JJZS.KAM Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 2 godziny temu, PawelKRZ napisał: Ehhh.... zapytam tutaj. Jak położę DLUX'a na plastikach. Po czasie przestanie działać, to .... myje APC i kładę kolejną warstwę? Z reflektorów to jeszcze pewnie można zeszlifować, ale z czarnych plastików? Jak przestanie działać to już go tam nie będzie Ponownie przygotujesz powierzchnię i można kłaść nową warstwę.
PanKrzysztof Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Plastiki w aucie mam dosyć świeże, przy ceramice coś tam było kładzione, ale nie wiem co - na innej myjni przy myciu detailingowym ciężko było to zmyć Teraz juz chyba są na zero, zrobiły się szare, więc czas podziałać coś samemu (na szczęście pogoda już się do tego robi dobra). Szukam "przewidywalnego" dressingu - mam Dluxa, ale na ten moment nie mam czasu na zabawę w kładzenie powłoki na plastiki (a mam ich w aucie sporo), więc chce coś szybszego. Z tego co wyczytałem z poprzednich stron, warto rozważyć: Owatrol Polytrol KOCH CHEMIE NANO MAGIC PLAST CARE Co brać?
Moderator Streat Opublikowano 24 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @PanKrzysztof przecież czy położysz owatrol, koch czy dluxa to masz taki sam proces przygotowania plastików
PanKrzysztof Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 To przed DLUXem nie będzie lepiej pojechać po APC jeszcze czymś co odtłuści powietrze, czy w tym wypadku APC wystarczy, bo chropowata powierzechnia?
Sinus Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Ale przecież przejazd IPĄ to 5-10 minut
Moderator Streat Opublikowano 25 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 @PanKrzysztof obojętnie co będziesz kładł to tak samo musisz to zrobić. Po za tym po APC najpierw wymyj powierzchnię woda później IPA/odtłuszczacz i kładziesz obojętnie co
PanKrzysztof Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 No dobra W jakim roztworze zrobić IPA dla plastików?
MMCzysci Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 1:1 powinno być spoko.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Bac Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Jaki dressing polecacie do wyblakłego, plastikowego, starego zderzaka? Spoko by było żeby był trwały, łatwy w nałożeniu i cena nie z kosmosu ;D Macie jakiś? Czy lepszym rozwiązaniem będzie zainwestowane w czarnidło?
smerf91 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Godzinę temu, Bac napisał: Jaki dressing polecacie do wyblakłego, plastikowego, starego zderzaka? Mega trwały nie będzie ale efekt bajka 1
Qlimaxss Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 @Bac Ja polecam dressing K2 Sigma Pro 2
DZIADZIA Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Kolega @Qlimaxss dobrze prawi, K2PRO uwielbia plastiki, siedzi długo i nie spływa, tzn wchłania się perfekcyjnie. 2
Bac Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 @Qlimaxss @rygryss @daniel87 @smerf91 K2 pro będzie lepszy niż koch Nano, bo poczytałem, że koch jest dość dobry.
Qlimaxss Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 @Bac Dobry jest, ale na stare plastiki plus masz dressing na opony , masz za 40 dyszki K2 Sigma Pro więc cena+ jakość masz lepszą
DZIADZIA Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 2 godziny temu, Bac napisał: koch Nano Koch jak za dużo zarzucisz robią się smugi, osobiście wybrałbym K2...
Pawel_t11 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 3 godziny temu, rygryss napisał: Koch jak za dużo zarzucisz robią się smugi, osobiście wybrałbym K2... Koch nie nadaje takiej czerni plastikom jak to robi K2
Strus Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Niech zgadnę. Na mokro Sigmy nie można ?
Bac Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 Ok w takim razie biorę k2 dzięki za pomoc Panowie!
Matixs Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Cześć, W zeszłym roku niestety postanowiłem zabezpieczyć plastiki w 2 samochodach produktem firmy rrc plastic conditioner. Na początku efekty był ok, a z czasem plastiki wyblakły o czym pisałem w innym temacie. Dostałem od nich ten zmywacz, ale jeszcze go nie używałem ponieważ chciałbym od razu czymś je zabezpieczyć. Przeczytałem parę stron i polecany środek to K2 Sigma PRO. Czy będę on odpowiedni? Wolałbym matowy efekt. Samochody to Focus MK2 i Scenic II jeśli to ma jakieś znaczenie.
D@ViD Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 @Matixs k2 Sigma Pro to dressing do opon i siądzie dobrze jak każdy inny tire dressing. Matu raczej się nie spodziewaj. Ja polecę Funky Witch Plastic Fantastic Mala butelkę 215ml kupisz za nie wielką kasę i będziesz zadowolony na pewno. 1
kepa416 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2020 Cześć,Potrzebuje info nt. trwałości dressingu do tworzyw. Chodzi mi turaj o coś co można położyć na nowe elementy nielakierowane i posiedzi tam dość długo.
Eidos71 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 6 godzin temu, ghost napisał: Ciekawy film Oglądałem wszystkie odcinki - niestety, ale najciekawsze i najtrwalsze dressingi (poza pastą do butów i Solution Finish) są niedostępne w PL...
kepa416 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 To aż taka bieda u nas w kraju? :D
Rekomendowane odpowiedzi