menior Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 2017....w zeszlym roku mialem do czynienia z ich dystrybutorem i to w Itali wiec istniala jeszcze a teraz to nie wiem,swoja drogą to widzialem ze co niektóre ich produkty byly produkowane przez ADBL
Pyotrazz Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 W dniu 1.07.2020 o 10:02, david2888 napisał: To pięknie podbije ci Visiona bo też go mam na lakierze. Czy maskuję, to nie wiem. Nie sprawdzałem. Raczej nie Dzisiaj przyszedł mi ten QD od Enzo i jakoś nie wiem mieszane uczucia mam... Najprostszy qd to to nie jest trochę mi się mazał może za gruba fibra go docierałem. Efekt hmm... Wydaje mi się że trochę przyćmił Visiona. A i atomizer jakby za dużo produktu dawał. Ale teścik był na szybko bo zaraz zbieram się do pracy w weekend nałożę na cały samochód i zobaczę efekt Na drzwiach sam Vision a na prawo z Enzo.
Bapko Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Jak dla mnie to lekko podbił połysk ale to może oczami wyobrazni spróbuj zrobic 50:50 na drzwiach od taśmy może będzie lepiej widać
Pyotrazz Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 5 minut temu, Bapko napisał: Jak dla mnie to lekko podbił połysk ale to może oczami wyobrazni spróbuj zrobic 50:50 na drzwiach od taśmy może będzie lepiej widać Tak się zrobi
D@ViD Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Osobiście nie robiłem jeszcze żadnych 50/50 z QD Enzo ale w weekend fajnie siadł na JUKE Na pewno on jest taki jakby sama wodę się rozprowadzało. Ja przelałem go do butelki z bardziej ekonomicznym atomizerem + mikrofibra WS Gentleman Basic i jest miodzio Tak więc z moich obserwacji wynika, że za obficie nie ma co, a z dotarciem problemów nie miałem.
Eidos71 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 QD od Enzo jest trochę specyficzny - faktycznie nie jest to produkt "mist/spray and wipe" i trzeba troszkę uwagi poświęcić przy docieraniu. Ma fajny zapach, rzeczywiście delikatnie przygasza połysk - jakby go nieznacznie matowił.
Pyotrazz Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Godzinę temu, Eidos71 napisał: QD od Enzo jest trochę specyficzny - faktycznie nie jest to produkt "mist/spray and wipe" i trzeba troszkę uwagi poświęcić przy docieraniu. Ma fajny zapach, rzeczywiście delikatnie przygasza połysk - jakby go nieznacznie matowił. To co byś polecił żeby podkręcić jeszcze blask? Myślę nad elixirem może? Chociaż on też podobno przygasa blask. A ten Enzo chyba wleci na giełdę
Eidos71 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 @Pyotrazz - na pewno Prostaff WG CC. Elixir również (moim zdaniem) poprawia nieco poziom połysku. No i Gtechniq C2v3 - co prawda nie jest to typowy QD, ale połysk podbija znacząco (efekt oblania szkłem). 1
V1RU$ Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 1 godzinę temu, Pyotrazz napisał: To co byś polecił żeby podkręcić jeszcze blask? Myślę nad elixirem może? Chociaż on też podobno przygasa blask. A ten Enzo chyba wleci na giełdę PCCWG albo Grass Detail FP. GDFP przy swojej cenie robi zaskakująco dobrą robotę i typowy PPZ.
Winni. Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Jakie macie doświadczenia z FW Hypnotic Icon QD? Na forum prawię nic o nim nie ma Zastanawiam się zamówić do odświeżania FW Mystic Shine/Paradise Gloss co mycie.
modzel_stx Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Jakie macie doświadczenia z FW Hypnotic Icon QD? Na forum prawię nic o nim nie ma Zastanawiam się zamówić do odświeżania FW Mystic Shine/Paradise Gloss co mycie. U mnie trochę podbijał głębię lakieru, raczej średni połysk. Genialna aplikacja, nawet docierać nie musiałem. Dobry qd, jeśli nie szukasz szklistości, a chcesz odświeżyć po myciu lakier na szybko. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1
Winni. Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 @modzel_stx Dzięki za opinię! Właśnie szukam podbicia głębi, szkliste QD preferuję na powłokach. Próbowałeś go może aplikować na mokro podczas osuszania?
modzel_stx Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 @Winni. - Na mokro z nim nie leciałem, bo nie preferuje tego, zwłaszcza z qd na carnaubie. Jeśli dobrze pamiętam, to długo na lakierze nie wysiedział, a po rozcieńczeniu dodatkowo wodą, pewnie się osłabi. Od mycia do mycia co tydzień był w sam raz. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1
wanraf89 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Dzisiaj oblecialem cale auto aqua coating booster i powiem szczerze ze aplikacja prostsza niz water gold zero mazow szybko odparowuje rewelacja. Co do przyciemnienia nie jestem w stanie okreslic bo testu nie ogarnelem. Jestem bardzo zadowolony. Aplikowalem na aplikator z showcarshine ktory nie chlonie produktu i odrazu docieralem ws basic. I dodam jeszcze ze pod spodem lezy moonlight.
Eidos71 Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2020 7 godzin temu, wanraf89 napisał: Dzisiaj oblecialem cale auto aqua coating booster i powiem szczerze ze aplikacja prostsza niz water gold Ale cena (nawet przy Prostaff WG) dużo wyższa...
wanraf89 Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2020 1 godzinę temu, Eidos71 napisał: Ale cena (nawet przy Prostaff WG) dużo wyższa... To sie zgadza ale zuzycie tez bardzo male na cale auto moze 10 ml zuzylem jak nie mniej. Jezeli bedzie trzymal tyle co deklaruje producent to zostane przy aqua. 1
niron Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 a ja tak zastanawia czy np wosk np dodo candy mogę używać syntetycznego dq jak np qd1 od adbl czy może się stać coś z woskiem ?
analyzator Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 @niron nic nie wybuchnie. Niektóre QD jak na przyklad sonax mają mocne właściwośc czyszczące. Słyszałem opinię, że nie bardzo bo może rozpuszczać i się mazać. Znam wygę który sonaxem jechał po górnej półce swiswaxa i nie miał problemu Jak już masz ten naturalny carnauba look to jednak szukałbym QD naturalnego. Takie SSW zabije śliskość i doda plastikowy look. W tym celu kupiłen ostatnio sonusa jako lekki QD uzupełniający wosk a nie przewyższający go trwałością i w zasadzie sealanat. I jest fajnie
CarlosBlack Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2020 @analyzator gdzie dostałeś sonusa? Szukam od ponad trzech miesięcy...
analyzator Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2020 @CarlosBlack scs jak jeszcze było, koniec kwietnia.
CarlosBlack Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2020 @analyzator tam go widziałem po raz ostatni dostępnego czyli to Ty mi go "podkupiłeś"
jagmar Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2020 Panowie a co powiecie o Shiny Garage Ice Ceramic Detailer ? Ja go używam od jakiegoś czasu i na białych lakierach robi fajną robotę - ale zastanawiam się nad zamianą na CC Water Gold. Ktoś używał ? może porównać ?
menior Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2020 @jagmar WG daje wiele wiecej w kwesti Hydro,w przypadku ceramic detailer trudno od tej strony cos zauwazyc,na bialym roznic w wygladzie mozesz nie zauwazyc a aplikacja przyjemna w obydwu przypadkach
Moderator Domel Opublikowano 28 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2020 54 minuty temu, jagmar napisał: Panowie a co powiecie o Shiny Garage Ice Ceramic Detailer ? Ja go używam od jakiegoś czasu i na białych lakierach robi fajną robotę - ale zastanawiam się nad zamianą na CC Water Gold. Ktoś używał ? może porównać ? Ja męczę już druga butle Ceramica od SG. Świetnie mi siada na moich lakierach. Ultra szybka aplikacja, docieranie i odparowanie, lekkie szkiełko, zapaszek fajny, lepiej i szybciej woda na nim odparowuje po deszczu niż np po GS Gloss, generalnie świetny "klasyczny QD" na co dzień. Poniewaz MasterSealant umarł i czeka na re aplikację, dokładam mu ceramika: 1
sparco0 Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2020 @Domel mam podobny kolor u siebie na hondzie i u wujaszka ix35 i mam takie sam spostrzeżenia co Ty. Jak dla mnie świetny produkt i super zrzuca wodę.
Rekomendowane odpowiedzi