Sinus Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 A claren od k2? Jak z domywaniem i śladami na lakierze? Bo nawet prosto z butelki pachnie ładnie, cytrynowo.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
krzysiek555 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 13 godzin temu, MMCzysci napisał: W takim razie odpada - ma nie capić śmiercią. Sprobuj jest tani dramrtu nie ma ,ja jeszcze w tym sezonie nie kupowalem ale wtamtym byl spoko
Rafal9304 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 Polecam płyn do spryskiwaczy z firmy Opoltrans, pod koniec roku robiąc zakupy wziąłem jedną bańkę na próbę, szybko wróciłem po większą ilość. Nie zostawia śladów, pachnie owocowo, bańka 5 litrów no i cena (w tamtym roku) 9 zł za sztukę. Dokładnie ten co na zdjęciu poniżej:
lukasz_byd Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2020 W biedrze jest płyn z organiki za 9,99. Niestety 5L banki w BMW sie skonczyly jakis czas temu - problem z dostepnoscia a 1L nie oplaca sie brac, wiec stosuje ten z biedry. Jaki jest? Nie wiem, na razie wycieka z e91
Michał126 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2020 W dniu 30.11.2020 o 17:04, AudiBlask napisał: Orientuje się ktoś gdzie dostanę zimowy płyn MaxMaster z dodatkiem hydrofobowym? Może Auchan? W poprzednich sezonach tam bywał. W dniu 3.12.2020 o 10:18, jolley napisał: Panowie, jak płyn Turtle Wax? Można spokojnie lać? Jeżeli nic nie popsuli od dwóch lat, to bardzo dobry płyn, jeden z lepszych. Osobiście kupowałem go byłej dziewczynie, bo lubiła jego zapach Ale że jest już byłą, to przestałem kupować. W dniu 9.12.2020 o 16:39, MMCzysci napisał: Krótko i na temat - Sylen czy Sonax w koncentracie? Myślałem o tenzi, ale zobaczyłem cenę i podziękowałem. To jest całkiem coś innego, bo Sonax jest premiumem, a Sylen tylko dobrym płynem. Sonax w ogóle nie śmierdzi i rewelacyjnie myje (w wersji w koncentracie nie zostawiając przy tym białych mazów - widocznie "made in Germany" zobowiązuje, bo gotowy jest konfekcjonowany w Lublinie), Sylen podjeżdża spirytusem i gorzej myje, choć to wciąż dobry płyn. Sylen jest spoko jak się go kupi za 15 zł/5l i nie oszczędza, bo każde psiknięcie Sonaxem boli, przynajmniej mnie. W dniu 9.12.2020 o 21:32, AudiBlask napisał: @MMCzysci sonax ale nie w koncentracie, wersja - 20°C pachnie akceptowalnie nawet z butli. Przy użyciu podczas jazdy delikatnie daje cytrusem, może nie najwyżej jakości Sonax nie w koncentracie został popsuty jakimś dodatkiem, który pozostawia białe mazy - wraz z wprowadzeniem nowego opakowania (albo mniej więcej wtedy). Jeżeli został już naprawiony, to dobrze W każdym razie, jeżeli ktoś ma dostęp do Sonaxa w starym opakowaniu, to warto brać, w nowym - niekoniecznie. W dniu 10.12.2020 o 13:49, Rafal9304 napisał: Polecam płyn do spryskiwaczy z firmy Opoltrans, pod koniec roku robiąc zakupy wziąłem jedną bańkę na próbę, szybko wróciłem po większą ilość. Nie zostawia śladów, pachnie owocowo, bańka 5 litrów no i cena (w tamtym roku) 9 zł za sztukę. Dokładnie ten co na zdjęciu poniżej: Koledzy w mojej poprzedniej pracy chwalili sobie "białego misia" z Opoltransu, jak kiedyś się pożaliłem, że flotowiec na mnie nastaje, że mam nie kupować płynów na stacji Chyba rzeczywiście jest to trop do sprawdzenia W dniu 10.12.2020 o 14:01, lukasz_byd napisał: W biedrze jest płyn z organiki za 9,99. Niestety 5L banki w BMW sie skonczyly jakis czas temu - problem z dostepnoscia a 1L nie oplaca sie brac, wiec stosuje ten z biedry. Jaki jest? Nie wiem, na razie wycieka z e91 Organika strasznie poleciała z jakością alkoholu, więc wypadła z listy producentów rekomendowanych
analyzator Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2020 Turtle mam z zeszłego roku i jest ok. Nie capi. Ładnie myje. Do foki wlałem autolanda psik psik i ten zapaszek ma.
krzysiek555 Opublikowano 12 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2020 Czyli zostaje turtle ,zoabczymy teraz bede klad ceramike na auto i cos na szyby wrzuce zoabczymy jak ten turtle
jolley Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Plak i autoland bdb. Mozna psikać do woli
Tomek1419 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Używa ktoś koncentratu 4l zimowego płynu shell? Jakieś opinie?
tryhp3 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 W dniu 12.12.2020 o 10:19, Michał126 napisał: Organika strasznie poleciała z jakością alkoholu, więc wypadła z listy producentów rekomendowanych Nigdy nie widziałem płynu w Biedrze której producentem jest Organika. Zakładam, że tych producentów jest kilku.
Michał126 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 20 minut temu, tryhp3 napisał: Nigdy nie widziałem płynu w Biedrze której producentem jest Organika. Zakładam, że tych producentów jest kilku. Jest co najmniej czterech (tylu można odnaleźć w czeluściach tego wątku) i Organika jest jedynym (w miarę) dobrym. Zakładam, że dostępność poszczególnych wyrobów zależy od regionu. Na Górnym Śląsku Organika występuje na zmianę z Chemipackiem.
tryhp3 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Michał126 Organika ma płyn pod swoim brandem "Adixol" i ten był całkiem dobry.
Michał126 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 8 godzin temu, tryhp3 napisał: @Michał126 Organika ma płyn pod swoim brandem "Adixol" i ten był całkiem dobry. To jest to samo co Aura z Biedry i nawet sprzedawane w tych samych opakowaniach. I niestety płyny zimowe Organiki jakieś dwa lata temu zostały popsute obrzydliwą wonią alkoholu technicznego, w koncentracie też. Jeśli coś się poprawiło, to dobrze.
CrisAGC Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Czyli tylko zapach się popsuł w tej Organice? Kupiłem ostatnio w Biedrze zgrzewkę 4 szt i teraz nie wiem.. Co z pozostawianiem białych śladów i zacieków na lakierze? Jak z wpływem na NW?
Ziółas Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Kupiłem jakiś czas temu turtla na allegro i na razie jeżeli chodzi o zapach to tak średnio niby nie dryfi jakoś strasznie ale z drugiej strony brak jakiejś nuty zapachowej wyraźnej. Do tej pory zapachowo wygrywa plak ice fresh (mówi o płynach śrdniopółkowych)
Gardor Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Godzinę temu, Ziółas napisał: zapachowo wygrywa plak ice fresh A jak spełnia swoje zadanie czyli domywanie szyb?
aeropro Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Tenzi zimowy jest sztosem dla mnie, miałem X płynów i do Tenziego wracam z ulgą 1
Ziółas Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 @Gardor nie zanotowałem jakichś problemów z domywaniem w zeszłym sezonie w tym jeszcze nie zalewałem go. Ogólnie do tej pory raczej nie spotkałem się z płynem, który miałby problemy z domywaniem (pomijam jakieś cuda z marketów poniżej 10zł....)
126tomek Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2021 Koledzy Autoland będzie lepszy czy Plak Ice Fresh? Zależy mi aby nie było śladów na czarnym lakierze:)
Mateczek Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 @126tomek Z tych 2 lepszy będzie Autoland. Kiedyś porównywałem marketówki i Plak nie robił jakiegoś dobrego wrażenia. Najlepiej wypadły Sonax Xtreme i właśnie Autoland (minimalnie gorzej) w kwestii zarówno domywania i zostawiania śladów po sobie. PS. Lakier czarny.
126tomek Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 Dzięki:) autoland ten z gliceryna lekko mi mazał po szybie ale fakt jest bezbarwny to nie powinien zostawiać śladów na lakierze:)
ichris Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2021 W temacie o letnim płynie niektórzy narzekają na zimowego Sonaxa Xtreme w koncentracie, że im się robi glut po zmieszaniu z wodą (po jakimś czasie). Może trzeba mieszać ze zwykłą kranówką a nie cudować z deminaralką? W tym sezonie zaryzkowałem z tym koncentratem i myje szyby kapitalnie. Chyba lepiej niż gotowiec Sonaxa, który też był ok (miałem rok temu). Jednak posty o "glucieniu" trochę mnie zaniepokoiły...
jolley Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 zalałem oba auta K2 Claren. Cena ok 15zł za 5l też super wychodzi. Zapach lekki, cytrusowy(?) no i najważniejsze, nie widzę zacieków białych na szybach po użyciu. Chyba zostanie u mnie na dłużej ten płyn.
Chat Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Płyn z organiki Adixol, używam od lat. Kupiony w listopadzie, wlany do dwóch aut. A tu zonk...mazy
domanrulez Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 Kupiłem 3 baniaki Auro z Organiki z Biedry. Tragedia. Mazy na szybie, słabo domywa, zamarza już przy -5. Testowane na 2 autach. Nie pomogło nawet wyczyszczenie szyby Autoglymem. Przy Tenzi i Sonaxie Extreme nie było takich cyrków. Pryskam "na siłę" aby się go pozbyć i wracam do Tenzi
Rekomendowane odpowiedzi