pablo022 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 Witam Panowie myjka kaercher k5 Chcę kupić pianownice i pianę.... Co gdzie i za ile szukać Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam Paweł
Gesiu_15 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 pablo022, allegro http://allegro.pl/pianownica-pa-do-myjk ... 30205.html
pablo022 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 Dobra Źle się wyslowilem Chodziło mi o poradę co kupić Jaki produkt/producenta zarówno pianownice jak i sam środek
Bartek048 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 No właśnie, do wyboru wśród pianownic są PA, Techkar czy IDROBASE. Wyglądają właściwie identycznie, różnią się ceną ale czy działaniem też? Sam stoje przed takim samym wyborem.
KrzysiekT5 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 Bartek048, To jest praktycznie taki sam sprzęt a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać,bierz Techkar'a i będziesz zadowolony.
KapselK Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 pablo022, ja do mojego K5 kupiłem PA z allegro od Techkaru i do tego piane Fruit Snow od Skiny Garage.
boss Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 boss, nie ma opcji by 100ml SG Fruit nie dawało gęstej piany w PA A 70/400 to już bardzo bogato. Mozna powiedziec ze to ~ 1:5 i z sambo dawało to świetną smietane, testowalem Valet PRO pH Neutral Snow Foam tez 1:5 i miałem mleko.. SG Fruit nie testowalem. Ty w jakim stosunku lejesz?
Moderator krd Opublikowano 8 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 viewtopic.php?p=551591#p551591 1:9
Bartek048 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Czyli te pianownice w działaniu są identyczne i nie ma sensu dopłacac do PA? Techkar to to samo?
jendrek1975 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Panowie a co powiecie na coś takiego : http://pl.aliexpress.com/item/12V-Car-W ... 7bc1955465 Na filmiku działa to nawet spoko.
naver Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Panowie a co powiecie na coś takiego : http://pl.aliexpress.com/item/12V-Car-W ... 7bc1955465 Na filmiku działa to nawet spoko. Serio?
wiggly Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Panowie a co powiecie na coś takiego : http://pl.aliexpress.com/item/12V-Car-W ... 7bc1955465 Na filmiku działa to nawet spoko. Takie cuś nadaje się co najwyżej do spłukania środka do mycia felg czy opon, ale nie do mycia całego auta. Na Twoim miejscu kupiłbym pianownicę ręczną, a pianę spłukiwał demineralką na bezdotyku.
Moderator Domel Opublikowano 9 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Panowie a co powiecie na coś takiego : http://pl.aliexpress.com/item/12V-Car-W ... 7bc1955465 Na filmiku działa to nawet spoko. za je bioza ! od pol roku szukam pompy zanurzeniowej do wiader w garażu co by sobie fajnie myc autko ! Przejrzałem juz wszystkie markety i najsłabsze pompy opróżniają wiadro 12 litrowe w ciagu 2 minut... za szybko i za mocno jak na maly i waski garaz. Dzieki za link you made my day !
juzek23 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Witam zamierzam kupić kilka kosmetyków do auta, niestety nie posiadam myjki i pianownicy wiem że są ręczne, ale chciałbym troszkę przyoszczędzić i zamiast aktywnej piany prewash robić na myjce ciśnieniowej (wodą demineralizowaną ze względu że będą kładł na lakier colli) a później na dwa wiadra jechać. Z tego co słyszałem to SHINY GARAGE Fruit Snow Foam Neutral pH i tak jest bardzo lekki i tylko początkowy osad zbiera dlatego pomyślałem o tej myjce bezdotykowej i wodzie demineralizowanej. co o tym sądzicie? Z góry dzięki za pomoc:)
Fitte Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 juzek23, prewash w postaci wody demineralizowanej Ci nic nie da Jak już to proszek (mycie zasadnicze) i wtedy dopiero na 2 wiadra. Ile wam schodzi przy pianownicy ręcznej roztworu? Mam marolexa i na autko które jest w zasadzie małe (IBIZA II) zeszło mi prawie 1,5 litra.
MsMajor Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Ile wam schodzi przy pianownicy ręcznej roztworu? Mam marolexa i na autko które jest w zasadzie małe (IBIZA II) zeszło mi prawie 1,5 litra. 2,5l schodzi, ale aplikacja na bogatego, trzy-cztery razy obskoczę całość dookoła (również małe auto - opel tigra) co do większego auta (opel signum), to na mniej bogato - ale zawsze mi coś w tym marolexie zostaje, z reguły resztki. No chyba że psiknę też dywaniki gumowe, to wtedy zeruje
driverIN Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 640396 Ile wam schodzi przy pianownicy ręcznej roztworu? Mam marolexa i na autko które jest w zasadzie małe (IBIZA II) zeszło mi prawie 1,5 litra. Mi też gdzieś tyle schodzi mniej więcej na corsę - w zależności czy oblecę na szybko czy na bogato. Ale i tak zawsze wlewam 2 l.
Zwirek111 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak rozcieńczać szampon do pianownicy Tenzi, a potem jak ustawić pianownicę? Z góry wielkie dzięki. Dodane po 48 minutach 30 sekundach: A zapomniałem dodać że mam taką pianownicę http://allegro.pl/pianownica-karcher-se ... bi_c=46873 Czy powinienem do niej włożyć jakieś filce?
powalla Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Takimi pytaniami pokazujesz nam ze w ogole nie czytales forum i czekasz na gotowce ...
sobiepan Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 ... i spokojnie z czystym sumieniem możesz wrzucić ją do kosza.Ignorancja totalna
marcelus Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Panowie ostatnio miałem "przyjemność" przetestowania pianownicy LS3 z Karcherem K3, dalem 100 ml SG Neutral Snow Foam i 900 ml wody, efekt oczywiście mleko. Dałem troche więcej. Gdzieś tu w wątkach przewineło się, że komuś wychodziła w miare dobra piana. Pytanie: - pianownica nie nadaje się (najbardziej prawdopodobne) - za małe ciśnienie z wężą do myjki idzie?
Zwirek111 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem tym pytaniem, Siedzę na forum od około miesiąca, zerejestrowałem sie kilka dni tem, bo właśnie nie znalazłem odpowiedzi. Do tej pory zupełnie inaczej myłem i woskowałem samochód i to forum otworzyło mi oczy na wiele rzeczy. Co do pianownicy i aktywnej piany to kupiłem to jeszcze w ubiegłym roku, zanim to dotarłem, ale nie słyszałem, nie czytałem żeby ktoś posiadał taką pianownicę, czy to znaczy że ona sie do nieczego nie nadaje? Dziekuje za pomoc
booohal Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 640658 pianownicy LS3 Miałem LS3 + Lavor Prime 165 i robiła świetną pianę.
Rekomendowane odpowiedzi