MikeLBN Opublikowano 26 Maja Zgłoś Opublikowano 26 Maja 4 godziny temu, ghost napisał(a): Korekta nie jest wymagana przed każdym woskowaniem, a nawet nie wskazana tak często. Wystarczy raz na długi czas a potem już każdy użytkownik forum wie jak dbać o lakier i go oczyszczać przed LSP. Tematy pudrowania dojechanych lakierów nie wypada poruszać, poza pewnymi wyjątkami. Jak coś robić to porządnie. Czyli według Ciebie każdy entuzjasta kosmetyki samochodowej musi mieć perfekcyjny lakier po korekcie żeby być godnym możliwości użycia wosku, oraz twierdzisz że woski to "tylko zabezpieczenie" nie wnoszące żadnych walorów wizualnych?
Detacar Opublikowano 26 Maja Zgłoś Opublikowano 26 Maja Tylko czy Pinnacle Souveran odda swoją głębię na moim lakierze, gdybym miał czerwień lub niebieski pewnie bym go spróbował. Na lato mam Pete’s 53 (gdyby ktoś chciał spróbować zapraszam na priv) natomiast na zimę pójdę w stronę Titanium lub Shield ew. Guardian.
Kuba1 Opublikowano 26 Maja Zgłoś Opublikowano 26 Maja Purple haze od Dodo juice, jak na carnaube daje radę Lakier zajechany, dużo wad lakierniczych itp Wosk ładnie przyciemnił i wyrównał kolor, dodał "tłustości" na wiekowym akrylu, kładziony w 2 warstwach na prep Polish od DJ. Zdjęcia kropelek po miesiącu, samochód garażowany na noc, w dzień robi 100km Polecam bardzo przyjemny w obsłudze 8 minut temu, Detacar napisał(a): Tylko czy Pinnacle Souveran odda swoją głębię na moim lakierze, gdybym miał czerwień lub niebieski pewnie bym go spróbował. Na lato mam Pete’s 53 (gdyby ktoś chciał spróbować zapraszam na priv) natomiast na zimę pójdę w stronę Titanium lub Shield ew. Guardian. Mam kilka wosków i Souveran skradł me serce Nakładanie, docieranie to sama przyjemność, możesz go dotrzeć po 2 dniach bez problemu, coś pięknego Jak nie położysz to się nie przekonasz. 2
Detacar Opublikowano 26 Maja Zgłoś Opublikowano 26 Maja Petesa 53 również możesz po 2 lub więcej dniach docierać tylko po co, wystarczy kwadrans jak wyschnie i polerujesz. Myślisz że taki Souveran będzie wyraźnie się różnił od Pete’s 53? Na lato już mam, myślę o zimowym.
Kuba1 Opublikowano 26 Maja Zgłoś Opublikowano 26 Maja @Detacar Z tymi 2 dniami miałem na myśli "bezproblemowosc" tego wosku Petesa nie mam, warto mieć każdy wosk, najwyżej sprzedasz
Detacar Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja @Kuba1 dwa woski w zupełności mi wystarczą, jeden na lato, drugi na zimę. Jak skończy się kiedyś Petes53 pomyślę nad innym letnim i może wybiorę Souveran.
nervus Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja W dniu 26.05.2024 o 16:04, Kuba1 napisał(a): Purple haze od Dodo juice, jak na carnaube daje radę Lakier zajechany, dużo wad lakierniczych itp Wosk ładnie przyciemnił i wyrównał kolor, dodał "tłustości" na wiekowym akrylu, kładziony w 2 warstwach na prep Polish od DJ. Zdjęcia kropelek po miesiącu, samochód garażowany na noc, w dzień robi 100km Polecam bardzo przyjemny w obsłudze Mam kilka wosków i Souveran skradł me serce Nakładanie, docieranie to sama przyjemność, możesz go dotrzeć po 2 dniach bez problemu, coś pięknego Jak nie położysz to się nie przekonasz. Każdy wosk dotrzesz i po miesiącu, kwestia tylko i wyłącznie jak podejdziesz do ogarnięcia całości przed woskowaniem. Dopowiadając - tak, fusso też może być bezproblemowe . W dniu 21.05.2024 o 14:15, Detacar napisał(a): Czytałem opinie że Glasur jest trwalszy niż Titanium, prawda? Ktoś testował oba i może coś podpowiedzieć? Generalnie do concours nie zdarzyło mi się, by ZYMOL żył dłużej niż 4/5 miesięcy. Destiny to trochę inne bajka już jak dla mnie - mój top zymolu, a zanim concours. jedni kochają glasura, inni titanium. Wyrób sobie własne zdanie używając obu, zawsze będziesz mogl sprzedać któregoś jak coś
Kuba1 Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca Bardzo fajny wosk, tłusty, spoko zapach, ale... Docieranie nie należy do przyjemnych, fibra staje i wieczne holo. Ktoś ma jakieś rady ? Może @nervus ?
Qlimaxss Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca @Kuba1 może @Struslub kolega @Gozdziu23 oni na pewno używali. Sam kładłem go z 6 lat temu .
Strus Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca @Kuba1 jest wątek o Nebuli. Wpisz w wyszukiwarkę na forum to znajdzie. U mnie się trudnawo docierał. U @DZIADZIA lepiej. Także to wynika z ilości. Nebula lubi cienko.
nervus Opublikowano 11 Czerwca Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca W dniu 7.06.2024 o 22:08, Kuba1 napisał(a): Bardzo fajny wosk, tłusty, spoko zapach, ale... Docieranie nie należy do przyjemnych, fibra staje i wieczne holo. Ktoś ma jakieś rady ? Może @nervus ? Hmm … zacznijmy od tego w jakim stanie ten wosk wszedl w Twoje posiadanie ? Kolejna sprawa, jak tam sie miala powierzchnia przed woskowaniem ?
MMCzysci Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września Coś na czarny metallic MB. Oczywiście przed aplikacją odświeżenie lakieru w miarę potrzeb, więc nie będzie gruzem zupełnym. Bardziej lustro i opad szczeki, niż ultratrwalosc, chociaż życzenie jest takie, żeby posiedział ze trzy miesiące. Nie za bardzo mi się to widzi, bo zbliża się zima, poza tym wiecie jak się dba o woski, jak się nie jest detailingowym swirem - się jeździ, aż padnie Dział testy oczywiście przeglądam, ale coś polecicie na szybko? Już jest co prawda chłodniej, ale show wax ostatnio wypocił się po wystawieniu na słońce w dwie minuty, więc na czarnym obawiam się brać go pod uwagę. Poza tym on chyba strasznie nie lubi przeciągniętego czasu docierania i ilości, ze dwa razy go polozylem wzorowo, a ostatnio mialem problemy. Zymol i podobne highendy nie są w moim budzecie Tonyin ceramic?Wyryte w skale z S20 FE 5G
Moderator Eryczek Opublikowano 10 Września Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Września Mam kilka wosków Fireballa i każdym jestem zachwycony. Tego konkretnego nie mam ale mając czarny lakier na pewno bym wypróbował: https://sklep.motogo.pl/fireball-black-wax-vol.-20-carnauba-150ml-konkursowy-wosk-do-czarnych-lakierow
MMCzysci Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września Sny gwint. Bym musiał poszukać mniejszej pojemności Przyjrzymy się, przyjrzymy.Wyryte w skale z S20 FE 5G
Adrian89 Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września Trwale, z przyzwoitym efektem i w miarę budżetowo to chyba będzie soft99 w kręgu Pana zainteresowań Kiwami/KOG/Mirror Shine? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MMCzysci Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września Nie interesowałem się akurat softami. Tylko klasyka fusso mam, ale to akurat już było na tym lakierze i właściciel chciałby coś level wyżej - nie ma sie co dziwic zreszta. Sprawdzę to co podesłałeś.Wyryte w skale z S20 FE 5G
keza Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września @MMCzysci spróbuj wosk, który polecił @Eryczek. Będziesz zadowolony.
MMCzysci Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września Huh, się zastanawiam, czy chciałbym konkretnie ograniczać się do wosku pod ciemny lakier. Na razie przekonuje mnie tonyin ceramic. Jeszcze ewentualnie ciekawie się prezentuje infinity supergloss, ale z tego co widzę bardziej trwałość, niż show. Jedni piszą, że przyciemnia, inni, że prawie wcale Ewentualnie budżetowo nasz Paradise Gloss, ale tam znowu te trzy miesiące trochę palcem na wodzie...
ad.am Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września @MMCzysci a jeszcze piszą że w Motogo jest 30% na woski Fireballa
MMCzysci Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września brazil albo graphene chyba warte grzechu na tej promce.
Moderator Eryczek Opublikowano 10 Września Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Września 5 minut temu, MMCzysci napisał(a): brazil
MMCzysci Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września Wygląda że spełnia moje kryteria co do wyglądu i trwałości. Graphene ma mieszane opinie na temat docierania - nie zachęcają.
ghost Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września 1 godzinę temu, MMCzysci napisał(a): Wygląda że spełnia moje kryteria co do wyglądu i trwałości. Graphene ma mieszane opinie na temat docierania - nie zachęcają. Albo wciągnąć cały zestaw testerów 2
zeea Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września Brazil miałem tylko testerek. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Aplikacja, look, trwałość. Wosk wart spróbowania
menior Opublikowano 10 Września Zgłoś Opublikowano 10 Września @MMCzysci czemu nie klasyk HOW Szafirek ? Chyba spelnia Twoje wymagania
Rekomendowane odpowiedzi