Lukaso Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Była kiedyś mowa że SSW się w miarę sprawdzi w takim wypadku, BSD tak sobie, testowane, ale może na oczyszczonej szybie poszło by lepiej. Tylko tyle, jak widać raczej nikt nie robi takich rzeczy tylko jak już to Rain x za 25 zł i robi robotę i na wiele razy wystarcza.
Qlimaxss Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 @Lukaso Ja dziś po umyciu szyb poleciałem SSW na wszystkie szyby . Bo już nie było czasu na AGP i NW. Działać działa spoko;D
Lukaso Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 No, i chyba o to chodziło koledze
Bapko Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 @Lukaso Ja dziś po umyciu szyb poleciałem SSW na wszystkie szyby . Bo już nie było czasu na AGP i NW. Działać działa spoko;D Dokładnie o to mi chodziło! I właśnie z wymienionych w niego lub ccwatergold bym celował. A powiedz jeszcze jak wycieraczki na nim się zachowują? Nie skaczą czy piszczą? Pod światło smug nie widać?
witboy Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 ja ostatnio kupilem ccgolda do czarnego lakieru alfa romeo 156 nero601 bb czyli z domieszka brazu i super efekt polecam
Qlimaxss Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 @Bapko Ja nic takiego nie zauwazyłem. . Nawet lepszy efekt niz po Nw bo mi czesto się chwilowo smużyło. A tu tego efektu nie ma.
Zaldier Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Cześć! Do białego perłowego lakieru Mazdy polecacie politurę Poorboy'a White Diamond? ;) Lakier bardzo zadbany, koliste swirle praktycznie niewidoczne. Zależy mi na tym by uzyskać wet looka i tak jeździć. Wstępnie będzie glinka i lubrykant/qd Carchema bo taki mam pod ręką. Dzięki!
Homarro Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Jaki qd polecacie na collinite? Lakier srebrny,zależy mi na przede wszystkim na wyglądzie. Zastanawiam się nad qd1 lub rrc,z tym że o drugim mało opinii.
PiterG Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 @Homarro jesli chodzi o colli to jakos milo wspominam polaczenie go z zapomnianym pewnie przez wielu megsem ultimate quik detailerem.
analyzator Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Kupiłem ech2o próbkę i zrobiłem ~1:15. Nie wiem czemu ten szuwax nie jest bardziej popularny. Śliskość po aplikacji na poziomie elixira albo lepiej - mistrzostwo świata. Zero problemów - jedna fibra. Look. Pod spodem był dsw, wgold, ostatnie mycie elixirek. Jak odchodziłem od auta to wyglądało świetnie - jak po elixirze.
Birkhof Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Kupiłem ech2o próbkę i zrobiłem ~1:15. Nie wiem czemu ten szuwax nie jest bardziej popularny. Śliskość po aplikacji na poziomie elixira albo lepiej - mistrzostwo świata. Zero problemów - jedna fibra. Look. Pod spodem był dsw, wgold, ostatnie mycie elixirek. Jak odchodziłem od auta to wyglądało świetnie - jak po elixirze.Bo carpro nie reklamuje sie wsrod odbiorcow i duza czesc osob nie zna ich oferty produktowej nawet, a technologicznie to jedna najlepszych firm i mimo wysokiej ceny jednostkowo jest ekonomiczna przy uzyciu.
Eidos71 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 26 minut temu, analyzator napisał: Nie wiem czemu ten szuwax nie jest bardziej popularny. Jak to nie jest..? Jeden z najpopularniejszych/najbardziej znanych produktów tej marki i jeden z najbardziej popularnych i znanych produktów wielozadaniowych.
D@ViD Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 @analyzator Ech2o znane znane produkt jest mega nawet nie zaburza działania powłok według mojego wewnętrznego małego testu a jako ciekawostka CarPro na swoim profilu zamieściło takie coś: CarPro Ech2O 1:20 na oponie Nawet do odświeżenia skór jako QD
DZIADZIA Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Ostatnio przymierzałem się do colli520 i jestem zadowolony, takie prawdziwe QD. Na Tigrze zebrałem nim kurz z 2tyg, bez zrobienia bałaganu (lane obficie), a najlepsze jest to, że po sobie zostawia tylko delikatny ciepły połysk i nie ingeruje w wosk/powłokę... dlatego ma dużo przeciwników 2 1 1
Syrio Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 To ja wolę Quick Magic od Detailers Magic. Robi to samo a PPZ Teścik jak zawsze klasa, lubie twoje filmy z napisami, można sobie w pracy w przerwie obejrzeć bez głosu 2
DZIADZIA Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 24 minuty temu, Syrio napisał: lubie twoje filmy z napisami Jakoś nie mam parcia na gadanie i pokazywanie swojego ryja 1
paperson Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 39 minut temu, Syrio napisał: lubie twoje filmy z napisami Nie tylko Ty . Dla mnie filmy @rygryss są zawsze konkretne i merytoryczne . No i ten podkład muzyczny .
Tomas-sg Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Godzinę temu, rygryss napisał: nie ingeruje w wosk/powłokę Ciekawi mnie bardzo pojęcie ingerencji
DZIADZIA Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 @Tomas22, może źle to ująłem... dla mnie ważne, że nie przejmuje hydro i wygląu. Oczywiście, jeżeli ktoś lubi sikać po każdym myciu, też nie widzę w tym nic dziwnego/nietypowego W strych czasach też zarzucałem qd na woski i po paru latach odpuściłem, cieszę oko woskiem który położyłem, jak się kończył zarzucałem kolejny. Dla mnie QD służy do innych sytuacji... lecisz na zlocik i trzeba zdjąć kurz, kończy się wosk i nie mam czasu na zarzucenie itp.
Syrio Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 A ja w to lato nie miałem żadnego fajnego wosku, Petes mi się skończył na aucie teścia jakoś w maju, Nattysa kładłem już z 10 razy, jeszcze trochę go jest, ale no ile można. I położyłem sobie BH DSW jako bazę, która miałą trzymać się te miesiące lata i na to kładłem QDki, tak dla zabawy i przyjemności, w letni wieczór po myciu raz na tydzień lub dwa jak będzie czas. I tak podsumowując to: Przeprosiłem się z QD1, przyciemnienie i kropelkowanie na plus, aplikacja tak trochę trudniejsza, ale to jest prawdziwy tytan wsród qd. Trzyma się długo, piękne hydro, można polecieć felgi i szyby. Na szybkie PPZ, które wymaga zdjęcia kurzu z rana po wieczornym myciu i dodania lekkiego blasku - Quick Magic od DM albo Botox od Funky. Fajne produkty od lokalnych producentów, banalna aplikacja, lekkie podbicie. Nic więcej nie trzeba na szybkie akcje, w kilka minut auto ogarnięte. Ale zakochałem się w SHOW, tu trzeba się napracować (mi najlepiej idzie aplikacja małym mikrofibrowym aplikatorem i dotarcie puszystą stroną grubszej mikrofibry) ale efekt na czarnym metalicznym i perle jest super. Krycie, podbicie głębi, zapach, praca z tym produktem jest na poziomie produktów od Funky Witch, które są chyba najbardziej przyjazne użytkownikowi z tych, które mam.
Tomas-sg Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 12 godzin temu, rygryss napisał: @Tomas22, może źle to ująłem... dla mnie ważne, że nie przejmuje hydro i wygląu. Szczerze to uważam to za pierdołki Też u siebie sprawdzam teraz trwałość wosku ale aż ręce swędzą by po myciu coś tak psiknac Nawet nie wiem co o tym myśleć bo chorobsko mnie wykańcza. Zawsze mnie zaskakuje zniesmaczenie ludzi ze QD coś dodaje (hydro, look itp) Tak jakby woskowac auto i powiedzieć że do dupy bo się świeci
DZIADZIA Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 @Tomas22 , może i masz rację, tak jak napisałem wyżej... jeżeli ktoś ma ochotę, niech psika codziennie, po to są.
Moderator Domel Opublikowano 14 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Września 2019 Automotive Care Quick Detailer Lemon - chłopaki są nawet na forum @AutomotiveCare.pl to powiedzą coś więcej. Wylałem go już około 200ml z 500ml więc coś tam już mogę powiedzieć #zapach mocno intensywny cytrusowy - dla nie których może być za mocno - stwierdzam po fakcie, że jestem jeden dzień po mocnej anginie - aplikowałem go na lakier dziś i moje gardło i nos odczuwało lekkie podrażnienie - ale tak jak mówie jestem jeszcze na etapie kurowania #nic mi nie wiadomo o trwałość - mało mnie to interesuje w zasadzie bo dla mnie QDki to produkty do odświeżania lakieru (po myciu, od kurzu, lekkim deszczyku) i ten QD idealnie się sprawdza w tym zastosowaniu. #kropelki - sprawdzę za kilka godzin po utwardzeniu. #konsystencja mocno wodnista - przypomina mi mocno Botox tylko, że żółty #aplikacja banalnie łatwa nawet w słońcu, szybkie odparowanie, brak mazów - identycznie jak Botox. #efekt (bez żadnych HDRów czy innych ulepszaczy) - nabłyszcza, odświeża, ciepły look. Szukacie klasycznego, taniego: ładnie pachnącego, funkcjonalnego QD na szybkie akcje - ten się nadaje idealnie Spoiler #domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #domelowezakupy #domelglossmeter #qdtest #qstest #domelowyquickdetailer 1
AutomotiveCare.pl Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2019 @Domel dziękujemy za ciepłe słowa. Na tym zależało: typowy QD'ek, łatwość użycia, szybkie odparowanie, zero mazów.
menior Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Ktos wie jaka trwaloscia sie cechuje samodzielnie nalozony troche zapomniany DG951 ?
Rekomendowane odpowiedzi