menior Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2022 5 minut temu, AudiBlask napisał: @menior w ciągu dwóch tygodni będę nakładał Mohsa Evo , także cokolwiek o aplikacji będę mógł napisać musze podjac decyzje szybko,co do aplikacji to wiem ze obydwie sa latwe,bardziej interesuje mnie co potem
Gardor Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2022 9 godzin temu, menior napisał: Exo v4 a nowym Gyeon Mohs Gtechniq Exo v4 to jest topcoat na bazowe powłoki gtechniq typu c1/serum light/ultra. Może być samodzielnie stosowane ale wolał bym chyba Gyeon Mohs który nie jest topcoatem. 1
robcok Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2022 20 godzin temu, menior napisał: Potrzebuje porady co do wyboru powloki ma nie byc trudna w nalozeniu,dawac fajne hydro i trwac ok 2 lat,wacham sie miedzy Exo v4 a nowym Gyeon Mohs Polecałbym UNCR ale to już nie będzie łatwa aplikacja dla kogoś nie doświadczonego. 1
Hikiel Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2022 Najpierw dla potomnych: Położyłem dzisiaj UK 3.0 na Superba kombi 2020r. Zeszło okolo 15ml przy jednej warstwie. Ciężko wg mnie przy aucie takich gabarytów żeby zmieścić się w 10ml. Teraz pytanie. Czy mogę jutro czyli po upływie 24h nałożyć Sic lub Gliss czy już za późno? Jeśli tak to użyć jeszcze czegoś przed aplikacją czy tylko przetrzeć z ewentualnego delikatnego kurzu i jazda?
RoBerTo91 Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2022 instrukcja mówi 60-90min druga warstwa , ja zawsze tak kładłem i nie kombinowałem inaczej .
Gardor Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 W dniu 22.05.2022 o 23:07, Hikiel napisał: Ciężko wg mnie przy aucie takich gabarytów żeby zmieścić się w 10ml. Nie rozumiem tego „oszczędzania” powłoki na siłę, powiem szczerze że ja wole więcej zużyć na auto i być spokojny że będzie działać a nie zastanawiać się póżniej co poszło nie tak. Lakiery różnie „piją” produkt, powłokę aplikujemy raz i chcemy żeby jak najdłużej żyła. Wiec nie ma co szukać oszczędności na siłę bo później pojawiają się opinie że powłoka szybko „umarła” i wydajemy kupę kasy na dodatkowe boostery czy inne qd. Dodam tylko że nie chodzi mi o lanie powłoką jak jakimś qd po lakierze. Wszystko z głową ale nie ma co oszczędzać na siłę 3 1
Hikiel Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 14 godzin temu, Gardor napisał: Nie rozumiem tego „oszczędzania” powłoki na siłę, powiem szczerze że ja wole więcej zużyć na auto i być spokojny że będzie działać a nie zastanawiać się póżniej co poszło nie tak. Lakiery różnie „piją” produkt, powłokę aplikujemy raz i chcemy żeby jak najdłużej żyła. Wiec nie ma co szukać oszczędności na siłę bo później pojawiają się opinie że powłoka szybko „umarła” i wydajemy kupę kasy na dodatkowe boostery czy inne qd. Dodam tylko że nie chodzi mi o lanie powłoką jak jakimś qd po lakierze. Wszystko z głową ale nie ma co oszczędzać na siłę Zgadzam się w 100%. Napisałem tego posta tak jak zaznaczyłem na wstępie - dla potomnych. Czysto informacyjnie, tak żeby ktoś kto będzie planował ten sam zabieg na samochodzie podobnej wielkości nie liczył na to, że kupi 10ml i wystarczy. Jeśli chodzi o drugą część posta to po upływie 24h położyłem SiC. Skonsultowałem to wcześniej z Carpro. Pogoda do dupy więc auto stoi w garażu, niestety nie mam jak wystawić je na słońce. 1
powalla Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 Jak wam brakuje 10ml na jedną warstwę nawet A6 kombi ? Przecież dobierając odpowiednie światło przy kolorze białym i srebrnym ( na ciemnych lakierach doskonale widać bez kombinacji) widzimy gdzie już nałożyliśmy, a gdzie nie , więc po co lać na potęgę , a za chwilę to mf ściągać? Zalewanie lakieru powłoką na bogato nic nam nie daje , bo i tak taka sama ilość pozostanie na lakierze jak przy normalnej aplikacji . Jeśli powłoka pozwala, to lepiej zrobić drugą warstwę niż wylać wszystko na raz , a po robocie mf docierająca sztywna jak deska 2
alexander.p Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 Dużego doświadczenia z lsp nie mam, ale wiem jedno, że ze woski cienko, powłoczki na bogato -ale bez przesady
Pentatonic Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 Czy przed nałożeniem powłoki Carpro UK 3.0 + Sic nada się Cleaner od Soft99 ? ( Auto nowe 2tys. km) Oczywiście nie wspomnę o wcześniejszym porządnym myciu na dwa wiadra a także pozbycie się różnych nalotów drogowych na karoserii. Nie chce jedynie stosować glinkowania a w zamian właśnie Cleaner. Czy po nałożeniu już ww. powłok jako qd można stosować Luxury Gloss ? Czy polecacie może coś innego ?
xadamx Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 12 godzin temu, Pentatonic napisał: Czy przed nałożeniem powłoki Carpro UK 3.0 + Sic nada się Cleaner od Soft99 ? ( Auto nowe 2tys. km) Oczywiście nie wspomnę o wcześniejszym porządnym myciu na dwa wiadra a także pozbycie się różnych nalotów drogowych na karoserii. Nie chce jedynie stosować glinkowania a w zamian właśnie Cleaner. Czy po nałożeniu już ww. powłok jako qd można stosować Luxury Gloss ? Czy polecacie może coś innego ? Nie! Pod powłoki minimum to pasta finiszowa! Jak nakładasz UK możesz użyć nawet CP Essence (tej pasty się nie wymywa). Po 24 godzinach kładziesz na to powłokę. Koniecznie przed powłoką odtłuść lakier: przy okazji usuniesz kurz oraz tłuszcz gdyby ktos "przypadkowo" miział lakier sprawdzając jak jest gładki . W dniu 25.05.2022 o 11:58, powalla napisał: Jak wam brakuje 10ml na jedną warstwę nawet A6 kombi ? Jaka powłoka, czym nakładana: aplikator z gąbeczką czy suede?
Pentatonic Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 3 godziny temu, xadamx napisał: Nie! Pod powłoki minimum to pasta finiszowa! Jak nakładasz UK możesz użyć nawet CP Essence (tej pasty się nie wymywa). Po 24 godzinach kładziesz na to powłokę. Koniecznie przed powłoką odtłuść lakier: przy okazji usuniesz kurz oraz tłuszcz gdyby ktos "przypadkowo" miział lakier sprawdzając jak jest gładki . Jaka powłoka, czym nakładana: aplikator z gąbeczką czy suede? Dziękuje ! Kupuje w takim razie CP Essence. Będę to robił niestety ręcznie. Czy polecasz jakiś pad konkretnie ? Czy ten który jest dołączony do wspomnianego clenera od softa będzie ok ?
xadamx Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 Teraz, Pentatonic napisał: Będę to robił niestety ręcznie. Z całym szacunkiem ale ręcznie to możesz pogrzebać w nosie. A już na pewno nie Essence. Jeśli cię stać to kup jakąś polerkę DA, np. w Juli DA15mm lub ADBL-a roller 9mm. Maszyny możesz w przyszłości wykorzystać nawet do nakładania cleanera. Jeśli nie chcesz inwestować w sprzęt to zrezygnuj z powłok. Ręcznie połóż cleaner-a a następnie jakiś wosk. Dzięki temu nie wykosztujesz się niepotrzebnie na pastę i powłoki, uzyskując mizerny efekt bez maszyny. Widzę, że już od dłuższego czasu masz konto na forum a nie wyciągnąłeś z tego żadnych wniosków. 1
Pentatonic Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 4 godziny temu, xadamx napisał: Z całym szacunkiem ale ręcznie to możesz pogrzebać w nosie. A już na pewno nie Essence. Jeśli cię stać to kup jakąś polerkę DA, np. w Juli DA15mm lub ADBL-a roller 9mm. Maszyny możesz w przyszłości wykorzystać nawet do nakładania cleanera. Jeśli nie chcesz inwestować w sprzęt to zrezygnuj z powłok. Ręcznie połóż cleaner-a a następnie jakiś wosk. Dzięki temu nie wykosztujesz się niepotrzebnie na pastę i powłoki, uzyskując mizerny efekt bez maszyny. Widzę, że już od dłuższego czasu masz konto na forum a nie wyciągnąłeś z tego żadnych wniosków. Ja wszystko rozumiem jednak traktuje to całkowicie hobbystycznie aby zgubić stres codzienny i skoro sam producent deklaruje ze CP Essence można aplikować ręcznie to wydaje mi się że można. Owszem nie będzie to tak dobre jak po wykorzystaniu maszyny polerskiej ale podkreślam to ma być dla mnie przyjemność i zarazem nauka na „żywym” produkcie a nie tylko czytanie postów. Aby uniknąć kardynalnych błędów wyartykułowalem ww. intrygujące mnie pytania. Mimo wszystko dziękuje za merytoryczna odpowiedz, która naprowadziła mnie na dany cel.
xadamx Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2022 To o ile nie kupiłeś jeszcze powłoki idź w wosk. Najwyżej będziesz co jakiś czas aplikował wosk ale nie wywalisz kasy w błoto. Być może ktoś z większym doświadczeniem mnie poprawi ale dla mnie osobiście szkoda kłaść powłokę na niedostatecznie obrobiony lakier. A ręcznie tego nie są się zrobić jeśli lakier już swoje przeżył. 3
RoBee Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 Dokładnie. Szkoda pieniędzy ba powłokę na auto bez korekty. Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka
Moderator Streat Opublikowano 20 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2022 W dniu 13.06.2022 o 16:58, Pentatonic napisał: całkowicie hobbystycznie jeżeli hobbystycznie to ja bym szedł w woski Jak chcesz trwałosć to fusso/diablo niekiedy taki wosk lepiej siedzi niz nie jedna powłoka, do tego jakis fajny letniak na lato i masz co roku świeże LSP a przyjemność z aplikacji wosku to dodatkowy atut Osobiscie uwielbiam woskować auta i dla mnie zawsze wosk wygra z powłoką 1
Pentatonic Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2022 Posłuchałem „starszych” i zdecydowanie z większa wiedzą niż moja i w ostatni weekend wleciał clener od House of Wax Amber oraz od tego samego producenta wosk Diamond. Myśle ze jak na pierwszy raz poszło całkiem ładnie i sprawnie. Cleaner aplikowałem ręcznie Flexipads tricolor. Świetny produkt ! Łatwość aplikacji i docierania po prostu swietna. Sam Cleaner dodał pięknego połysku i zniwelował wszelkie waterspoty. Wosk od HoW Diamond po prostu genialny ! Tak samo jak wspomniany Cleaner, banalny w aplikacji. Zero mazów przy docieraniu i piękny zapach karosei auta po zakończonej pracy. Mimo, iż auto salonowe (przejechałem dopiero 2tys. km) wyglada lepiej niż przy odbiorze z salonu. Sprawdzę jeszcze jak będzie to współgrało z CC water gold premier jako qd po myjni. 1
zeea Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2022 @Pentatonic Diamond jest bardzo fajnym woskiem lecz niestety lub stety dość krótko leży. Więc przygotuj się na częste mizianko
zeea Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2022 Panowie potrzebna Wasza pomoc w wyborze rocznej powłoki bo jeszcze dziś musze zamówić. Czytałem dużo o nich, niby wszystkie podobne, ale co WY byście wybrali? Priorytetem jest wygląd - szkiełko. CarPro Lite? Aqua One? Gyeon CanCoat? Wiem, że dużo opini/testów w necie o nich, a ja się nie mogę zdecydować bo jak sobie pomyśle, że wybiore zle to sie bede meczyl z nimi na paru sztukach aut, a efekt mnie nie zadowoli
AudiBlask Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2022 @zeea Cancoat , on nawet na umytym i odtłuszczonym lakierze bez korekty robi robotę nakładać możesz jak qd , lub klasycznie jak powłokę. 2
Gardor Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2022 Apropo Cancoata to czy aplikował już ktoś wersje Evo? Są jakieś różnice porównując do poprzedniej wersji?
DZIADZIA Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2022 15 godzin temu, zeea napisał: Priorytetem jest wygląd - szkiełko. Lahega Ceramic Guard ONE @Gardor są, Evo idzie w stronę Lite 1
maciekelga Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2022 Panowie chcę zarzucić coś lekkiego. Kiedyś miałem FX Vision i było fajne szkło i przyciemnienie. Nigdy nie miałem CanCoata on też da fajne szkło?Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
therioon Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2022 Aqua i dla podbicia Aqua topcoat
Rekomendowane odpowiedzi