Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czego używacie jakie macie z tym doświadczenia ?

kryteria takie jak

łatwość aplikacji

efekt po nałożeniu

trwałość

konfrontacja z wodą

i...

Posted

- ja używam dressingu do gumy (plastiki zewnętrzne mają inną chłonność niż wewnętrzne, więc dressing tu się sprawdza)

- aplikacja gąbeczką

- poniżej 20 letni plastik:)

IMG_0014_filtered.jpg.a8095fe9969731b595ef7741072c6b08.jpg

Posted

ja ostatnio jestem pod wielkim wrażeniem mega taniego, marketowego środka BAMP firmy Autoland. mimo, ze staram sie kupować produkty jak najlepsze, to lubie czasem wywalic parę dyszek w markecie, choćby po to, żeby móc z czystym sumieniem wydawać 3 razy tyle na produkt do tego samego w zymolu czy megsie.

postaram się niedługo wrzucić zdjęcia 50/50 z tym środkiem.

Posted

to wywal ten kawałek gąbki, weź większą, ta ichnia jest faktycznie masakryczna. może to kwestia nakładania środka, ja go delikatnie wcieram i nie ma żadnych smug...

edit: są zdjęcia.

IMG_8486.JPG.67e0f77d9266317cfccb09fd4b2f65b4.JPG

IMG_8485.JPG.0fd76c5488ed9e32c629fc97e7e52a0f.JPG

Posted

zależy od tworzywa. z tego co mogłem sam zaobserwować to około miesiąca przy normalnym użytkowaniu, czasem krócej. marnie reaguje na szampon, co jest dużym minusem, dobrze znosi wodę, spływa jak z wosku.

• 2 months later...
Posted

ponownie : gdzie to dostać w Polsce ?

PS. Znalazłem na allegro , kosz 99zl + dostawa , ale ... widnieje adnotacja - nie można używać do lakierowanych plastików , czyli jak skapnie , maźnie , dotnie , to jaki skutek uboczny ?

Posted

To ja odpowiem bo ja winien za tą aukcje jestem .

Chodzi oto że black wow do środek do "surowych" plastików zewnętrznych jak skapnie na lakier żadnych szkód nie wyrządzi jedynie zrobi tłustą plamę którą trzeba będzie zmyć :)

Posted

nOx, czy wydajność black wow jest faktycznie tak genialna? jest coś, co może równać sie z tym środkiem? ja już od dawno poszukuje czgos na prawdę dobrego do plastików, na DW zbiera świetne recenzje, ale zdaje się, że wymaga rozcieńczenia/bardzo niewielkiej ilości przy aplikacji?

Posted

nOx, to sobie zanabędę flaszeczkę tego specjału, mój nick

Sorento3 - chyba że chcesz poza alle...... ;) to daj info na PW.

Posted
bardzo niewielkiej ilości przy aplikacji?

To przede wszystkim ja go aplikuje za pomocą piankowego aplikatora dosłownie 1-2 krople i wcieram tak długo aż nie będziemy widzieć efektu środek naprawdę baaaardzo wydajny .

Posted

Zróbmy tak każdy z forum kto zamówi przez forum otrzyma wybrane próbki dodo juice :)

• 3 weeks later...
Posted

CarPlan Black Trim Wax - do starych, szarych, zmatowiałych plastików, myślę że się sprawdzi. Ożywi, przyczerni.

Natomiast do nowych raczej nie...mam jakiś zaciek/odbarwienie na plastiku i nic nie pomogło. Rysy na lusterkach pokrył w średnim stopniu.

Ogólnie przyczernia, ożywia. Do starych aut/plastików tak, do nowych nie. Trzeba uważać przy aplikacji, bo brudzi lakier, ale bez problemu daje się zmyć.

Posted

Ja używam i mogę polecić do elementów plastikowych AG Plastic Conditioner. Jest to produkt w formie dressingu, utrzymuje się na aucie spokojnie około miesiąca myjąc auto raz w tygodniu szamponem o neutralnym pH. Pewnie i dłużej będzie na aucie, ale co drugie mycie korci mnie żeby plastiki odświeżyć ;)

• 1 month later...
Posted

Ja rowniez polecam BAMP autolandu . Moze malo testowalem takich srodkow ale w cenach do 15 zl nie ma sobie rownych :D

Posted

marctwain, pewnie to też kwestia plastiku. Ja używałem tego na plastikach w land roverze disco 3 mojego wuja(tam też jest ich mnóstwo) i wyszło super na początku, ale po tygodniu niestety się wchłonęło/splynęlo...

Posted
do 15 pln jest niezrównany, ale starcza do pierwszego deszczu.

Wg mnie zupelnie tak jest, starczy na jakies 2 deszcze ... :?

• 2 weeks later...
Posted

Ciekawe tylko co to za osady - jeżeli to nalot od jakiejś pasty polerskiej to APC powinno dać radę, a BW na pewno zrobi swoje ;)