rustin Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Pianownica techkar skrecona Maks na minus i myjka bosch aqt 37-13, piana SG.Problem ze nie robi śniegu, piany która długo leży tylko mleko jak na zdjęciu.W czym tkwi problem?
MyaS Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Jakie stężenie dałeś w pianownicy? 1:10? Druga sprawa. Nie rozumiem podniecania się jaka myjka z jaką pianownicą robi gęstszą pianę. Piana ma spełniać swoje zadanie rozpuszczając brud i spływając po karoserii, a nie zalegać na aucie bezproduktywnie przez 10 minut w formie ubitego śniegu. Patrz na efektywność, a nie efektowność. Jeśli pomogła Ci przed myciem zasadniczym w formie takiej jak pokazałeś, czyli bardziej mleko niż śmietana to wszystko jest OK i nie zawracaj sobie tym głowy.
rustin Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Napisane jaka myjka czy pianownica nie miało na celu się podniecania, może innych to podnieca mnie nie. Gdybym nie podał to zapewne padło by to pytanie tak jak teraz twoje z ilością środka. Tak 100ml na 1l tak jak na opakowaniu
MyaS Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 W kwestii podniecania się, nie pisałem tego w odniesieniu do Ciebie, tylko do ogółu. Źle to odczytałeś. Po prostu co parę stron pojawia się typowy problem w stylu "myjka + pianownica robi słabą pianę, bo na YT widziałem gęściejszą, a u kolegi to siedzi pół godziny na samochodzie" Dlatego napisałem. Piana ma działać. Rozmiękczać + nadać poślizg pod mycie zasadnicze, a nie ładnie wyglądać na samochodzie i zalegać bezproduktywnie przez 10 minut. Co do samej myjki. Zobacz na tabliczce znamionowej jakie jest realne ciśnienie i przepływ wody. Bo te 130 bar co podaje producent jest zapewne nierealne. Obstawiam 90-95 bar realnego ciśnienia roboczego. Więc tutaj też może tkwić problem. Druga sprawa, może banalna i głupia. Ale u mnie przy pianownicy PA pokrętło musi być skręcone na + żeby podawało więcej piany, czyli zakręcam w prawą stronę. Przy skręceniu na minus, leci prawie sama woda.
rustin Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Sorky ale poczekam na rady kogoś bardziej doświadczonego bo piszesz aby pisać.Zobacz sobie jaka pianę robi ta myjka YT, jaką robią słabsze myjki i jaka piana lepiej działa.
PiotrekS Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Moim zdaniem najwieksza robote robi cienienie myjki. Mam pianownice podlaczona do myjki 140 bar, wydatek 550 l/h i po umyciu piana Magicfoam auto ma film, ktory schodzi po przetarciu palcem. Ta sama piana podczas mycia myjka 200 bar, 1000l/h- filmu brak. Auto wyglada jak po myciu recznym
chris18404 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 W dniu 20.02.2018 o 00:18, menior napisał: O co chodzi z tym mniejszym namachaniem sie Mialem 2litrowa Epoce,teraz axela 3000,i jaki bym roztwor nie zrobil to namachac i tak sie musze choc jakosc piany w axelu lepsza
chris18404 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Chce kupić pianownica mjjc jaka końcówka będzie odpowiednia do parkside? Lavor?
rustin Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Moim zdaniem najwieksza robote robi cienienie myjki. Mam pianownice podlaczona do myjki 140 bar, wydatek 550 l/h i po umyciu piana Magicfoam auto ma film, ktory schodzi po przetarciu palcem. Ta sama piana podczas mycia myjka 200 bar, 1000l/h- filmu brak. Auto wyglada jak po myciu recznymPierwszy przykład pianownicy z tą myjka, piana jakoś jest a u mnie mleko więc nie wierzę, że to wina myjki. Czy pianownica może być uszkodzona? Coś można sprawdzić?
edek86 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Też mam pianownice Techkar i myjkę Parkside. 6.04 odkręcają wodę na działku to wrzucę filmik jaką pianę robi.
chris18404 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 7 minut temu, edek86 napisał: Też mam pianownice Techkar i myjkę Parkside. 6.04 odkręcają wodę na działku to wrzucę filmik jaką pianę robi. Nie orientujesz się z jakiego systemu Tess myjka ma połączenie? Czy takie samo jak Lavor?
mkr Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Parkside to lavor, więc połączenie bayonet jest kompatybilne.
piotr_g_92@o2.pl Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Panowie jaką pianownice ręczne polecacie?
Moderator Domel Opublikowano 30 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 2 godziny temu, piotr_g_92@o2.pl napisał: Panowie jaką pianownice ręczne polecacie? Gloria FM 30
chudy2355 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Panowie jaką pianownice ręczne polecacie?Marolex axel 3000. Na olx mozna dostać za 60 zl Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
sprayt Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 A co możecie powiedzieć o pierwszej lepszej pianownicy z allegro np k2, niskobudżetowy zestaw.
MyaS Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Co można o niej powiedzieć? Syf.
zawisza Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Jaka polecacie zasadowa pianę na porządny prewash jako 1etap odgruzowywania :D ?Taka żeby sama z siebie ściągnęła sporo żywic, soków itp będąc bezpieczna dla plastików i gum?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Birkhof Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Jaka polecacie zasadowa pianę na porządny prewash jako 1etap odgruzowywania :D ?Taka żeby sama z siebie ściągnęła sporo żywic, soków itp będąc bezpieczna dla plastików i gum? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkSipom spider albo Bilthamber autofoam. Moze byc tez cos z kocha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gesiu_15 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 @zawisza Citrus Pre wash od SG robi robotę Jest to bezpieczna piana jak się używa ją z głową w odpowiednim stężeniu
zawisza Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 [mention=17911]zawisza[/mention] Citrus Pre wash od SG robi robotę Jest to bezpieczna piana jak się używa ją z głową w odpowiednim stężeniu Używałem tylko w opryskiwaczu w zimę na bezdotykowej, a z PA tez jest git?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gesiu_15 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 6 minut temu, zawisza napisał: Używałem tylko w opryskiwaczu w zimę na bezdotykowej, a z PA tez jest git? W oprysku lepiej działa moim zdaniem . Jest też Citrus od Cleantech który ma również dobre opinie z tego co widzę . Ja nie używałem więc się nie wypowiadam
Lukaso Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Cleantech Citrus foam +1 jest spoko nie spływa szybko z lakieru, nie przysycha, znajomy nie w temacie używa tego do mycia lakieru totalnie niezabezpieczonego także nieźle daje rade. Jest sens używania tych cleanerów do gumy? Czy niewielka różnica w porównaniu do mocniejszego stężenia APC?
Gesiu_15 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Lukaso napisał: Jest sens używania tych cleanerów do gumy? Czy niewielka różnica w porównaniu do mocniejszego stężenia APC? Właśnie jest sens używania Tire cleanerów . APC nie usunie tyle co wspomiany T&R . Polecam od siebie Excede Tire and rubber cleaner . Test produktu jest na forum , zapraszam do lektury
Bezan Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Czy ktoś z Was używał: Fireball Ultimate Active Snow Foam piana aktywna do powłok i wosków? Póki co mam położony wosk i niestety mam średnią opinię o tej pianie. Filce założone w FM30 takie by była gęsta a spływa mimo wszystko szybko. Do tego po każdym myciu całkiem sporo zostawało na drzwiach i teraz mam już warstwę nie do usunięcia bezdotykiem Kiedyś stosowałem: "Autobrite MagiFoam - piana aktywna" i nie dość, że była wydajna to bardzo dobrze się sprawowała. Niestety Fireball od razu kupiłem 4 litry, więc trochę się jeszcze z nią pomęczę. Leję 40ml na 1litr wody. Może za mało? Jak ktoś używa proszę o komentarz
Rekomendowane odpowiedzi