zegarek Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Pady z mikrofibry Megsa można kupić pojedyńczo, jednak trwałość nie jest znacząco większa od Flexi. Pady Chemical Guys Black Optics z mikrofibry natomiast są nie do zdarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave90 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zegarek dzięki za podpowiedź... widzę u Ciebie te pady CG są dostępne, cena lekko zaporowa, ale jak faktycznie są takie dobre to lepiej zapłacić raz a porządnie. Menzerna normalnie współpracuje z padam z Micro tak? bienek z tego co pamiętam to testowałeś system polerski Megsa, po zdjęciach widziałem, że efekt na 5+, warto się nim interesować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Moim zdaniem zdecydowanie tak. Na miękkich lakierach hondy dla przykładu spisuje się idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_lle Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Trochę wypadłem z tematu nowości na rynku, widzę że pojawiło się sporo nowych firm mających w ofercie pady polerskie Interesuje mnie zestaw małych 75-80mm jak i dużych 135-150mm. Najważniejsze to jakość! Pracowałem wczesniej z padami flexipads i raczej mam o nich mieszane uczucia, miałem kiedyś także jedną gąbkę z 3M niebieską waflowaną i była klasę wyżej od flexipads. Proszę o nakierowanie mnie za którymi padami się na dziś dzien warto rozglądać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 qba_lle, 3M to cały czas pierwsza liga Poza 3Mem polecam jeszcze Scholla i Urbana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 7 Stycznia 2014 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 zakupiłem sobie kilka nakręcanych padów Urbana ciekawe co są warte? cenę mają dobrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_lle Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 a produkty lake country, meguiars ? warto dopłacać do tych zagranicznych marek czy jednak rodzine produkty jak urban są warte uwagi ? gąbki 3m w jednym ze sklepów można kupić w naprawde niezlej cenie tzn ok 26zł za gąbke żółtą 150mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafarszczak Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 ktoś poleci jakiegoś dobrego pada do Megsa UC, nakręcanego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeleniouchy Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 kafarszczak, Żółty Urban z tymże później fajnie by to było wykończyć, więc zaopatrz się jeszcze w czarnego Urbana i może jakiś bardziej ścierny cleaner, a jak nie to próbuj wykończyć UC na czarnym Urbanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitazz Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 To i ja o coś zapytam...Warto inwestować w pady z mikrofibry CG do lakieru akrylowego czy wystarczy zaopatrzyć się w pady gąbkowe plus ewentualnie futro?Będę używał maszyny Kraussa DA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadius Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Bawil sie ktos padami urbana w ksztalcie plastrow miodu na maszynie DA? Mam komplet padow + jeden pad z microfibry i chce tym ruszyc lakier na audi a3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 22 Stycznia 2014 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Bawil sie ktos padami urbana w ksztalcie plastrow miodu na maszynie DA? Raczej nic nie da (testowaliśmy te pady na DA i "szału nie ma" ). No i mogą się rozpaść. Jednym słowem nie polecamy. Lepiej użyć płaskiej gąbki na DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalfa86 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Również nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 jakie pady polecicie mi do cleanera r222, BH i nakładania wosku np coli, ew liquid wax od megsa ? co do ew korekty to tam wiem +/- jakie kolory gąbek pytania pewnie trywialne ale chciałbym kliknąć i kupic żeby jak najszybciej móc się uczyć nowym nabytkiem jakim jest epl21 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadius Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Raczej nic nie da (testowaliśmy te pady na DA i "szału nie ma" ). No i mogą się rozpaść.Jednym słowem nie polecamy. Lepiej użyć płaskiej gąbki na DA. To co w takim razie polecacie do korekty z użyciem DA? Do cięcia zamówiłem u Was Flexipads Microfiber Cutting Disc. Fajnie się na tym pracuje bez porównania w stosunku do gąbek jak dla mnie, ale w połączeniu z Menzerną FG400 nie udało się ściąć wszystkich rys. Choć może zła technika pracy DA.. Ktoś coś podpowie? Jak z dociskiem itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 jakie pady polecicie mi do cleanera r222, BH Osobiście używam czarnych karbowanych urbana do cleanera czy glaze. Używałem też płaskich ale lepiej pracuje mi się na karbowanych. Weź sobie czarny płaski i karbowany nakładania wosku np coli, ew liquid wax od megsa nie używałem liquid waxa ale wszelkie twarde woski na nadwozie dobrze kładzie się słoneczkami megsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Raczej nic nie da (testowaliśmy te pady na DA i "szału nie ma" ). No i mogą się rozpaść.Jednym słowem nie polecamy. Lepiej użyć płaskiej gąbki na DA. To co w takim razie polecacie do korekty z użyciem DA? Do cięcia zamówiłem u Was Flexipads Microfiber Cutting Disc. Fajnie się na tym pracuje bez porównania w stosunku do gąbek jak dla mnie, ale w połączeniu z Menzerną FG400 nie udało się ściąć wszystkich rys. Choć może zła technika pracy DA.. Ktoś coś podpowie? Jak z dociskiem itd? Tak jak Ci pisał małypb w innym temacie - odnośnie padów z mf. Jak chcesz gąbki to pomyśl jeszcze o padach z Lake Country żółtym tnącym albo niebieskim z linii Hydro-Tech. Technika - rozprowadzenie pasty, praca bieg 5/6, docisk cały czas taki sam, tak aby BP się kręcił i powolne ruchy l-p / g-d. Tutaj Tadek fajnie pokazał, przy większych defektach można nawet wolniej przesuwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadius Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Tylko niestety wada DASa taka ze przy mocniejszym docisku szybko zwalnia praktycznie do zera.. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 bo das jest dobry do cleanerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Z padów do rotacji to polecam flexipads ale 165mm Gąbka polerska kasztanowa twarda rzep (44765) wytrzymały na maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 http://sklep.waxclusive.pl/gabki-polers ... -rzep.html Co mysliscie o tych padach - URBAN. Chce do DA zakupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/miodu/ Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Nie jest to dobre rozwiązanie do DA. Wysokie ryzyko rozpadnięcia się. Lepiej kupować nienacinane pady. Polecam Lake Country Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Nie jest to dobre rozwiązanie do DA. Wysokie ryzyko rozpadnięcia się. Lepiej kupować nienacinane pady. Polecam Lake Country Mam Komplet past Manzerny PF2500 FG500 FF3000 DA Lare i teraz szukam padow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Lake country CCS, używam i polecam z DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 30 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Lake country CCS, używam i polecam z DA http://showcarshine.pl/498-lake-country ... -14cm.html ta seria ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi