Solo// Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 10 minut temu, Strus napisał: Nie rozumiem pytania. Poleruje się maszyną, nie ręcznikiem Ja zawsze po myciu wycierałem w 3 etapach: pierwszy to zebranie wody, drugi zebranie resztek, a trzeci to polerowanie, czyli wycieranie drobnych resztek i smug jakie zostały, do połysku. King mi w zasadzie załatwia dwa pierwsze etapu, ale jednak odrobinę wody zostaje po nim. Ale mniejsza z tym, do polerowania kupiłem sobie ręcznik Monster, powinien wystarczyć. Mówiąc o polerowaniu być może użyłem niewłaściwego słowa, chodzi o tzw. pucowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Hmm, to ja po prostu bym wziął jakąś grubsza fiberkę i dotarł resztki wody Tak robię, jak zostają mokre smugi po suszeniu. Ewentualnie jak auto juz wyschnie i zostanie trochę zacieków, to możesz oblecieć je jakimkolwiek QD, poradzi sobie z tym.Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony wash wax and dry Shampoo (czy jakoś tak) od@DETAILiNK - auto suszy się prawie samo, przy samochodzie wielkości Audi A4 ręcznik nie ma praktycznie co robić.A co do ręczników - trochę za szybko zachłysnąłem się Silkiem. Jest fajny, ale w moim rozmiarze trochę za mały. Jak auto samo trochę przyschnie, to okej, ale suszenie od razu po umyciu przemacza go tak, że można wyżymać wodę... (przynajmniej przy tej porze roku) - następnym razem kupiłbym większy. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo// Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 1 godzinę temu, MMCzysci napisał: Hmm, to ja po prostu bym wziął jakąś grubsza fiberkę i dotarł resztki wody Tak robię, jak zostają mokre smugi po suszeniu. Ewentualnie jak auto juz wyschnie i zostanie trochę zacieków, to możesz oblecieć je jakimkolwiek QD, poradzi sobie z tym. Zamówiłem w tym celu Monstera, jest cieńszy niż King i spokojnie powinien zebrać wszelką wilgoć z lakieru, a potem wypucować ewentualne zacieki. Jeśli jest w połowie tak dobry jak King, to w zasadzie niczego więcej do wycierania nie potrzebuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Do docierania finalnego oraz detali było trzeba kupić sobie ręcznik mniejszy np. WS Prince lub WS Monster XS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Lub nowy ręcznik od Shiny Garage. Też jest w rozmiarze XS(40x40). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Lub mniejszy CarPro DHydarte 50x55 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo// Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Ja lubię mieć dużą szmatkę do pucowania, lepiej mi się taką pracuje. Monster powinien być w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 4 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 @Solo// tez tak kiedys uwazałem, ale jednak lepiej sie robi mneijszymi recznikami finalnie, bo te duze sa po prostu za duze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Dodatkowo jak ma się niskie auto to wycierając progi/doły zderzaków duże ręczniki mogą zbierać trochę brudu z ziemi jak się je słabo złoży. Ja się bardzo polubiłem z K2 Moli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Pytanie do osob, ktore podczas osuszania korzystaja z dmuchawy akumulatorowej...Jak to sie spisuje?Jak z czasem pracy baterii?Jakie modele polecacie?@Domel pamietam, ze korzystales z jakiegos boscha. Jak Twoje odczucia? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 W dniu 4.03.2020 o 21:27, Streat napisał: @Solo// tez tak kiedys uwazałem, ale jednak lepiej sie robi mneijszymi recznikami finalnie, bo te duze sa po prostu za duze. Ja mam dużego Fireballa i 2 chińczyki z Lucullana chyba 40x60. Lubię te małe bardzo. Nie lubię mieć jednego dużego. Duży jest do dachu, maski, drzwi. Ale doły drzwi, szyby, zderzaki, progi czy tylną klapę kombiaka lecę już tymi małymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 7 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 8 minut temu, PiterG napisał: pamietam, ze korzystales z jakiegos boscha. Jak Twoje odczucia? Bosh ALB18LI. Fajne mobilne urządzenie. Ale planuje już większy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 planuje już większy model Jaki dokladnie? Dlaczego? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 7 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 1 minutę temu, PiterG napisał: Jaki dokladnie? Dlaczego? A to będzie niespodzianka Ale coś megaaa mocnego i mobilnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąbek1 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Używał ktoś Bestseller Grand Fluffy Dryer 60x90cm ręcznik do osuszania auta? ja jestem właśnie po myciu auta, i niestety po suszeniu nim całe auto jest w hologramach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 18 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 @Gąbek1 a umiesz osuszać auto? Tak pytam bo nie ma ręcznika ktory nie spowoduje zarysowań jedynie co to możesz zminimalizować powstawanie rys poprzez odpowiednia technike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąbek1 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Przy poprzednich dwóch ręcznikach, również budżetowych, nie było widać rys, a były o niebo miększe, także Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanKrzysztof Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Czy jednym ręcznikiem da się osuszyć samochód? Mam WORK STUFF Monster - podobny da się tym osuszyć cały samochód (mam hatchbacka powiedzmy). Po osuszeniu dachu, ręcznik już robi się mokry, robię szyby i na masce już zostawia mokre ślady. Co robię nie tak? Zamówiłem suszarkę do zwierząt, więc to polepszy sprawę, bo na aucie ceramika, ale tak się zastanawiam nad prawidłową techniką osuszania ręcznikiem, bo wzorując się na wiedzy z YT i tutaj, to tak fajnie nie działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Nie ustnieje ręcznik który po wchłonięciu pewnej ilości wody nie zostawi małych smużek wody. Tyle że takie smużki odparowują w mgnieniu oka. Jeśli chcecie naprawdę osuszyć ręcznikiem w 100% to najlepiej osuszać po elemencie. Jeśli ręcznik zostawia już lekką ilość wody na lakierze to trzeba wspomóc się malutkim ręcznikiem lub MF o dużej gramaturze i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 31 minut temu, PanKrzysztof napisał: Czy jednym ręcznikiem da się osuszyć samochód? WS King - the best 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 24 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Godzinę temu, Domel napisał: WS King - the best potwierdzam do tego małego prince i jest kozackie osuszanie auta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 A probowal ktos recznik od Waxpro? Jak sie ma do klasycznego fluffy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 9 minut temu, menior napisał: A probowal ktos recznik od Waxpro? Jak sie ma do klasycznego fluffy? Który to dokładnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Ten https://kaiserdetailing.pl/pl/p/WaxPRO-Perfect-Fluffy-Dryer-60x100cm/2198 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 57 minut temu, menior napisał: Ten https://kaiserdetailing.pl/pl/p/WaxPRO-Perfect-Fluffy-Dryer-60x100cm/2198 Minimalnie miększy od klasyka ale reszta bez zmian. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi