penkus5 Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 @PressionLife Jeśli o dressing do opon chodzi, to właściwie niemal wszystkim można nakładać Sam lata temu gąbka do naczyń śmigałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 45 minut temu, PressionLife napisał: Super dzięki teraz mogę spokojnie rozrabiać. Zamiast specjalnego aplikatora do dressingu opon myślicie, że zwykła gąbka do naczyń da radę ? Da radę. Każdą gąbką w sumie da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 1 godzinę temu, MMCzysci napisał: Generalnie tak, oprócz piany aktywnej - tę z ciepłą z kranu. Jeżeli zużyjesz roztwór szybko, być może nie ma to takiego znaczenia, natomiast jeżeli ma "stać", lepiej użyć demineralizowanej, żeby się "nie zepsuł". Wyryte w skale z S20 FE 5G Mi ecH2o z demi dostało pleśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PressionLife Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 @penkus5 @analyzator O to dobra nowina Zabieram się do czyszczenia auta na dwa wiadra, będzie to moje pierwsze mycie. Auto nigdy nie było myte w ten sposób, zawsze płukane na myjkach bezdotykowych. Czy ta kolejność działań jest dobra ? : 1. Piana aktywna (ADBL Yeti) 2. Płukanie 3. Apc + pędzelkowanie wnęk, emblematów, grilla etc. 4. Felgi, opony, nadkola (SG EF Wheel Cleaner, ADBL Vampire Liquid,, ADBL Tar and Glue Remover, SG Pure Black Tire Cleaner) 5. Płukanie 6. Mycie na dwa wiadra (FX Protect Nano Shampoo) 7. Dokładne płukanie 8. Suszenie ręcznikami 9. QD + dressing opon. (Sonax Brillant Shine Detailer, SG Back2Black Polymer Tire Dressing) Wiem, że powinienem użyć ADBl Vampite Liquid i Tar and Glure Remover na lakier ale nie wiem w którym momencie mycia to zrobić, żeby produkt nie spłynął jak lakier będzie mokry. Po którym podpunkcie powinienem dorzucić użycie tych dwóch produktów, żeby to miało ręce i nogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 18 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 2 godziny temu, PressionLife napisał: Jak macie kosmetyk który się rozrabia to rozrabiacie zawsze z woda demiralizowaną ? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Czy te woski się czymś różnią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 @dejmian93 Najpewniej będzie jak odezwiesz się do producenta LINK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Czyli może być tak że tylko różni je opakowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Jak w atomizerze Canyon wyregulować ze strumienia na chmurę?:( Przekręcanie "dziubka" nie powoduje rozpylenia innego niż wiązka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 @janekbossko Właśnie "dziubkiem" regulujesz. Jeśli nie działa to coś się popsuło, albo zbyt gesty produkt. Sprawdź na wodzie... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jta5 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Pytanie o powłokę ceramiczną Gravon Lite - położyłem pierwszą warstwę, chciałbym drugą położyć, w blaszaku było 10'C, spada do 7'C, kiedy mogę położyć druga warstwę powłoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 W dniu 15.09.2022 o 16:15, grechut napisał: Ciekawe nie widziałem. Testowałeś może? Jak z trwałością? U mnie ta np. carpro się na dwie części rozleciał. Tą co się trzyma oraz ta co się aplikuje. Mocno mnie zraziło A to dziwne. Ja mam już ponad rok i jest cały. Używany do nakładania ADBL Black Water, który potrafi po pierwszym użyciu rozwalić atomizer. Mam też tego od Fireball. Jest mniejszy od CP, dla mnie osobiście mniej poręczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzat06 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Krótkie pytanko, jako jedyny szampon raczej tylko do "zwykłego" mycia lepiej kupić Funky Witch Wash&Posh czy Neoxal 737? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Krótkie pytanko, jako jedyny szampon raczej tylko do "zwykłego" mycia lepiej kupić Funky Witch Wash&Posh czy Neoxal 737?737 i bawić się rozcieńczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Ostatnio w ramach zabawy na lakier biała perła wrzuciłem white diamond od PB który mi się walał i na to SSW, i wydaje mi się że SSW zauważalnie stępił i rozjaśnił white diamond, miał ktoś coś podobnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 21 godzin temu, majkel207kj napisał: Ostatnio w ramach zabawy na lakier biała perła wrzuciłem white diamond od PB który mi się walał i na to SSW, i wydaje mi się że SSW zauważalnie stępił i rozjaśnił white diamond, miał ktoś coś podobnego? To są cechy ssw. Lakier jest po nim tępy. Look jest wyraźny, plastikowy, krótkotrwały w przeciwieństwie do hydro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Jako, że przy woskach lubię ich woń podczas aplikacji to podrzućcie mi proszę i do, które mają zapach kokosowy? Wiek że są to: 1) ch Pete 53 2) ch 50/50 Co jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 @damiano2007 o ile dobrze pamiętam to Nattys White miał zapach kokosa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 23 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 tonyin Crystal czasami nie pachnie koksem? Musiałbym go wygrzebac i zobaczyc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 @damiano2007 Uber Car Care Ceramic Crystal Coating Wax Pewnie znajdziesz też Tonyin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 W dniu 20.09.2022 o 17:29, Bitek napisał: @dejmian93 Najpewniej będzie jak odezwiesz się do producenta LINK Napisałem do nich, dostałem odpowiedź że dwa z nich mają SiO2 i różnią się wielkościa (chociaż z tego co widzę oba mają po 40g) natomiast Black Wax to wosk bez SiO2 i jest innym woskiem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7777777 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Miękki lakier hondy, one step. Czy ADBL AiO Hard + czerwony NAT na maszynie DA to dobry pomysł? To AiO nie będzie za mocne na hondowski lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 25 Września 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Tak mnie naszło dziś. Firma 4 Detailer to jeszcze istnieje? Mają coś ciekawego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Strona internetowa działa, na allegro też są wystawione ich produkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacak Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Jak myjecie silniki elektryczne? woda z karchera, parownica czy delikatnie z atomizerem i pędzelkami? na yt pewien użytkownik bez problemu zalewa cały silnik wodą z karchera , ale jakoś nie mogę się przekonać czy to aby na pewno bezpieczny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi