RAZERS Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 Bardziej mnie zaciekawił ten niebieski "V5"
powerf Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 Myłem dzisiaj auto standardowo rinselessem z ECH2O - do suszenia przetestowałem ręcznik LE Black Hole XL - i powiem tyle: RE-WE-LA-CJA!
AudiBlask Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2023 W niebieskim ONR znowu coś grzebali?
Moderator Domel Opublikowano 11 Maja 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 7 godzin temu, AudiBlask napisał(a): W niebieskim ONR znowu coś grzebali? Tak Wersja 5.
Mr.Wolf Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 @powerf wygląda jak Work Stuff King ten dwustronny. Używałem Ech2O tylko z fluffym. Nie testowałem z ręcznikiem w technologii Twisted Pile. Do osuszania przy standardowym myciu jest świetny, nic się nie mazało przy rinselessie?
powerf Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 @Mr.Wolf Nie, było wręcz idealnie :) 1
Mr.Wolf Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 Jak będę popełniał rinselessa (raczej zbyt szybko się na to nie zanosi) to spróbuję.
Strus Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 Kurde, przyznam, że już nie pamiętam kiedy myłem auto inaczej niż rinslessem 2
Mr.Wolf Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 W sezonie póki będę miał wodę z zbiorniku na deszczówkę, będę mył tradycyjnie. Lubię pianę, wiaderka itd. Mam gdzie i jak, więc korzystam. Dla mnie rinseless to wyjście awaryjne w sytuacji braku wody latem lub sezonu zimowego. Nie znaczy to, że jest zły. To tylko moje osobiste preferencje.
Bapko Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 Kurde, przyznam, że już nie pamiętam kiedy myłem auto inaczej niż rinslessem A widzisz a pamietam jak się kiedyś przed tym broniłeś ja 90% myć to rinseless Tak BTW kolejna obserwacja po wczorajszym myciu Wolfgangiem niebieskim z sio2 - na aucie zostaje Jakby szary osad szczególnie to widać koło uszczelek okien
powerf Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2023 Przygotujcie sobie roztwór do mycia rinseless w taki sposób: na litr wody daj 5ml ECH2O i 15ml BSD. Powiedzcie co myślicie o śliskości którą otrzymaliście.
Bapko Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2023 Przygotujcie sobie roztwór do mycia rinseless w taki sposób: na litr wody daj 5ml ECH2O i 15ml BSD. Powiedzcie co myślicie o śliskości którą otrzymaliście. Ale to do mycia samymi mikrofibrami nie? 1l do gąbki jak ktoś myje mało :/
Adrian89 Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2023 Ale to do mycia samymi mikrofibrami nie? 1l do gąbki jak ktoś myje mało :/ Taki bardziej waterless niż rinseless Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
powerf Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 @Adrian89 Rinseless, rozrabiasz tyle ile potrzebujesz podałem ratio dla 1 litra
analyzator Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 Do bardziej obcykanych kolegów pytanko. Czy coś lepszego niż Wolfgang różowy znajdę? Mycie na fibry. Prio na miłą bezpieczną pracę, śliskość. Wolfgang robi dobrze. Ciekawość skłania do czegoś nowego i pytania czy coś robi jeszcze lepiej. Myję tak
Adrian89 Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 Do bardziej obcykanych kolegów pytanko. Czy coś lepszego niż Wolfgang różowy znajdę? Mycie na fibry. Prio na miłą bezpieczną pracę, śliskość. Wolfgang robi dobrze. Ciekawość skłania do czegoś nowego i pytania czy coś robi jeszcze lepiej. Myję tak Griots nastawiony w zamyśle producenta na mycie mf, subiektywnie najlepsza śliskość spośród wszystkich RW jakich używałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
powerf Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 @analyzator Jeśli masz trochę ech2o i bsd to wypróbuj mixa o którym pisałem powyżej - jak dla mnie jego śliskość jest lepsza niż samego ech2o, ADR RW, o ONRrze nie wspominam, bo to oczywista oczywistość. Nie myłem Wolfgangiem, ale myślę że może śmiało rywalizować:) Do tego super łatwo i szybko się wyciera jeśli używasz ręcznika LE Black hole - żadnych smug, idealne wykończenie.
analyzator Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 @powerf mix jako prespray a w wiadro ech2o? zakładam, że domieszka sonaxa zrobi hydro i trwałość ale o to mi nie chodzi. Auto będzie w lecie w letnim wosku trzeba się nim cieszyć lato będzie z zymolem. Poza śliskością chciałbym, żeby mój rinsless nic nie dawał
zeea Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 @analyzator to jedyne wyjście chyba tylko Mckee's 37. Sam sie nad nim zastanawiam bo podobno jest bez dodatków. 2
powerf Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 @analyzator a to nie, jak nie chcesz żeby coś zostawiało to nie, to się nie nada. Myślałem że chodzi Ci głównie o śliskość.
ad.am Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 https://showcarshine.pl/szampony/blackfire-rinseless-wash-948ml-szampon-bez-splukiwania.html Ktoś już miał w swoich rękach? 1
analyzator Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 @powerf ktoś już testował? @zeea nie chcę istotnego wpływu - żeby zostawiał istotne zabezpieczenie. Każdy ma jakieś polimerki. Tak to zdaje się działa, że się sieciują między brudem a lakierem i dookoła brudu. Po griotsie look się zmienia? ma swoje hydro?
RAZERS Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 @ad.am nie, ale to 15% rabatu kusi, aby wypróbować A tu ciekawostka:
ktm950 Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2023 Godzinę temu, ad.am napisał(a): https://showcarshine.pl/szampony/blackfire-rinseless-wash-948ml-szampon-bez-splukiwania.html Ktoś już miał w swoich rękach? Miałem go jakieś 2 lata temu w swoich łapskach i bez większego żalu sprzedałem. Sam szampon produkowany jest już od co najmniej kilku ładnych lat i niczym szczególnym się według mnie nie wyróżniał. 1
Rekomendowane odpowiedzi