Szymon_Lodz Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Tak znikaja. To co widać to już jest potraktowane Autobrite Cherry Glaze na tricolorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Nie polecę produktu ale szedlbym w jakąś pastę onestepową. Bo ci się też przyda potem i da wykończenie. Najwyżej do tych rys będziesz podchodził kilka razy. Bezpieczniejsze niż cut na rotacji z fotek to rysy wyglądają poważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Jakie stężenie szamponu no rinse do mycia waterless? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Jakie stężenie szamponu no rinse do mycia waterless?Zależy od szamponu, sprawdź zalecenia producenta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 @Adrian89 szampon to optimum no rinse. Nie ma nic napisanego odnośnie mycia waterless. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 @Adrian89 szampon to optimum no rinse. Nie ma nic napisanego odnośnie mycia waterless.Akurat ONR nie jest przewidywany jako waterless - w tej sytuacji użyłbym 1:16 (producent podaje takie dla QD). Są ekonomiczniejsze szampony rinseless Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 @Adrian89 akurat jestem w posiadaniu tylko tego i będzie to jednorazowe mycie waterless Ale dziękuję ślicznie za odpowiedź na moje pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radu5 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Zmieniłem auto i po wytarciu szyb wycieraczkami gdy jest zimno zostają takie plamy, smugi jak na zdjęciu. Gdy auto się rozgrzewa to się normuje. Chciałbym to zniwelować. Zastanawiam się czy coś pomoże np soft Compound roll bądź może jakieś mleczko do polerowania szyb, jak tak to jakie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 @Radu5 Ciężko to ująć na zdjęciu, powiedz za tem czy problem jest na szybie od wewnątrz, czy też zewnątrz? Jeśli od środka to zwyczajne dobrze ją umyj i ewentualnie odtłuścić. Jeśli z zewnątrz to Compound lub Adbl glass polish. Chyba że chcesz/możesz zadziałać maszynowo... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radu5 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Problem jest od zewnętrznej strony gdy przejadą wycieraczki i wrócą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 @Radu5 Zatem rozwiązanie Ci już pisałem. Zastanowiłbym się na Twoim miejscu nad NW (niewidzialna wycieraczka) po tym zabiegu. Zamiast tafli wody będziesz miał piękne krople (ułatwiają mycie), które podczas szybszej jazdy przeczą prawom fizyki i uciekają na dach Ponad to moim zdaniem w zimę szyba mniej zamarza z NW 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radu5 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Po myciu do ogarnięcia szyb z zewnątrz używam k2 nuta pro, bardzo fajnie też hydrofobowo działa. Dobra to chyba soft Compound zakupie i ogarnę szybke. Tylko chyba lepiej byłoby Compound z ? Czy roll on ? Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 @Radu5 Moim zdaniem "Z". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Pytanie - czym się różni https://showcarshine.pl/woski-samochodowe-twarde-i-mleczka/tonyin-ceramic-crystal-coating-wax-200g-wosk-hybrydowy.html Od https://showcarshine.pl/woski-samochodowe-twarde-i-mleczka/tonyin-ceramic-crystal-coating-black-wax-200g-trwaly-wosk-ceramiczny-do-ciemnych-kolorow.html ?? W szczegółach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borabora.autospa Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Co powiecie o polerowaniu przedniej szyby tlenkiem ceru ? Mam mocno porysowaną szybę od wycieraczek i starsznie rozprasza światło nocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 17 Października 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 @damiano2007 Ten "black" jest wg producenta przeznaczony do czarnych / ciemnych lakierów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 @borabora.autospa Kiedyś używałem tlenku, teraz wszystkim polecam pastę pollux. Lepiej się pracuje, a efekt taki sam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 @penkus5 Można tego używać jako cleanera do szyb zamiast No compound Z na kostce filcowej?Nie narobi szkód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 13 minut temu, Bapko napisał: @penkus5 Można tego używać jako cleanera do szyb zamiast No compound Z na kostce filcowej? Nie narobi szkód? Można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Nie narobi szkód. @Bapko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 @penkus5 Jak coś jest do polerowania szyb, czyli naprawy, to jak ma narobić szkody ?? Szyba to twardy materiał, to nie lakier, wiec kupuj i testuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 @D@ViD Ale to nie ja zadałem pytanie, ja na nie odpowiedziałem że szkód nie narobi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
technopierdoła Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Coś co wytrzyma od teraz do marca ,BH Finis, Sonax PNS czy Neoxal QD ? Wosk i sealant na goły lakier a QD na primer? Auto stać będzie w garażu podziemnym i powiedzmy max 5 tys km w tym okresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Ktoś doradzi czy rozpuszczalnik GLD do zestawu tonującego colourlocka można czymś zastąpić jakiś inny ogólnie dostępny ropzuszczalnik? benzyna ekstrakcyjna, jakiś alkohol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borabora.autospa Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 @majkel207kjNie jestem pewien na 100 % ale rozpuszczalnik epoksydowy chyba się do tego nada ale najpierw sprawdź działanie na niewidocznym miejscu. @penkus5 dzięki wielkie kiedyś trafiłem na tą pastę i za nic nie mogłem sobie przypomnieć co to było aż do dziś. Wielkie dzięki już zamawiam i testuje. Na pewno wrzucę jakiejś przebitki bo jest co naprawiać na mojej szybie. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi