Mateusz_O Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2022 Szukam opryskiwacza, którym mógłbym oblecieć autko, a zarazem użyć w ogrodzenie przy pryskaniu zielska czy szkodników. Czy Orion Super Cleaning Pro+ 3l od Kwazara będzie git czy możecie polecić coś lepszego jakość/cena?
penkus5 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2022 @Mateusz_O Do auta super, do ogrodu nie wiem czy 3l to nie za mały Druga sprawa że wolałbym nie mieszać chemii ogrodowej i samochodowej, kupiłbym 2 oddzielne.
analyzator Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 @Mateusz_O do ogrudu kup jakiś marketowy - chodzą po 20zł. Może ktoś pomoże? W dniu 1.06.2022 o 07:17, analyzator napisał: Pod woski lepiej się sprawdzi neoxal primer, carpro essence czy angelwax enigma? neoxal kusi deklaracją o zwiększaniu trwałości. Lakier sticky to super jakby produkt miał dużą tolernację.
Eidos71 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 @analyzator - nie mam żadnego doświadczenia z Neoxal Primer, więc z tym produktem nie pomogę. Jeślli chodzi o pozostałe dwa produkty, mają u mnie następujące zastosowanie: CarPro Essence - na lakier w idealnym/bardzo dobrym stanie, Angelwax Enigma AIO - na lakier wymagający korekty drobnych niedoskonałości. Oba produkty, poza różnicą we właściwościach ściernych/korygujących, pozostawiają na lakierze własne zabezpieczenie. Jednak osobiście uważam, że w przypadku aplikacji wosków, oba te produkty mogą stanowić ewentualną, sensowną bazę pod woski z domieszką SiO2/"grafenu". Pod woski tzw. "naturalne" z dodatkiem carnauby/montana, bardziej właściwe jest użycie "zwykłych" cleanerów, lub politur/glaze, a pod sealanty/woski hybrydowe (chociaż z dostępnych na rynku wosków nawet te "naturalne" tak naprawdę są, wg mnie, hybrydami z uwagi na domieszki syntetycznych polimerów) - cleanerów tzw. "czystych". 2 1 1 1
Pentatonic Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2022 10 godzin temu, Mateusz_O napisał: Szukam opryskiwacza, którym mógłbym oblecieć autko, a zarazem użyć w ogrodzenie przy pryskaniu zielska czy szkodników. Czy Orion Super Cleaning Pro+ 3l od Kwazara będzie git czy możecie polecić coś lepszego jakość/cena? Niedawno sam pytałem tutaj o opryskiwacz. Polecono mi KWAZAR Venus Super 360 PRO+. Kupiłem i jest świetny do oprysku auta ! Sam również serdecznie do polecam dla ciebie. Jednak tak jak kolega wyżej wspomniał, nie mieszać lepiej chemi samochodowej z ogrodową
Qarol19 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 Testował ktoś HOW Zircon? Lepszy od HOW SAPPHIRE?
Aivars Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 W dniu 4.06.2022 o 07:51, Eidos71 napisał: @analyzator - nie mam żadnego doświadczenia z Neoxal Primer, więc z tym produktem nie pomogę. Jeślli chodzi o pozostałe dwa produkty, mają u mnie następujące zastosowanie: CarPro Essence - na lakier w idealnym/bardzo dobrym stanie, Angelwax Enigma AIO - na lakier wymagający korekty drobnych niedoskonałości. Oba produkty, poza różnicą we właściwościach ściernych/korygujących, pozostawiają na lakierze własne zabezpieczenie. Jednak osobiście uważam, że w przypadku aplikacji wosków, oba te produkty mogą stanowić ewentualną, sensowną bazę pod woski z domieszką SiO2/"grafenu". Pod woski tzw. "naturalne" z dodatkiem carnauby/montana, bardziej właściwe jest użycie "zwykłych" cleanerów, lub politur/glaze, a pod sealanty/woski hybrydowe (chociaż z dostępnych na rynku wosków nawet te "naturalne" tak naprawdę są, wg mnie, hybrydami z uwagi na domieszki syntetycznych polimerów) - cleanerów tzw. "czystych". Ja tak tylko dodam, ze jesli ktos szuka efektu ‚mega wow’ to mozna przykryc CP Essence typowym naturalem. Efekt bedzie bardzo krotkotrwaly bo u mnie Pinnacle Souverane wytrzymal w takiej kombinacji z 2 tygodnie, ale moje auto wiozlo nas do slubu wiec zupelnie nie zalezalo mi na trwalosci. to tak jakby poza tematem, potwierdzam podobne opinie jakie wgrzebalem w czelusciach forum
penkus5 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Qarol19 Właśnie jestem w połowie auta, wydajność kosmos, zapach obłędny, przyciemnia dość delikatnie moim zdaniem, docieranie to czysta przyjemność. Przypadkiem oprzesz się z fibrą w ręku i wosk dotarty śliskość na wysokim poziomie, kropling sprawdzałem kilka dni temu na elemencie testowym to był sporo lepszy niż sapphire! Szkiełko też widzę że ładne daje. Wieczorem postaram się kilka zdjęć zrobić po zakończonej już robocie. Tu tak na szybko...
Qarol19 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 38 minut temu, penkus5 napisał: @Qarol19 Właśnie jestem w połowie auta, wydajność kosmos, zapach obłędny, przyciemnia dość delikatnie moim zdaniem, docieranie to czysta przyjemność. Przypadkiem oprzesz się z fibrą w ręku i wosk dotarty śliskość na wysokim poziomie, kropling sprawdzałem kilka dni temu na elemencie testowym to był sporo lepszy niż sapphire! Szkiełko też widzę że ładne daje. Wieczorem postaram się kilka zdjęć zrobić po zakończonej już robocie. Tu tak na szybko... Dzięki.
analyzator Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Aivars o proszę no to szybko zjeżdża. Przy neoxalu producent @NEOXAL EUROPE twierdzi, że podnosi trwałość zabezpieczenia stąd moje zainteresowanie. Pewnie zakupię i najwyżej na masce zrobimy test 50/50. Fajnie że cena w miarę normalna i dostępna jest mała pojemność. W sam raz dla hobbisty 1
Aivars Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 1 godzinę temu, analyzator napisał: @Aivars o proszę no to szybko zjeżdża. Przy neoxalu producent @NEOXAL EUROPE twierdzi, że podnosi trwałość zabezpieczenia stąd moje zainteresowanie. Pewnie zakupię i najwyżej na masce zrobimy test 50/50. Fajnie że cena w miarę normalna i dostępna jest mała pojemność. W sam raz dla hobbisty Mysle, ze warto sie pobawic jestem zwyklym entuzjasta-hobbysta, troszke roznych kombinacji przerobilem ale zadna inna kombinacja nie zrobila na mnie takiego wrazenia jak essence i dwie warstwy souveran - lakier ebony schwarz czyli czarny metalik 1
jelinski17 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 Ma ktoś bezpośrednie porównanie flexa xfe 7-15 do xce 10-8? Mam już parę lat xfe ale szukam czegoś co lepiej będzie wycinać rysy bez kombinowania z futrem przy podobnym stopniu wykończenia. Dzięki za wszystkie sugestie!
Michał98 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Nowy filc od royal pads ma ktoś jakiś pomysł jak skleić czy tylko kupić nowy
Dante05 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @Michał98 spróbuj na butapren. 1
stg89 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Panowie, może ktoś miał przyjemność używać obydwu maszyn i doradzi? Flex XCE czy Evoxa HDX8 i dlaczego?
alexander.p Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Godzinę temu, stg89 napisał: Panowie, może ktoś miał przyjemność używać obydwu maszyn i doradzi? Flex XCE czy Evoxa HDX8 i dlaczego? Ja miałem okazję porównać hdx8 którą posiadam i wyrwałem w dobrej cenie z xce. Flex.to flex. Jak masz hajs nie zastanawiaj się. Przyjemniejszy w pracy. Obue robią co mają robić. 1
JJZS.KAM Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Godzinę temu, stg89 napisał: Panowie, może ktoś miał przyjemność używać obydwu maszyn i doradzi? Flex XCE czy Evoxa HDX8 i dlaczego? 1
PiterG Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Panowie, może ktoś miał przyjemność używać obydwu maszyn i doradzi? Flex XCE czy Evoxa HDX8 i dlaczego?Miałem przyjmnosc pracować tymi maszynkami. Moje spostrzeżenia znajdziesz pod linkiem podanym post wcześniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
stg89 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 5 minut temu, PiterG napisał: Miałem przyjmnosc pracować tymi maszynkami. Moje spostrzeżenia znajdziesz pod linkiem podanym post wcześniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzięki, jestem w trakcie lektury tego tematu.
Pentatonic Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Panowie, jakieś opinie odnośnie Nasiol MetalCoat F2 ? Nie znalazłem na forum praktycznie żadnych informacji. Jak można ja porównać do wosku np. House od Wax Diamond a także czy jest dość przyjemna w aplikacji ?
sparco0 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @Michał98 one chyba jakieś wadliwe są, u mnie po jednym użyciu rzep odpadł, na małym to samo, próba odklejenia i rzep został na bp
AudiBlask Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @Michał98 one tak mają, mój się również rozkleił po pierwszym użyciu. Filc Flexipads tego problemu nie ma.
Qarol19 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 @Michał98 @sparco0 @AudiBlask Też tak miałem dokładnie z tym filcem, porażka...
Exwined Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2022 Powoli kończy mi się pasta 3D One. Głównie robię szybkie odświeżenia/onestepy lub polerowanie pojedynczych elementów samochodu w rodzinie więc lakiery są różne od mojego żółtego uni fiata przez czerwony metalik w kia po czarne metaliki w seacie. Myślę nad następcą, pastą pracuje mi się dobrze ale jednocześnie chciałbym sprawdzić coś nowego. Myślałem o nowym super polishu od ADBL lub zestawie super polsih+ perfect finish, sonaxie ex 04-06 albo scholl concepts S20 black V2.0. Macie jakieś przemyślenia dotyczące tych past w porównaniu do One? Będą równie dobre co 3D czy jednak zostać przy tym co mam? Przeglądałem wątki na forum dotyczące tych past ale co do ADBL i S20 niewiele można znaleźć. Dysponuję polerką DA o skoku 8mm.
Rekomendowane odpowiedzi