawicy - tam gdzie szampon nie musi być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 W obu wiadrach powinny być separatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Taaa i nie zapomnij wiadra do kół , a w zasadzie 2 wiader do kół i 2 wiader do progów, no i do każdego zestawu wiader rękawica ... kurde o zderzakach zapomniałem , czyli też para wiader koniecznie musi być! Taka dziwna moda się robi ... coraz więcej gratów trzeba mieć by nazywać się "detajlerem" , bo kiedyś 2 wiadra wystarczyły i separator był jeden 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Po co się złościć? To, że "kiedyś" robiło się inaczej nie znaczy, że teraz nie można czegoś poprawić 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 @powalla, teraz jak nie masz 6 wiader, rękawicy z d.py lamparta i MF z mysich c.pek to jesteś zwykłym lumpem . Ludzie myślą, że Detailing to ilość gadżetów, im droższe tym poważniejszy Detailer. Osobiście sam używam dwóch wiader do mycia felg, ale mało fachowo bo z casto 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi