Skocz do zawartości

Pianownica i aktywna piana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 3 produkty: Shiny Garage citrus oil tfr, Cleantech citrus foam i Autobrite Magifoam Blue (na biały samochod). Czy któryś z tych srodkow będzie zjadał powłokę ceramiczną na felgach? Na lakierze nie mam nic.

Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.12.2020 o 23:49, Domel napisał:

Oczywiście, w 2013 robiliśmy to tak

Mam taki zestaw Marolexa jak powyżej, czy ktos może podpowiedzieć jaki wkład filcowy należy dokupić?

Opublikowano

Ahoj, pisalem w innym temacie, ale chyba nikt tam nie zaglada... 

Panowie mam taką małą "myjke" w domu i szkoda mi kupować nową skoro ta jeszcze coś tam sika. 

I teraz pytanie do Was czy ta myjka plus pianownica PA dadzą rade wytworzyc piane czy  myjka jest za slaba? 

Pozdrawiam

i-parkside-myjka-cisnieniowa-phd-110-1300-w.jpg.0e5c420274752ff887cd74545e586b62.jpg

Opublikowano
54 minuty temu, zeea napisał:

Ahoj, pisalem w innym temacie, ale chyba nikt tam nie zaglada... 

Panowie mam taką małą "myjke" w domu i szkoda mi kupować nową skoro ta jeszcze coś tam sika. 

I teraz pytanie do Was czy ta myjka plus pianownica PA dadzą rade wytworzyc piane czy  myjka jest za slaba? 

Pozdrawiam

i-parkside-myjka-cisnieniowa-phd-110-1300-w.jpg.0e5c420274752ff887cd74545e586b62.jpg

Spokojnie wydmuchasz piękną pianę przy użyciu PA. Myjka jest wystarczająca do ogarnięcia auta 😉

• Lubię to 1
Opublikowano

@zeea nie znam parametrów tego wynalazku ale porównaj z tymi od karcher k3. Jeśli są podobne albo słabsze to sukcesu nie wróżę. Mam PA z techkar i o ile z K3 rodziców mleko robi to z K5 u mnie ładną pianę. 

Opublikowano

@zeeamam dokładnie taką samą myjkę i jakąś tam pianę robi, ale jest bardziej taka wodnista, czyli tzw. mleko, nawet wymieniałem dysze na cieńszą, nowe sitka itd. ale niewiele to pomogło, finalnie kupiłem Lavor Vertigo 26 i tutaj robi porządną pianę z tej samej pianownicy.

Powiem tak jeśli masz tylko taką myjkę i nie chcesz kupować mocniejszej to próbuj, jakoś tam umyjesz, stworzysz preparat który pomoże właściwie umyć auto.

Opublikowano

Dzieki za opinie. Tak jak mowisz, bede probowac na tej malej. Za kase co bym musial wywalic na nową wole kupic pakiet startowych kosmetykow. 

Opublikowano

Jak bym mial zmieniac myjke to pewnie kupilbym Lavora 26 polecanego. Ale jak pisalem, narazie pomecze sie z tym czymś co mam, a jak mnie mocno wciagnie to zapewne sam dojde do wniosku, ze pora na mocniejszy sprzet. 

Opublikowano

Z punktu widzenia osoby, która kupiła w maju vertigo: do samego mycia samochodu... nie warto. Zaoszczędzisz 600 zł a do piany i płukania wystarczy taki parkside

Opublikowano

Oczywiście za te 200 zł spełni swoją funkcję (mycie i piana). Tylko pytanie ile ona podziała. Kupiony parkside przy okazji w lidelku po bułki w lipcu tego roku. Ja też chciałem przyjanuszować i nie mówie że się nie da tanio myć auta koło domu ale po pół roku używania co tygodniowego mycia (czyli dajmy na to jakieś 30 myć bo się jeszcze komuś tam zdarzyło użyć) już zaczyna rzęźić pompa.. Czuję że za niedługo skończy się to reklamacją. Zwłaszcza że jak ktoś chce używać nie tylko do auta to np. do mycia kostki to kompletnie sie nie nadaje. Za mała moc przerobowa. Lepiej kupić porządny sprzęt raz a dobrze. 

Opublikowano

@Moniak Lord Masło mój kolega prowadzi "przydomowy" detailing dla komisu samochodowego zza płotu i ma pdh 135 - jedna wytrzymała 2 i pół roku - padła pompa i w ciągu tygodnia otrzymał nową. Druga chodzi mu już chyba z 2 lata.

Opublikowano

mam problem z Marolexem, nie rozpyla tylko leci gęsty strumień jak pianka do golenia, jakby wogóle ciśnienia  nie było, na róznych końcówkach i dwóch pianach jest to samo. Ktoś ma pomysl co to może być ? uszkodzona ?  (kupilem nową)

Opublikowano

lałem SG pre wash TFR 3 saszetki na 1,7 litra oraz White Bear Snow Foam 75 ml na 1,7 litra. Końcówki zakładalem wszystkie i na każdej to samo. Teraz nalałem 20 ml piany minimalnie żeby sprawdzić czy coś leci na małym steżeniu i po 5 sekundach kończy sie ciśnienie i trzeba dobijać, a jak rozpryskuje to "parska" i przerywa

Opublikowano
42 minuty temu, W1Michal napisał:

lałem SG pre wash TFR 3 saszetki na 1,7 litra oraz White Bear Snow Foam 75 ml na 1,7 litra. Końcówki zakładalem wszystkie i na każdej to samo. Teraz nalałem 20 ml piany minimalnie żeby sprawdzić czy coś leci na małym steżeniu i po 5 sekundach kończy sie ciśnienie i trzeba dobijać, a jak rozpryskuje to "parska" i przerywa

Weź nalej z 40ml tego misia + 1l wody. Wkładka ta najmniej pianujaca. Dobij ciśnienie na maksa aż zacznie syczeć. Jak nie będzie robić fajnej pianki to coś ze sprzętem.

Jak masz pianownice pełną to trzeba częściej dobijać bo szybko spada ciśnienie. Jest mało miejsca na powietrze.

W marolexie korzystam  tylko z tej najsłabiej spieniajacej. Nawet przy biltamberze który raczej nie robi śmietany. Dwie mocniejsze robią za suchą pianę.

Jak już się dogadasz z roztworem to warto zmienić dysze na szerszy strumień.

Opublikowano
14 minut temu, menior napisał:

Ktos juz probowal nowosc od Carpro Lift? Ja dzis po pierwszym uzyciu nie jestem zachwycony 

W czego oczekiwałeś? Co ci nie podeszlo?

Opublikowano

Pierwsze wrazenie ale musze sie nia jeszcze troche pobawic roznymi stezeniami,dalem 1:25(nie podaja w opisie jakie stezenie ) i piana bardzo szybko splywa,domywanie takie sobie ale musze sie nia wiecej pobawic

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie , na zbliżający się okres wiosenno letni poszukuję piany , mam trzy typy i teraz moje pytanie czy iść w neutralna czyli Koch Gsf czy cos mocniejszego tutaj mam dwóch zawodników cleantech citrus foam lub bilt hamber ale jak to jest z tym podjadaniem wosków przez nie , niby w opisie citrus jest bezpieczny ale  będę wdzięczny za radę jeśli ktoś miał przyjemność przetestować 🙂