pabloo1033 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Z tej serii mikrofibry 40/40 są niezwykle popularne i za tą kasę naprawdę rewelacyjne. Sam posiadam i sobie chwalę podobnie jak inni użytkownicy. Ręcznika jeszcze nie używałem ale jest to to samo co fibra do polerowania ale większych rozmiarów. Wypróbuję go w tygodniu, to zobaczę jak się spisuje. Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Właśnie mnie to trochę dziwi, bo mam dwie fibry 40x40 a jakiś czas temu kupiłem tą większą, ale jeszcze nie miałem okazji jej używać i się trochę zdziwiłem. Małe chłoną wodę jak głupie. No nic, się okaże może i jutro jak podjadę się umyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świr1497602666 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Dla mnie też jest dziwne bo wygląda na dobrze chłonną a nie jest, spróbuję ją wyprać może się przeprosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 No, jeśli jej używałeś przed praniem, to norma że nie wchłaniała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel30 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Bo właśnie mam ochotę kupić ten ręcznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo1033 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa-1/akcesoria/reczniki/osuszanie/mikrofibra-supersoft-zolto-niebieska-80x50.html dzisiaj doszedł. Dwustronny, naprawdę puszysty i delikatny. Szkoda że nie napisałeś już po użyciu że jest mega beznadziejny to bym go przynajmniej nie kupił a tak to pewnie skończy jako szmata do garażu, wg mnie jest kiepski. Mam nadzieję że nie skończy jako szmata do podłogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ogolnie szuranie mikrofibrą po lakierze najlepiej ograniczyć do minimum Dużo się w tym temacie pisze , aby przykładać ręcznik a nie przeciągać. I jest kilka takich stwierdzeń jw. Jak to się ma do QD ? przecież po aplikacji trzeba je spolerować/zetrzeć mf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Wycierając samochód z wody masz mały poślizg, i szurasz ręcznikiem głównie po suchym lakierze. Dedykowane Quick Detailery minimalizują rysowanie poprzez zmniejszenie tarcia, zastosowane polimery itp itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 I u mnie na jednym waflu ułatwiały chłonięcie wody przez ręcznik, które był już mocno zmęczony życiem Nic nie zostawało w połączeniu ze Speed Demon'em z SCG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid.zu Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Chce kupić jakiś porządny ręcznik do osuszania auta, co polecacie? Lepiej iść w mikrofibre czy wafla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jak dla mnie wafel jest lepszy, sam teraz używam niebieskiego od Flexipads i starcza na całe auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Polecam ten ręcznik jeśli waflowy http://temachem.sklep.pl/opis/2359867/temachem-recznik-waflowy-60x80cm.html bo identyczny jak Flexipads Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Mam identyczny ręcznik jak ten i w czasie pierwszego użycia spruł się na jednym boku, tzn. przy próbie strzepnięcia. Był to pierwszy ręcznik jaki kupiłem i okazał się całkowitym niewypałem. Lepszy i bardziej trwały jest Water Wizzard, używałem go przez około rok i nic sie z ni nie działo, nie strzępił się jak ten poprzedni i lepiej wchłaniał wodę http://temachem.sklep.pl/opis/2314904/w ... x76cm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Ja skusiłem sie na Gyeon Soft Dryer, lubie wafle zobaczymy jak ten bedzie sie spisywac, opinie tutaj zbiera dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 2 Maja 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Michael MSTP, na poczatku trochę mazów zostawiał. Po praniu lepiej, ale nadal uważam, że Sonus lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacanski Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 W kwietniowych zakupach zawital Gyeon wafel. Moim zdaniem duzo lepszy od fluffiego. Cale auto jednym recznikiem. Fluffy zostal do awaryjnych myc caly czas w aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 No i po pierwszej zabawie z Gyeonem Soft Dryerem, naprawde dobry recznik auto kombii bez problemu i zajakniecia mysle ze jeszcze jedno by oblecial. Dzis dla porownania wycierałem auto starym dobrym fluffym no to po jeszcze raz musialem wspomoc sie waflem zeby bylo idealnie. Czyli Soft Dryer polecam, pewnie nic wiecej juz nie bede testowac bo czaje sie powoli na Makite i wtedy nic wiecej nie bedzie potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 http://shiningcar.pl/pl/p/ShiningCar-PR ... 0x60cm/911 Ktoś testował ten ręcznik? Wygląda zacnie.. może ma ktoś porównanie do Mammutha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 xxManiekxx, ręcznik robi wrażenie jak i dobrze wyciera bez smug itd. dobrze wchłania wodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 długo już go masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Około 6 miesięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniek1989 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Czy wam też Fluffy niebieski też się tak szybko zeszmacił? Mam go z pol roku może z 20 samochodów wycierałem nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Heniek1989, a jak go pierzesz? u mnie od ponad roku ma się dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniek1989 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 w 40 stopniach w pralce białym jeleniem w płynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Taka drobna ciekawostka i dygresja - moja małżonka jest na jakimś forum zajmującym się przede wszystkim dbaniem o włosy i tam napisano że bardzo dobrze się je suszy mikrofibrami do osuszania samochodów. Od 3 miesięcy używa po uprzednim podprowadzeniu mi CG Mammoth i jest z niego bardzo zadowolona . Próbowała też Gyeonem Soft Dryer, zwykłego Fluffiego i Microfiber Madness Waverider i powiedziała że do Mamoth'a nic się nie umywa. Po prostu po spróbowaniu go już u niej został. I moim zdaniem jeżeli chodzi o osuszanie auta to z tych co wymieniłem też jest Nr 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi