Moderator Domel Opublikowano 13 Lipca 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 W dniu 10.07.2023 o 20:02, maciek-drummer napisał(a): porównać Fresso Ceramic do Gyeon Ceramic i Ultracoat Ceramic QD ??? Szczerze, to nie pamietam - a skoro nie pamietam to pewnie tyłka nie urwało - szczególnie u mnie Ultracoat był problematyczny (pamietam były rozmowy, że moj płyn ma kolor inny i tragiczne docieranie). O Gyeonie pisałem między innymi tu link ale wiem że są gdzieś inne posty Muszę stworzyć jakąś swoją podręczną bazę wiedzy bo jak mnie ktoś pyta po miesiącu czy roku np czy produkt jest śliski - to nie sposób spamiętać wszystkich parametrów a tym bardziej wyszukać tych postów na forum Ale dla pamięci nagrałem szybkiego shorta o Fresso 6
menior Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 Fresso nie znam(narazie) ale akurat QD Gyeona i Ultracoat znam dobrze i kladlem wielokrotnie na tym samym aucie by porównać,aplikacja w obu przypadkach całkiem bezproblemowa z lekkim wskazaniem na Gyeona,efekt wizualny tez bardzo podobny i nie mozna na oko dostrzec różnic,oba nie przyciemniaja i dają delikatna szklistosc,hydro tez na podobnym poziomie Gyeon wygrywa zdecydowanie jesli chodzi o sliskosc za to Ultracoat zdecydowanie jesli chodzi o trwałość i potrafi poleżeć 2 razy tyle,wygrywa tez ceną 1
Marcin Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 52 minuty temu, menior napisał(a): Fresso nie znam(narazie) ale akurat QD Gyeona i Ultracoat znam dobrze i kladlem wielokrotnie na tym samym aucie by porównać,aplikacja w obu przypadkach całkiem bezproblemowa z lekkim wskazaniem na Gyeona,efekt wizualny tez bardzo podobny i nie mozna na oko dostrzec różnic,oba nie przyciemniaja i dają delikatna szklistosc,hydro tez na podobnym poziomie Gyeon wygrywa zdecydowanie jesli chodzi o sliskosc za to Ultracoat zdecydowanie jesli chodzi o trwałość i potrafi poleżeć 2 razy tyle,wygrywa tez ceną A ktory wedlug Ciebie z tych dwóch, ma lepszo samooczyszczanie się, mniej się brudzi , łatwiej pył drogowy zmyć nawet zwykłą woda pod cieśnieniem ?
menior Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 @Marcin to podobny poziom,majac obydwa na tym samym aucie nie dostrzeglem różnic poza faktem ze Gyeon zdecydowanie szybciej splywa wiec jesli chcesz jako jedyne zabezpieczenie to postawilbym na Ultracoat lub sięgnął glebiej do kieszeni i brał WG
Fisz Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 W dniu 20.05.2023 o 12:09, przemas.p napisał(a): A robił już ktoś z Reload 2.0 ? Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Podłączam się do pytania. Właśnie kończy mi się stara mikstura i zastanawiam się nad reload 2.0 i ech2o vs jakiś gotowy qd
analyzator Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 @Fisz w sumie takie mieszanie ma sens. Kupujesz dwa produkty a masz 3 jak nie potrzeba ci realoada to lepiej kupić gotowca elixira - produkt petarda.
imola33 Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 W dniu 9.07.2023 o 09:55, menior napisał(a): Wowo's show stopper ktos sie bawił? Daje faktycznie ponad przecietny polysk czy to podobny poziom do wielu innych mu podobnych QD ? Ja mam. Musiałbym położyć jego i Neoxala i porównać, który lepszy. Jeśli dobrze pamiętam, to po Show Stopperze lakier był trochę tępawy. Ogólnie to Neoxal po poprawkach robi robotę. I tak, wiem, jakie masz podejście do tej marki ale wydaję mi się, że Show Cars lepiej wypada od Show Stoppera w każdym aspekcie prócz zapachu
Fisz Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2023 18 godzin temu, analyzator napisał(a): @Fisz w sumie takie mieszanie ma sens. Kupujesz dwa produkty a masz 3 jak nie potrzeba ci realoada to lepiej kupić gotowca elixira - produkt petarda. Szukam czegoś w bieda cenie, a pół litrowy elixir kosztuje pod 70zł Tak więc własna mieszanka wyjdzie taniej. Choć nadal szukam czegoś mega śliskiego (auto pod chmurką, położony Carpro cquartz lite), co nie przyciąga tyle pyłu/kurzu, a ostatnio sporo nowych ceramic QDków się pojawiło.
Grzechu23 Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2023 @Fisz Jak chcesz coś ekonomicznego a zarazem mega śliskiego to wal śmiało w samego CP Ech2o. Stężenie standardowe 1:15 i masz super QD z bardzo fajnym szkłem. Wylałem już dziesiątki litrów tego szuwaksa. Minus? słabe krople 2
imola33 Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2023 @Grzechu23 to wtedy dolać Ech2o do BSD i jest i ślisko, i look, i krople. Jeśli chodzi o mnie, to najlepszym qd pod śliskość jest Poorboy's Spray and Gloss. Uwielbiam go. Look, śliskość top, tylko kropli brak i zjeżdża po deszczu zapewne
Moderator Streat Opublikowano 14 Lipca 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2023 W dniu 13.07.2023 o 07:01, Domel napisał(a): szczególnie u mnie Ultracoat był problematyczny musiałeś mieć jakąś felerną wersje bo ja mam i szczerze dla mnie to jeden z łatwiejszych qd 3
menior Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2023 @imola33 moje podejscie do marki moj show cars byl prawdopodobnie trefny co częściowo przyznal sam producent i zwrócił mi jego koszty wiec sprawę uwazam za zamknięta,nie potrafię ocenić tego produktu bo nadal nie wiem czy ten mój byl z jakiejś wadliwej partii czy tez nie.......z ich szamponu jestem natomiast bardzo zadowolony i zamowilem 5 litrów wiec chyba nie o podejście do marki tu chodzi ale bycie obiektywnym czego wielu tu zaczyna brakowac a co kiedyś bylo wartością dodatnia tego forum.... 2
jedrek1980 Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2023 Jakimiś skończył się właśnie CC Water Gold co polecilibyscie aby dawało podobne efekty?
Marcin Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2023 24 minuty temu, jedrek1980 napisał(a): Jakimiś skończył się właśnie CC Water Gold co polecilibyscie aby dawało podobne efekty? Gyeon Q2M Ceramic lub Ultracoat Ceramic
Adrian89 Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2023 Geyon nie zostawia mazow?Ostatnio go trochę męczę i u mnie jest bezproblemowy jak CCWG - po prostu znika Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
analyzator Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2023 @jedrek1980 bio nano bonus śliskość. 2
Marcin Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2023 9 godzin temu, jedrek1980 napisał(a): Geyon nie zostawia mazow? oględnij test "Detailingowy Dziadzia". 1
zwirek03 Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2023 2 godziny temu, analyzator napisał(a): @jedrek1980 bio nano bonus śliskość. Podtrzymuje
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 17 Lipca 2023 Partner forum Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 Jak ktoś lubi ADS Graphene SEAL to aktualnie został minimalnie poprawiony, wizualnie w butelce jest bardziej przejrzysty (zmodyfikowany nosnik) co wpłynęło na poprawę aplikacji. Aktualny Graphene Seal na sucho jak i na mokro jest tak samo prosty w aplikacji. Efekty "po" został taki sam 1
grechut Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 @Domel Powiedz mi, bo chyba najbardziej ogarniasz AG Shapphire. On posiada w sobie jakieś zabezpieczneie przed ptasim guano :)?
Moderator Domel Opublikowano 25 Lipca 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 12 godzin temu, grechut napisał(a): @Domel Powiedz mi, bo chyba najbardziej ogarniasz AG Shapphire. On posiada w sobie jakieś zabezpieczneie przed ptasim guano :)? Powiem szczerze nigdy nie wpadłem na to aby zrobić taki test - a testy Sapphira trwały prawie 2 lata. Przydałby mi sie do tego lakier np z Dacii Sandero. Mojemu przyjacielowi bezbarwny zjadło w 3 miejscach na dachu po jednym bombardowaniu - kilka godzin po ataku Zrobię mu na dachu może jakies 50:50 i sprawdzimy 1
CarlosBlack Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 @Domel podobnie ujowo lakierniczo jak dacia jest robiona obecnie kia więc pole manewru Ci się poszerza
zeea Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2023 9 godzin temu, CarlosBlack napisał(a): @Domel podobnie ujowo lakierniczo jak dacia jest robiona obecnie kia więc pole manewru Ci się poszerza Nawet nie strasz, mam za niedługo rocznego Sportage na korektę całego boku po przetarciu....
grechut Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2023 Ostatnio bardzo polubiłem się z QD od AutoGraph - Shapphire. NIe wiem czemu Dziadzia narzekał ale dla mnie produkt bezproblemowy. 2x psik na element + raz na MF. Po obleceniu całego auta, jeszcze biorę puchową MF i takie na prawdę liźnięcie Po aplikacji lakier nie robi takiego wrażenia ale po godzince zajebiscie łapie look i błysk . Tutaj zaaplikowane na auto, które zostało tylko umyte na dwa wiadra i wypędzelkowane, nie robona dekontamincja chemiczna/mechaniczna. W wielkim skrócie spotnan 1
Rekomendowane odpowiedzi