maybach_exelero Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 @paperson wiem że są lepsze ale bardziej chodziło mi oto czy jakość w rodzaju Monster Shine Fluffy Dryer czy noname bo w tym sklepie ma gość opisany ręcznik ADBL DEMENTOR TOWEL który ni jak nie przypomina oryginału a już na pewno ceną
rkom Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 @maybach_exelero to nie jest jakość w rodzaju Monster Shine Fluffy Dryer.
xadamx Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 12 godzin temu, maybach_exelero napisał: Witam ktoś używał ? https://allegro.pl/oferta/fluffy-dryer-90x60-recznik-do-osuszania-lakieru-8378464953 gramatura ~550 g/m2 dobra cena oryginalny fluffy Ja mam. Na A6 w kombi jeden ledwo ledwo bez wyciskania (czasem zdarzy się, że nie wystarczy). Mam kupione 2 sztuki (bo pieniądz żaden) i jak braknie pierwszego to idzie drugi.
Qukie Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 @maybach_exelero zakładam, że każdy ma ja mam dwa lub trzy takie i dwa bardziej puchate Fluffy Plus 600gms i najpierw używam jednego, a później drugiego i dosuszam jakimś małym we wnękach, pod lusterkami itd.
maajkeelo Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 Witam. Kieruje z pytaniem dot. ręcznika Fluffy Dryer. Otóż kupiłem owy ręcznik z gramaturą 350 bądź 400. Zakupiłem go na Allegro i na stronie był niebieski z czerwonym zakończeniem. A tu przyszedł mi szary z pomarańczowym zakończeniem, nie wiem czy pomylili się czy w takiej kolorystyce mają. Ale czy to może być oryginalny i w miare ok ręczniczek do osuszenia białej karoserii, ktoś ma? W sobote najbliższy test , będę go porównywał vs ircha z Viledy
Strus Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 4 minuty temu, maajkeelo napisał: Ale czy to może być oryginalny i w miare ok ręczniczek do osuszenia białej karoserii Oryginalny ? Ok może być. Tego nie wiemy. Ale czy dobry będzie do białej karoserii, hmmm ...... ?
Bare Shine Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 @maajkeelo zmierz go i zwaz, wtedy bedziesz wiedzial czy gramatura sie zgadza, kolor nie ma znaczenia bo to w wiekszosci zwykle chinole;) A ta irche to moze zostaw juz w szafie na dobre;)
analyzator Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2019 btw kupiłem przy okazji monster shine 90x60, chyba promka bo płaciłem 22zł. Świetny ręcznik. Prany dopiero 3x. Zawsze używam silka (mam 3) i innym zbieram co tak zostanie. Monsterek jest bardzo miękki w dotyku, nie zostawia nitek. Zbiera do suchego i zbiera na sucho. Relatywnie niska gramatura do tego się super sprawdza. Można nim wjechać pod klamki itd - złożonym na 3 się manewruje wygodnie. Jestem bardzo zadowolony i chętnie po niego sięgam mając 8 ręczników, łącznie z gyeonem W tej cenie każdy powinien kupić przynajmniej jeden
tryhp3 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2020 Mam: WAXPRO PERFECT FLUFFY DRYER BLACK SERIES 600GSM, 100X60 cm Fireball PIN Towel 72X95 cm Obydwa zjadają na śniadanie samochód kompaktowy. Fireball poręczniejszy bo gramatura sporo mniejsza ale chyba przez to mniej wody nabierze. 3 minuty temu, tryhp3 napisał: Mam: WAXPRO PERFECT FLUFFY DRYER BLACK SERIES 600GSM, 100X60 cm Fireball PIN Towel 72X95 cm Obydwa zjadają na śniadanie samochód kompaktowy. Fireball poręczniejszy, bo gramatura sporo mniejsza, ale chyba przez to mniej wody nabierze.
Jondi Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2020 @tryhp3 Waxpro jaki ma rodzaj włosia? Bo mam dylemat między 3 Zależy mi na bezpieczeństwie przy przesuwaniu ręcznika po lakierze więc niby twisted do tego lepsze WaxPro Perfect Fluffy Dryer BLACK Fireball Twist Drying Towel DeepGloss New Fluffy Soft Dryer 90x60cm 600g/m2 Ktoś doradzi?
Bapko Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2020 Ja bym brał fireball z tych 3. Twisted pile zajebiscie chłonie wodę i nie zostawia smug.
Jondi Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2020 Jakaś alternatywa w podobnym budżecie? Auto w sumie mam małe do ogarnięcia
Bapko Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2020 Można czasami wyrwać w dobrej promocji. Wejdź sobie do sklepu forumowego partnera Showcarshine i obczaj ich firmowe ręczniki.
Moderator Domel Opublikowano 22 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Ma ktoś z was Dementora z ADBL ? Włąsnie go wymacaliśmy w GlossFactory na otwarciu sklepu. Jest duży i mega puszysty ! Ktoś go już potestował kilka tygodni ? Jak wrażenia ?
pablo15005 Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @Domel mam do sprzedania nie jest to recznik do szybkich akcji. Nie idzie nim przeciagac... Tylko przyklepywanie.
Moderator Streat Opublikowano 22 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @Domel mam dementora, mega puszysty ale tak jak @pablo15005 napisał, do przeciagania sie nie nadaje, masakryczny opór przy osuszaniu, szczerze średnio mi przypadł do gustu wole ręczniki od work stuffa
gabby87 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Temat dość długo nie poruszany a przez półtora roku kilka nowości wpadło. Szukam dobrego ręcznika do osuszania. Do tej pory miałem chyba SG fluffy dryer ale nie bardzo jestem z niego zadowolony. Bardzo słabo zbiera wodę, zostawia po sobie ślady przy przeciąganiu, trzeba go co chwilę wykręcać/suszyć. Chciałbym kupić coś co będzie: 1. Dobrze wciągać wodę 2. Bardzo delikatne 3. Nada się do przeciągania 4. Dam radę dobrze osuszyc nim samochód rozmiarów VW T3 Cena nie jest bardzo istotna. Zależy mi na świetnej jakości. Ręcznik będzie używany niezbyt często i tylko do jednego auta. Ktoś ma coś do polecenia?
RoBee Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Ktoś ma coś do polecenia?Mamy tu cały obszerny temat o ręcznikach- zapraszamy do lektury.
gabby87 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 23 minuty temu, RoBee napisał: Mamy tu cały obszerny temat o ręcznikach- zapraszamy do lektury. Jak najbardziej, 8 stron przestudiowałem dość dokładnie. Chciałem się jedynie dowiedzieć czy w ciągu ostatniego półtora roku bo wtedy pojawił się ostatni post pojawiło się coś co również jest ciekawe bądź np lepsze od tych wspomnianych
RoBee Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Chciałem się jedynie dowiedzieć czy w ciągu ostatniego półtora roku bo wtedy pojawił się ostatni post pojawiło się coś co również jest ciekawe bądź np lepsze od tych wspomnianychChodziło oczywiście o temat "Czym wycierać do sucha ?"
gabby87 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 8 minut temu, RoBee napisał: Chodziło oczywiście o temat "Czym wycierać do sucha ?" A to przepraszam. Już się tam wynoszę
Pimps Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Panowie a jakim ręcznikiem najlepiej się wam pracuje przy osuszaniu auta po użyciu NO RINSE i osuszaniu przy pomocy OPTI-SEAL. Czyli chodzi mi o to że nie przeciągam ręcznika bo położeniu go na element a po prostu docieram jak QD.
Mumins Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2022 17 godzin temu, Pimps napisał: Panowie a jakim ręcznikiem najlepiej się wam pracuje przy osuszaniu auta po użyciu NO RINSE i osuszaniu przy pomocy OPTI-SEAL. Czyli chodzi mi o to że nie przeciągam ręcznika bo położeniu go na element a po prostu docieram jak QD. Myślę, że coś typu twisted pile w małym rozmiarze, np. Prince z WS'a. CarPro też ma taki ręcznik - sam go używam - i fajnie się sprawdza bo w jednej ręce jesteś go w stanie bez problemu utrzymać, drugą psikasz czym tam chcesz i od razu przejeżdżasz. 1
Pimps Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2022 @Mumins Dzięki za Twoją podpowiedź. Mam tego Prince mam też i małego i dużego CarPro ale zastanawiałem się nad czymś bardziej miękkim typu coś jak fibry to wosków bo te o których Wspomniałeś to kładę na lakierze i po prostu ciągnę je za rogi i osuszam. Ale gdy pracuje właśnie susząc przy pomocy OPTI-SEAL'A myślałem nad czymś innym w celu urozmaicenia sobie czynności suszenia. Tak czy siak bardzo dziękuję za Twoją podpowiedź.
analyzator Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 Taki faktycznie fluffy premium to od gyeona. Sztosem ten ręcznik jest. Cena dobra - 45zł. 1
Rekomendowane odpowiedzi