Arkeolowy Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 ile ludzi tyle opinii, mi osobiście prostaff nie przypasował. Trwałość co prawda bdb i aplikacja, ale w looku nie widziałem większych różnic, a do tanich nie należy
Bapko Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Szukam QD/spraywax/quickwax na akcje, typu spot/zlot/wyjazd weekendowy, który podbije mi look w jak najbardziej możliwy sposób na ciemnym lakierze (ciemno brązowy - mocca). Szukam produktu, który będzie można stosować na woski lub powłoki i będzie się aplikował w prosty sposób bez niepotrzebnych mazów i docierań. Obecnie co mam i stosowałem z takich produktów to Tenzi Detailer Quartz Spray i ADBL SSW. Po przeczytaniu części tego tematu i testów zauważyłem, że Prostaff Water Gold robi taką robotę, jednak nie wiem jak z aplikacją na woskach i powłokach. Czy polecicie go w moim przypadku, czy jednak coś innego macie w zanadrzu? Water Gold bez wątpienia będzie idealnie się aplikował i docierał na praktycznie wszystkim
Eidos71 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 @rudi0018 - jak nie jestem fanem Chemical Guys, tak ich dwa QD uważam za bardzo dobre: Chemical Guys P40 Pro Detailer (z carnaubą) i Chemical Guys Extreme Synthetic Quick Detailer (syntetyk). Oba bezproblemowe, oba sporo dodają (ten drugi wyższy poziom połysku, ale zimnego, szklanego). 1
rudi0018 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @Arkeolowy A co od siebie polecisz? Niestety cena trochę mnie przeraża za 0,5l ponad 100zł Dla mnie to dużo po prostu. @Bapko Tak myślałem, a coś tańszego z dobrym wet lookiem dodam się znajdzie? Myślałem też o ADBL QD1, jako tańszy QD, ale nie wiem czy się nie będzie mazał i współpracował z powłoki, a przy okazji nie osłabiać ich hydro. Może coś też od Good Stuff. Tylko musi się dobrze aplikować na powłok i woski.
Birkhof Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Tylko musi się dobrze aplikować na powłok i woski. Kecav yoga
D@ViD Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @rudi0018 Sprawdź Funky Witch Botox 1
rudi0018 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @david2888 coś mi się wydaje, że w tym roku zakupy będą się składać z Funky witch a jak z hydro i trwałością tak na marginesie?
D@ViD Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Szczerze. Mam u siebie powłokę FX Protec Vision i zrobiłem małe 50/50 w cale nie zaburzyło powłoki ani nie podbiło, ani nie osłabiło Śliskość podbita oraz te +1 do looku
lodowa Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @rudi0018 qd 1 odpada moze carpro elixir albo GS show detailer ? 1
MMCzysci Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Co jest nie tak z QD1? Nie lubi się z woskami?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
lodowa Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 2 minuty temu, MMCzysci napisał: Co jest nie tak z QD1? Nie lubi się z woskami? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka lubi ale wg mnie za bardzo przyciąga kurz i nie daje tego do wyglądu co inne preparaty . są lepsze opcje 1
rudi0018 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @david2888 Dzięki, a Hyptonic Icon to zupełnie coś innego? @lodowa Coś co przyciąga kurz to odpada u mnie na lato, ponieważ mieszkam na wsi, a tu latem kurzu pełno, więc QD1 odpada. Ale szukam coś bardziej przystępnego cenowo rzeczywiście, więc może coś od Good Stuff lub Funky, a jak z przyciąganiem kurzu u nich? I jak Good Stuff aplikacja na powłoki? Jeszcze ten Elixir, ale tutaj też były różne opinie, a aplikacją do banalnych nie należała.
D@ViD Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Kup małe opakowanie 215ml FW Botox, sprawdź, a potem szukaj następnego myślę że nie ma co drazyc tematu.
Fredi88 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 3 godziny temu, lodowa napisał: nie daje tego do wyglądu co inne preparaty . Nie wiem jakiego koloru masz auto, nie wiem jakie to te inne preparaty, ale qd1 to jeden z lepszych detailerów wnoszących "coś" do wyglądu. 2
Qlimaxss Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @rudi0018 Wez sobie kup od kolegi @serath z gieldy Mainz hype . Kiedyś każdy tu się nim jarał. I dużo dawal di wygladu. W lato aplikowalem go aplikatorem mikrofibrowym dosyc na bogato i nie było problemu z dotarciem. A może Funky Witch Hipnotic Icon.? 1
rudi0018 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @Fredi88 A jak z tym kurzem i dogadywaniem się z powłokami i woskami? @Qlimaxss Właśnie pytam o różnice względem Botoxu?
Qlimaxss Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @rudi0018 Z tego co kojarze to Hipnotic Icon daje fajne szkiełko na lakierze . @maciek-drummer kladl go na lakierze. On wie o nim najwiecej
Fredi88 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 28 minut temu, rudi0018 napisał: A jak z tym kurzem i dogadywaniem się z powłokami i woskami? Prawda jest taka, że te wszystkie wyobrażenia odnośnie ciągnięcia kurzu można wsadzić między bajki. Jeśli ktoś nie zrobi np kwadratu niczym nie zabezpieczonego i nie porówna 50:50 to nie jest w stanie określić czy coś ciągnie kurz czy nie. Zbyt dużo czynników wpływa na to. Powłoki nigdy nie miałem więc nie wiem, a woski podbijam qdkami dopiero jak widać że słabną i tu qd1 podbija jako jeden z lepszych. Krople na resztkach wosku są zawsze mega kształtne.
JPZ Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Tutaj jest fajnie omówiony m.in. QD1
MMCzysci Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 Tez Lubie qd1, dlatego spytałem. Ale jak mi się skończy (czyli trochę minie ), spróbuję czegoś innego. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Sinus Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2019 Dziś po raz pierwszy miałem okazję zastosować Soft99 Luxury Gloss. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, szczególnie jeśli chodzi o kropelkowanie. Kilka chwil po dotarciu musieliśmy jechać na rodzinną imprezę, a jak wiadomo pogoda nie rozpieszcza. Oto, co zastałem, jak wsiadaliśmy do auta w drogę powrotną: maska: dach: Oczywiście od razu po zastosowaniu widać było większy połysk oraz śliskość, ale największe wrażenie chyba zrobiło na mnie to, jak czyste było auto po przejechaniu 40 km w deszczu. Ewidentnie preparat "odpycha" brud Szczerze polecam. 1 1
Tomek1419 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 Jest jeszcze jakieś qd prócz SSW oraz WaterGolda, które można aplikować na mokry lakier?
Eidos71 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 1 minutę temu, Tomek1419 napisał: Jest jeszcze jakieś qd prócz SSW oraz WaterGolda, które można aplikować na mokry lakier? Bouncer's Bead Juice
Moderator Domel Opublikowano 8 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 2 minuty temu, Tomek1419 napisał: Jest jeszcze jakieś qd prócz SSW oraz WaterGolda, które można aplikować na mokry lakier? Większość
Sinus Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 Większość Ale efekty są takie same przy aplikacji na suchy i mokry lakier?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi