pioter94 Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Wczoraj zaaplikowałem Soft99 Ultra Glaco na szybę oczyszczoną Glass Compound Z i jest dobry zrzut wody, taki jak widać na testach w YT. Dziś był test na deszczu i ładnie krople odfruwają. Ale gdy włączę wycieraczki to po przejechaniu wycieraczki powstaje delikatna smuga i po ułamku sekundy znika. To normalny objaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 @pioter94Dokładnie, nie ma się co przejmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 @pioter94 tak, każda NW zostawia po sobie tak smugę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter94 Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 A umycie szyby Glaco De Cleaner zlikwidowałoby smużenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Pierwszy raz bawiłem się lakierem zaprawkowym. Wyszło średnio. Zmatowic, dołożyć lakieru jeszcze, wyrównać papierem, klar i polerować? Czy nie da się poprawić efektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 @janekbossko na fejsie dostałeś sporo odpowiedzi. Dołożyć towaru żeby z górką było i wtedy szlifować i polerować. Niestety robienie zaprawek tak dużych to długa praca, trzeba czekać aż wyschnie i kolejna warstwa i kolejna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Zarzucał ktoś z was glaco dx? Jestem rozczarowany woda nie startuje jakoś szybciej i szyba jest rano zaparowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borabora.autospa Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Swoją drogą a propos zaprawek używał ktoś z Was MIRKA Mini-File ? I może coś o tym napisać więcej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 @borabora.autospa widzialem na YT. Nawet chciałem kupić bo kilkumagikow używa podczas usuwania nadmiaru lakieru itd ale...drogie i wybrałem papier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 @technopierdoła neoxal coś już pokazał. Sonax z pamięci jakiś super trwały nie był. Finis wspaniałym woskiem jest. Jakbym nie miał finisa to bym kupił. Jak lakier nie jest w znakomitym stanie to bralbym jednak coś innego. Tonyin może. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawik_G Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Swoją drogą a propos zaprawek używał ktoś z Was MIRKA Mini-File ? I może coś o tym napisać więcej ?Mam to i powiem Ci że bardzo dobrze wycina zacieki, tylko podczas wycinania musisz "szlifować" tylko i wyłącznie w jedną stronę. Nie możesz robisz ruchów okrężnych tylko np. Od prawej do lewej czy z góry na dół. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter94 Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Jakie wiadro ze szczelną pokrywką polecacie. Chcę takie wiadro z roztworem NR 8l włożyć do bagażnika i pojechać na myjnię bezdotykową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 @pioter94 work stuff lub boski to te same wiadra. Pokrywa nakręcana jest szczelna i spokojnie sobie pojedziesz na bezdotyk. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter94 Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 @PawelRDM dziękówa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 @pioter94 Jak wolisz po taniości to na Allegro po 15zł są takie https://allegro.pl/oferta/wiadro-zakrecane-15l-wiaderko-pojemnik-15-beczka-11692096597 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter94 Opublikowano 19 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 @MikeLBN o fajne bo mniejsze, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blaszak Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Warte to swojej ceny? 2 szt 52zł, używał ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter94 Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Jest jakaś alternatywa dla Optimum Big Black Sponge w rozsądnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 6 minut temu, pioter94 napisał(a): Jest jakaś alternatywa dla Optimum Big Black Sponge w rozsądnej cenie? Przecież to nie jest gąbka do mycia samochodu tylko aplikator (Autoglym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter94 Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 @xadamx No ja właśnie chcę gąbkę do NR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzat06 Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 @pioter94 Wygląda na to że kolega @xadamx jeszcze jest przed kawą myślał chyba, że odpowiadasz koledze @Blaszak na pytanie o aplikatory 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 51 minut temu, skrzat06 napisał(a): @pioter94 Wygląda na to że kolega @xadamx jeszcze jest przed kawą myślał chyba, że odpowiadasz koledze @Blaszak na pytanie o aplikatory O jaaa. Rzeczywiście. Ale wtopa. Kurde czas na kawę Godzinę temu, pioter94 napisał(a): @xadamx No ja właśnie chcę gąbkę do NR. Sorki. Zajarzyłem jak diesel podczas rozruchu zimą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Jest jakaś alternatywa dla Optimum Big Black Sponge w rozsądnej cenie?Qjutsu od soft99, ale to taki półśrodek. Wtedy już chyba lepiej garść mf. Poza tym nie ma czarnej gąbki optimum :) to jakiś „chłyt martetindowy” sprzedawców. Optimum firmuje tylko BRS. Z drugiej submarki mają jeszcze jakąś żółtą. Z gąbek do rineless black sponge to najtańsza alternatywa:)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter94 Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 28 minut temu, Adrian89 napisał(a): Poza tym nie ma czarnej gąbki optimum Jak nie ma jak jest. To najnowsza i zarazem najdelikatniejsza gąbka https://cardna.pl/big-black-soft-sponge-p-626.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Jak nie ma jak jest. To najnowsza i zarazem najdelikatniejsza gąbka https://cardna.pl/big-black-soft-sponge-p-626.htmlTo jest gąbka Lake Country (notabene ta sama firma produkuje większość rinselessowych gąbek) ale nie jest to gąbka brandowana przez optimum - w opisie jest tylko, że „idealnie się sprawdzi z ONR”. Jeśli chcesz zaczerpnąć dokładnych informacji nt. akcesoriów sygnowanych przed danego producenta najepiej zajrzeć na jego stronę. I jestem więcej niż pewien, że nie znajdziesz tej gąbki na stronie OPT:)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi