Pkubalak Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, mizakrze napisał: Koch MEHRZWECKREINIGER można czyścić skórę? Nie. To nie jest środek do czyszczenia skóry, tylko zasadowe APC. 1 godzinę temu, mizakrze napisał: Nie mam żadnego stronga pod ręką Przecież to nie jest piekarnia. Zaopatrz się sie w coś dedykowanego do czyszczenia skóry i zrób to tak jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mizakrze Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Przecież to nie jest piekarnia. Zaopatrz się sie w coś dedykowanego do czyszczenia skóry i zrób to tak jak należy.No to spróbuję softem kilka razy.Dzięki za odp. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiertlo92 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Co używacie do biężacej pięlegnacji skóry na fotelach? Na różne plamy po napojach po młodym itp? Miał ktoś styczność z produktem z Cleantecha Leather QD? Będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 @wiertlo92 Ze swojej strony moge polecić Nielsena, tani i dobry i nawet cos tam doczyści CT słyszałem że też fajny ale nie testowałem wiec nie pomoge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Co używacie do biężacej pięlegnacji skóry na fotelach? Na różne plamy po napojach po młodym itp? Miał ktoś styczność z produktem z Cleantecha Leather QD? Będzie ok?Ja mam rozrobiony kecav light 1:2-3 :DSprawdza się bardzo dobrze - psik na fibrę, przecieram i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekiero92 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Czym można czyścić na bieżąco przy czyszczeniu kokpitu takich elementów skórzanych jak podłokietnik czy okrycie kokpitu w CHR? Chodzi mi o ten element który pokrywa kokpit wzdłuż. Jest on z takiej samej skóry jak podłokietnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 10 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 @ekiero92 QD do skóry mozna delikatnie przecierac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Najlepiej dedykowane qd do podłokietników...A tak poważnie trochę dystansuWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smir Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Witam. Szybkie pytanie. Mam starą kierownicę skórzaną z Mercedesa. Skóra w dość ładnym stanie, przetarć praktycznie nie ma. Wyczyściłem ją preparatem Kecav Leather Cleaner Light. Mam pod ręką wosk Elephant Leather Preserver, można bezpośrednio po czyszczeniu nanieść taki wosk? Czy wgl nie polecacie tego wosku do kierownic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannabinol Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Potrzebuję kupić jakiś lekki cleaner do skóry. Do tej pory wykorzystałem 200ml colourlock soft i w sumie był ok. Teraz zastanawiam się nad kecav light. Chcę kupić litrowy i mieć z głowy. Kosztuje on około 80 zł. Coś innego znajdzie się godnego uwagi w takiej pojemności? Jest jeszcze FX protect, który też mnie zainteresował. Skóry czyszczone regularnie 5-6 razy do roku. Do zabezpieczenia używam gliptone GT 11,colourlock protector i versigelung. Kecav będzie w mojej sytuacji ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Masz teścik pH tutaj na forum wydaje mi się że to optymalny parametr do wyboru. No chyba że zapach :D bi czyścić będą podobnie.CL też ma duże opakowania ja stosuje ufam krzywdy nie zrobiłem, ale pewnie też kiedyś spróbuję coś innego.A co do zabezpieczenia to używasz g11 z dwoma CL? Czy zamiennie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannabinol Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 @kepa416 Tak widziałem ten test i PH Colourlock soft i Kecav light są bardzo podobne. W dodatku na plus trwałość piany Kecav. O cenie już nie wspomnę bo jest około dwukrotnie wyższa w przypadku CL. Są jakieś inne powody aby dopłacić do colourlocka? Oczywiście gt11 używam zamiennie z CL protectorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisz Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Co powiecie o ADBL leather kit? Będzie odpowiedni do skóry i kierownicy w nowym aucie? Może lepiej wybrać zestaw od Colourlock? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 @matisz Śmiało możesz kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 @matisz wolał bym colourlock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 18 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 4 godziny temu, BiałyGTi napisał: @matisz wolał bym colourlock ja też, mam ten zestaw od ADBL'e i w moim odczuciu lepszy jest coloulock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulczyk Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Panowie trafiło się autko pochlapana w środku jakąś farbą. Znacie jakiś sprawdzony i zarazem bezpieczny sposób żeby nie naruszyć topcoatu na usunięcie farby z skórzanej tapicerki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 2 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 16 godzin temu, kulczyk napisał: bezpieczny sposób żeby nie naruszyć topcoatu na usunięcie farby chyba taki nie istnieje... Według mnie bez malowania sie nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulczyk Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Mocny cleaner do skór dodatkowo podgrzany przed użycie, szczotka,magiczna gąbka i udało się usunąć większość zanieczyszczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 3 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 @kulczyk tyle że prawdopodobnie nie masz juz top coatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulczyk Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 @Streat nie zauważyłem żadnego naruszenie topcoatu, skóra nie brudzi fibry i nie jest klejąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 To Ci się udało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b0l5 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Panowie, może mi doradzi jakaś mądra głowa. Mój zestaw Colourlock Strong powoli dobiega końca. Zastanawiam się nad skomponowaniem nowego zestawu w wersji bardziej soft do prania tapicerki myślałem o: - GYEON Q2M Leather Set SOFT - Zymol Leather Cleaner + Zymol Leather Conditioner - GYEON Q2M Leather Cleaner + GYEON Q2 LeatherCoat Cenowo wszystkie zestawy wychodzą podobnie. Ostatnio myślałem również o twardych woskach do impregnacji skóry np. Colourlock Elephant Leder Preserver, wydaje mi się, że wosk bardziej odżywi skórę niż jakiś płynny produkt. Mam rację czy się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Panowie, może mi doradzi jakaś mądra głowa. Mój zestaw Colourlock Strong powoli dobiega końca. Zastanawiam się nad skomponowaniem nowego zestawu w wersji bardziej soft do prania tapicerki myślałem o: - GYEON Q2M Leather Set SOFT - Zymol Leather Cleaner + Zymol Leather Conditioner - GYEON Q2M Leather Cleaner + GYEON Q2 LeatherCoat Cenowo wszystkie zestawy wychodzą podobnie. Ostatnio myślałem również o twardych woskach do impregnacji skóry np. Colourlock Elephant Leder Preserver, wydaje mi się, że wosk bardziej odżywi skórę niż jakiś płynny produkt. Mam rację czy się mylę?A dlaczego nie chcesz pozostać przy Colourlock? Nie bierzesz pod uwagę Kecav? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b0l5 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 28 minut temu, RoBee napisał: A dlaczego nie chcesz pozostać przy Colourlock? Nie bierzesz pod uwagę Kecav? Chciałbym spróbować czegoś nowego. Kecav nie brałem pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi