Moderator psemo Opublikowano 10 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 1 minutę temu, david2888 napisał: Wyjedzie i już go nie zobaczę. W takim razie połóż cokolwiek
Bare Shine Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Daj paradise, pocieszy sie troche dluzej 1
ghost Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 1 godzinę temu, david2888 napisał: Nie ma opcji... To auto znajomego. Zrobię. Wyjedzie i już go nie zobaczę. To odpowiedź jest jedna. On w życiu nie zobaczy różnicy między tymi woskami, więc bierz trwały np. DSW. Będzie dłużej zadowolony. 2 1
T2Maciek Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Cześć, panowie i panie potrzebuje pomocy. Szukam jakiegoś pierwszego wosku dla siebie. Temat już znam więc luz, będzie dekontaminacja i korekta. Mam czarne audi a3. Zależy mi aby wosk robił jak największą robotę wizualną czyli szklistość oraz głębię koloru, pomożecie co mogę kupić w przedziale 100-150 zł najlepiej do jasnych i ciemnych. (Po przejrzeniu forum mam ochotę na zymol carbon 59ml lub titanium też 59ml)
Bitek Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 11 minut temu, T2Maciek napisał: Cześć, panowie i panie potrzebuje pomocy. Szukam jakiegoś pierwszego wosku dla siebie. Temat już znam więc luz, będzie dekontaminacja i korekta. Mam czarne audi a3. Zależy mi aby wosk robił jak największą robotę wizualną czyli szklistość oraz głębię koloru, pomożecie co mogę kupić w przedziale 100-150 zł najlepiej do jasnych i ciemnych. (Po przejrzeniu forum mam ochotę na zymol carbon 59ml lub titanium też 59ml) Nie miałem okazji nagładać zymola i nie wiem czy może on konkurować z Enzo i Paradise Gloss. Zobacz te dwa woski, są testy na forum 1
KUBA46 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Z preferencji, które podałeś to napewno weź pod uwagę Tonyin/Uber, Enzo, Titanium, HoW Sapphire.
Strus Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 To ja Ci powiem ze bym kładł wosk który o dziwo nie jest zbyt popularny a na pewno nie jest często polecamy. Prostaff Wax Gold. Look jest po nim mega.
T2Maciek Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Kurde nie spodziewałem się aż tylu wosków. Jak ja mam teraz coś wybrać
Berd Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 @T2Maciek W tej zabawie musisz mieć duuuży budżet , żeby próbować różnych produktów . Za kilka lat sam wyrobisz sobie opinię na temat różnych wosków
peciu Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Kurde nie spodziewałem się aż tylu wosków. Jak ja mam teraz coś wybrać Kolega@Strus dobrze mówi, również polecam ten wosk
lodowa Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 ja bym poszedł w strone FW paradise gloss albo HOW sapphire 1
D@ViD Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Również polecam FW Paragise Gloss 1
T2Maciek Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Dzięki mam teraz dwa typy. W sumie już byłem zdecydowany na wax gold, ale trochę martwi mnie jego specyficzne nakładanie, za co fw ma plusa. Muszę się przespać z tym tematem i coś wybrać
Sanchez77 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 Czy miał ktoś z Was styczność z Angelwax 5th Element? Czyli rzekomo woskiem do powłok ceramicznych... Ciekaw jestem jego właściwości i czy nakładanie go na świeżą powłokę ma w ogóle sens.
T2Maciek Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Zamówiłem wax gold. Myślę że to dobry wybór już się nie mogę doczekać aplikacji
Strus Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Wybór bardzo dobry. Ale aplikacja upierdliwa leć zdecydowanie po japońsku a nie po naszemu bo się zajedziesz przy docieraniu
menior Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 10 godzin temu, Strus napisał: Wybór bardzo dobry. Ale aplikacja upierdliwa leć zdecydowanie po japońsku a nie po naszemu bo się zajedziesz przy docieraniu A jak to jest po japonsku widzialem tylko ze zalecaja aplikator mf zamiast klasycznego,czy jeszcze jakies szczegolne zalecenia?
Strus Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Jego się nie nakłada w tradycyjny sposób. Czyli nie aplikacja i dotarcie a aplikacja z dotarciem w jednym kroku. Bierzesz go na fibrę i rozprowadzasz do dotarcia. Przy klasycznej opcji można się zajechać z dotarciem i zostawi Ci ciemniejsze plamy.
menior Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Czyli sie go tylko "wciera" i od razu dociera bez pozostawiania,dobrze zrozumialem
Qlimaxss Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 @Strus Dobrze wiedzieć, bo chcę go kupić w tym miesiącu ale koronką się rozwija i nie wiem czy jechać do Sławka
DonatellO Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Jaki wosk/powłokę polecacie do białego lakieru ? (Sandero 2016 oraz Kia Rio 3 (2013) . Wczesniej uzywałem SOFT99 KIWAMI Extreme Gloss Wax ( lecz sie skonczył) - z wosku byłem zadowolny. Zależy mi na trwałości ( powiedzmy ok 1.5msc) oraz na ładnym wyglądzie ( zeby biały był białym :D ) ???
D@ViD Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 @DonatellO żeby biały był biały, to najważniejszy jest proces przygotowania lakieru, czyli pełna dekontaminacja i MUSI BYĆ cleaner. Potem odtłuścić i kłaść lsp - wosk, powłoka. Kup sobie FX Protec Vision C-12 na pół rok na bank masz spokój 1
Tomexo Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Miałem kilka wosków, zaczynając od marketowego sonax, którego trwałość i efekt nie powalała z nóg . Później w moich rękach pojawił się COLLINITE 476S, pierwszy wosk, który nakładałem aplikatorem, a nie szmatką z mikrofibry . Według mnie dobry wosk, długo się trzymał, tylko efekt taki sobie. Później wraz ze zmianą auta pojawił się Soft99, cena: ok, efekt: ok no i trwały na kilka miesięcy :D.
Rekomendowane odpowiedzi