Birkhof Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2018 Szukam jakiegoś killera na brudasy niemyte przez długi czas. Coś co nie będzie śmierdzieć na hali, Koch GS 1:10 nie zdał egzaminu b o "słabo domywał" z kolei Tenzi Truck szczypie po oczach nawet 1:30 Jakieś propozycje? LSP not safe, raczej mycie niezbyt związany z detailingiem a szybkim wymyciem fury bezdotykowo i przeleceniu gąbką (sic!)Koch VBWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
grzybacz2 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Panowie, posiadam myjkę karcher hd 7/20 i zastanawiam się jaka pianownica? Do myjki czy może osobną? Co byście polecili? znalazłem na allegro taką:https://allegro.pl/pianownica-profesjonalna-pasuje-do-karcher-hd-hds-i7451834231.html Na mr cleaner są takie:https://mrcleaner.pl/pianownice-i-opryskiwacze/p-a-pa-ls3-mosiezna-pianownica-do-myjki-cisnieniowej-zbiornik-1l?from=listing https://mrcleaner.pl/pianownice-i-opryskiwacze/ls3-pianownica-do-myjki-cisnieniowej-zbiornik-2l?from=listing Do tego chyba adapter:https://mrcleaner.pl/pianownice-i-opryskiwacze/monster-shine-adapter-do-pianownicy-typu-karcher-hd-hds?from=listing albo ręczna kwazar?
Birkhof Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2018 Tylko pod myjkę. Pisz do techkar - u mnie dobrali idealnieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
kivlov Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 Panowie był już gdzieś ten test pian aktywnych bo nie widzę?
Moderator Domel Opublikowano 30 Grudnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 14 minut temu, kivlov napisał: Panowie był już gdzieś ten test pian aktywnych bo nie widzę? Których ? https://kosmetykaaut.pl/forum/219-piany-aktywne/
DZIADZIA Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 @kivlov , właśnie sie filmik przesyła
kivlov Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 Super daj znać jak już wrzucisz. Do mnie myjka nie przyjechała i nie prędko przyjdzie - kochany media expert
V1RU$ Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 Czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z pianami CARTEC. Mają jakieś dwie zasady mocno skoncentrowane które można stosować w oprysku i jakieś neutrale. te zasady to: CARTEC Exterior Clean XL FORTEX
kivlov Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Czy piana aktywna wyczyści wam czołową szybę? Bo pierwszy raz użyłem piane, ale tak na szybko bo noc i mróz był i się śpieszyłem, ale zauważyłem, że widoczne były ślady gdzie wycierają wycieraczki. Nie mam okazji sproawdzić następnych prób bo cąły czas mróz. Piana to Autobrite Magifoam
Moderator Domel Opublikowano 10 Stycznia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 11 minut temu, kivlov napisał: że widoczne były ślady gdzie wycierają wycieraczki. pewnie osady wapienne - cleaner do szyb albo wsr
kivlov Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zwykłym płynem do szyb elegancko schodzi więc nie widzę problemu tylko dziwi mnie, że pianownica nie usunęła tego - to jest normalne?
Strus Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Ręczna czy PA ? Jakie stężenie Magi ? Resztę auta masz czystą ?
kivlov Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Myjka Nilfisk C135, stężenie ok 1:20 Reszta auta czysta.
honer Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 Panowie, czy jest techniczna możliwość podłączenia pianownicy pod myjkę ciśnieniową na myjni bezdotykowej, np. poprzez jakąś sprytną przejściówkę?
Strus Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 19 godzin temu, kivlov napisał: Reszta auta czysta. No to sam widzisz że cokolwiek masz na szybie to są to zabrudzenia innego typu
mily4 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 Witam. Zakupiłem dzisiaj myjke Parkside PHD 135, wyczytalem na forum że polecana do tego pianownica to : Tech-Kar. A gdzie mogę zamówić owa pianownice? Na mrcleaner widze za 129 zł plus do tego koszt przejściówki pod parkside
PiterG Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 [mention=9342]mily4[/mention] mam taką pianownice od TECHKAR do sprzedania bo kupiłem to tej myjki a z racji tego że pa uzywam przy drugiej myjce ta jest mi zbędna
barto125 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2019 12 hours ago, honer said: Panowie, czy jest techniczna możliwość podłączenia pianownicy pod myjkę ciśnieniową na myjni bezdotykowej, np. poprzez jakąś sprytną przejściówkę? Teoretycznie mógłbyś u tokarza zamówić przejściówkę z węża gumowego, który wejdzie na końcówkę lancy, na wąż który wchodzi do pianownicy, a w praktyce wywalili by Cię za to z myjni. Kup pianownicę ręczną.
kivlov Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Dzis szybko umyłem było plus 1 i już teraz dokłandiej umyłem auto i szyba czysta więc był mój błąd.
V1RU$ Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 W dniu 24.12.2018 o 08:26, Mumins napisał: Ciekawy materiał dotyczący wzmocnienia piany we własnym zakresie. Spotkaliście się z konkretnym produktem, w którym używana jest IPA? Ktoś to sprawdził w praktyce ?
Marzenaa Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 Jaka powinna być aktywna piana?? Czy wasza aktywna piana czyści samochód czy tylko zmiękcza brud i myjecie jeszcze np. gąbką?? 1
D@ViD Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 7 minut temu, Marzenaa napisał: Jaka powinna być aktywna piana?? Czy wasza aktywna piana czyści samochód czy tylko zmiękcza brud i myjecie jeszcze np. gąbką?? Aktywa piana, czyli PRE-WASH jak sama nazwa wskazuje przygotowuje lakier do mycia ręcznego, więc musi zmiękczać brud Bezdotykowo to jeszcze nie umył nikt auta
Marzenaa Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 No właśnie jak czytałam różne artykuły na temat pian aktywnych to było napisane że wstępne mycie. Jednak słyszałam też że piana powinna być na tyle dobra żeby po nałożeniu i zmyciu brud sam spłynął. Ja niestety na taką pianę nie trafiłam, więc chciałam się tutaj dowiedzieć która jest taka magiczna
D@ViD Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 bardzo dobre opinie zbiera Autobrite MagiFoam 1
Rekomendowane odpowiedzi