ShiningCar Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2019 Z tego co kolega pisał wynika, że używał pasty na szybko i w połączeniu z uniwersalnym padem RP (orange). Zasugerowałem nieco inne podejście w kwestii pracy i przede wszystkim twardszą gąbkę (lub nawet futro) wówczas różnica powinna być zauważalna. W opinii wielu osób, które stosują już regularnie system 3D, ACA 500 jest jednak mocniejsza, co zauważył również @barto125
DjDarecki Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 ROYAL PADS Air One Step Pad pomarańczowe DA Kilka przejazdów . Nie był to test profesjonalny ale...
pablo15005 Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Na jakim biegu dzialac z aca 500? Jak narazie wrzucilem z Super Shine NeoHybrid Cut Green i slabo to wypadlo ale musze sie poznac z ta pasta... jakis schemat dzialania ktos poda?
menior Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Jak sie ma One Hybrid do takiego Sonaxa PF ? Co sie lepiej sprawdzi do szybkiego one stepa,co da lepszy kompromis miedzy dobrym cieciem a wykonczeniem?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 9 minut temu, menior napisał: co da lepszy kompromis miedzy dobrym cieciem a wykonczeniem? Np Sonax excut 05-05 fajna pasta do Onestepa
menior Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @BiałyGTi Lepszy od PF ktory niby uchodzi za najlepszego one stepa? Czasu coraz mniej i szukam najlepszego rozwiazania na efekt po 1 przejechaniu
chudy2355 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Na one stepa może hd speed. Mam ale jeszcze nie używałem. Wiele pozytywnych opinie zbiera Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
ShiningCar Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 One na pewno więcej ściągnie niż Speed. One nie zawiera wosku, Speed tak i efekt wizualny po jego użyciu będzie lepszy. Co ciekawe Speed pod gąbką light cutting potrafi ściągnąć całkiem sporo jak na tego typu pastę - zawiera też mało wypełniaczy. W przypadku One zmieniamy tylko gąbki, od futra do miękkiej gąbki wykończeniowej - pasta cały czas ta sama. Obie bardzo przyjemne w pracy i efekcie końcowym. Jeśli chodzi o moc vs Perfect Finish, myślę, że Speed więcej ściągnie, nie mówiąc o One. 2
turzol Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Jak dla mnie One to mocny zawodnik. Kilka przejazdów na padzie hybrydowym (wełna i mikrofibra)na lakierze uni skody i sciągał u mnie sporo. Grubasy spłycil jak pasta typowo cuttingowa. Przy okazji wykończenie zostawia bajeczne. PF od sonaxa to taka pasta do miziania i typowego finiszu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
menior Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 No ale z tego co rozumiem One to bardziej pasta wielozadaniowa i w zaleznosci od uzytego pada daje proporcjalny efekt czyli 1 pasta mozna fajnego 2 stepa zrobic,a mi chodzi bardziej o one stepa czyli najlepszy efekt po przejechaniu padem srednim ktora i sporo wytnie i fajnie wykonczy zarazem,speed odpada bo ma byc pasta bez dodatkow
ghost Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 44 minuty temu, menior napisał: No ale z tego co rozumiem One to bardziej pasta wielozadaniowa i w zaleznosci od uzytego pada daje proporcjalny efekt czyli 1 pasta mozna fajnego 2 stepa zrobic,a mi chodzi bardziej o one stepa czyli najlepszy efekt po przejechaniu padem srednim ktora i sporo wytnie i fajnie wykonczy zarazem,speed odpada bo ma byc pasta bez dodatkow Przecież dobór pasty zależy od lakieru. Na miękkich lakach to i kochem m2.01 i Megsem M205 widziałem, że robią One step, a to typowe finishe. Wśród popularnych past masz większość średnich tj polishowych Sonax PF, Scholl S20, Koch F5 (F6?). Nie wiem jak 3D One bo nie zdążyłem rozpakować. Na bardzo twardym lakierze to nawet CarPro Clear Cut, jest mocno tnący, nie wiem jak to zrobili ale bdb wykańcza. 1
menior Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @ghost no tak ale jak ktos robi to hobbystycznie i ma do zrobienia 4/5 aut rocznie to potrzebuje zloty srodek do wszystkiego a nie kolekcje past ktorych nie zuzyje w 10 lat wiec musi postawic na 1 produkt ktory sie sprawdzi w kazdej sytuacji co do clear cuta to potwierdzam,na moim twardym lakierze nie widze roznicy w wykonczeniu miedzy nim a np.fixerem i mozna wlasciwie robic one stepy i Clear cutem
ShiningCar Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @menior ONE będzie w takim razie lepsza, choć 3deki są tak uniwersalne, że nawet pasty finishing na twardej gąbce na niektórych lakierach dają radę. Kwestia poznania bliżej i można robić takie rzeczy, które inne systemy w jakiś sposób ograniczają 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @menior nie ma złotego środka i złotej gąbki oraz pasty. Ja ostatnio jade bardzo często na Kochu F6 i juz 2 litry poszły fajna pasta do One stepa ale sa auta gdzie sięgam po ex 04-06, excut 05-05, sonax PF bo wypada lepiej jak F6. A sa takie gdzie h8 wychodzi bajka 1
menior Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @BiałyGTi wiem o tym ale jak powiem to komus kto zaczyna przygode,to kaze mi sie puknac w czolo do tej pory uzywal np.Tempo i jak ma dac 5 dych za cos lepszego to musi to robic cuda na wszystkim wiec musze poradzic 1 produkt dobry do wszystkiego
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @menior proponuje nie doradzać nic bo i tak bedzie niezadowolenie 1 1
menior Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @BiałyGTi oj uzyczylem tylko resztki Megsa UC i juz byl szok to zachecilo by zainwestowac w cos lepszego
ShiningCar Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @menior pod warunkiem, że kolega ogarnia maszynę warto podesłać informację np. o One. Ta pasta daje naprawdę sporo możliwości. Ja tylko podam przykład czarnego uni nad którym pracował kolega z zamiarem szybkiego odświeżenia. Po użyciu One (testował również Speed'a) + niebieski Nat, wymyciu... było zaskoczenie 1
powalla Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Dlaczego nie pozostac przy tym megsie? Tani i dobry na takie akcje.
amigo Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 witam Miała być jakaś promocja na 3D i jak z tym? 1
peciu Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Przecież jest, wejdź na stronę sklepu. 1
salvien Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Co sądzicie o padach do 3D Car Care ACA 500 X-TRA CUT i 3D Car Care ACA 520 FINISHING Polish : CUT Lake Country HDO Blue Light Cutting Pad 5,5 140mm (niebieski) FINISH Lake Country HDO Orange Polishing Pad 5,5 140 mm (pomaraczowy) czy lepiej Lake Country SDO Finishing 140 mm (czarny) Może jakaś inna kombinacja ? Maszyna DA @ShiningCar Niestety kupon na stronie KA nie działa, a chętnie do pasty dobiorę jeszcze pady
ShiningCar Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 @salvien pady LC jak najbardziej wchodzą w grę, dobór 2 czy 3 (ewentualny polishing) jak najbardziej wchodzi w grę, ale trzeba pamiętać, że czarna pianka jest bardzo miękka. Warto również rozważyć zakup padów 3D, mają bardzo fajną charakterystykę i podobną jak LC wytrzymałość. ps. Kupon z kodem KA powinien działać (podsumowanie zamówienia).
amigo Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 po wpisaniu kodu KA " Błąd systemu Aplikacja spowodowała błąd i nie może kontynuować działania Spróbuj powrócić do poprzedniej strony lub skontaktuj się z dostawcą oprogramowania."
salvien Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Mam ten sam błąd, czyli nie warto brać czarnego tylko skończyć na pomarańczowym? Co do cuttingu niebieski się nada? Auto nie ma dużo rys, wiec myśle ze powinien ładnie wyciąć. jakie pady 3D polecasz ja Cut i finish?
Rekomendowane odpowiedzi