xadamx Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 18 godzin temu, Domel napisał: Poszukuje produktu do usuwania SADZY, osadów węglowych, gruntownego czyszczenia kominków. Ktoś, coś ? Oczywiście ja będę używał do przyczepy Ja przy sprzedaży pieca użyłem Moje Auto Engine Cleaner - bardzo szybka robota. Jeśli masz coś bardzo brudnego możesz użyć Moje Auto EGR cleaner (jest dużo mocniejszy). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rombinik Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 23 godziny temu, Lukaso napisał: A carpro ech2o do impregnacji, ktoś ma doświadczenia? też tak zamierzałem impregnować, ale gdzieś tu na forum wyczytałem, że przez zawartość SiO2 się nie nadaje, bo na dłuższą metę powoduję niszczenie się padów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 2 godziny temu, rombinik napisał: też tak zamierzałem impregnować, ale gdzieś tu na forum wyczytałem, że przez zawartość SiO2 się nie nadaje, bo na dłuższą metę powoduję niszczenie się padów Na jakiej podstawie ktoś tak stwierdził? Robił jakieś długodystansowe obserwacje? Był czas, że na kilku samochodach uzyłem tej "metody impregnacji" pada i nie zauważyłem, żeby z nimi cos się stało. Pady ADBL , NAT. Z drugiej strony jeśli ktoś twierdzi, że SiO2 powoduje niszczenie padów to jak to się ma do past CP Essence/Essence+, AW Enigma AIO? Trochę już tej pasty (zwłaszcza Enigma) przerobiłem i pady nadal żyją. Pada najszybciej ubijesz nieumiejętnym traktowaniem niż dodatkiem SiO2. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rombinik Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 @xadamx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 No i z perspektywy czasu mogę Ci powiedzieć, że nic takiego jak twardnięcie pada nie miało miejsca. Zresztą patrz na poruszony wątek past z SiO2. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 @xadamx to nie jest to samo SIO co w powłokach. Nie jestem chemikiem (nie znam się ale się wypowiem( ale lekkie produkty rozpuszczalne w wodzie to nie te zawieszone w rozpuszczalnikach. I nie chodzi o zawartość % ale rozpuszczalność w wodzie. Samo działanie ciepła powinno te wiązania rozbić na amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 14 godzin temu, Tomas-sg napisał: Lista jest dosyć długa Zaino z6 Zaino z-2 Zaino z3 Zaino z6 Zaino z8 Zaino zcs Zaino z7 Zaino z16 Wszystko jest do ogarnięcia i to w dość krótkim czasie napisz mi maila na info@show........ napisze ile to wyjdzie i czy akceptujesz cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 3 godziny temu, analyzator napisał: @xadamx to nie jest to samo SIO co w powłokach. Nie jestem chemikiem (nie znam się ale się wypowiem( ale lekkie produkty rozpuszczalne w wodzie to nie te zawieszone w rozpuszczalnikach. I nie chodzi o zawartość % ale rozpuszczalność w wodzie. Samo działanie ciepła powinno te wiązania rozbić na amen Nie bardzo wiem do czego zmierzasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 @xadamx używanie jako impregnacji pada lekkich qd czy waterless nie powinno mieć żadnego negatywnego wpływu na pada. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Impregnuję sobie pady CarPro ImmoLube rozcieńczonym w proporcji 1:5 - Szczególnie przy cieciu twardymi padami i pastami z tendecją pylenia. Odnoszę wrażenie że sporo redukuje pylenie, a na pewno ułatwia wydmuchanie / wyszczotkowanie pada. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Miał ktoś problem z pozaciaganymi nitkami w kingu od work stuffa? (Nowy ręcznik) nie wiem czy obcinać czy zostawić, trochę się boję, że gdzieś zachacze i zacznie się pruć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Czy ktoś testował te produkty na zaparowane szyby? Który jest lepszy bądź jest coś lepszego? Mowa o Gyeon Q2 AntiFog i Soft99 AntiFog. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 32 minuty temu, Pikoko napisał: Soft99 AntiFog softa swego czasu testowałem i całkiem fajnie sie sprawdzał. Jak CI szyby parują to polecam dobrze je umyć plus wymiana filtra kabinowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 softa swego czasu testowałem i całkiem fajnie sie sprawdzał. Jak CI szyby parują to polecam dobrze je umyć plus wymiana filtra kabinowego. Filtr wymieniany przy wymianie oleju i jest zawsze w niezłym stanie trochę zakurzony ale suchy, ale wymieniam zawsze mimo to. Jeździmy w 5 osób do pracy po nocce lub w wilgotne dni szyby parują strasznie.Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Klima plus nadmuch na szybę.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 2 godziny temu, wojtecki napisał: Miał ktoś problem z pozaciaganymi nitkami w kingu od work stuffa? (Nowy ręcznik) nie wiem czy obcinać czy zostawić, trochę się boję, że gdzieś zachacze i zacznie się pruć. Tak. Obcinam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Panowie, potrzebuje wyczyścić i zaimpregnować skóry w aucie. Myślałem o tym całym zestawie do czyszczenia colourlocka za 100. Jest sens kompletować coś oddzielnie ( np zestaw kecava ) czy dać sobie spokój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 @grechut colourlock to bardzo dobry zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 @Streat A kojarzysz może czym się różnią wersję strong do skór nowych od po prostu do skór? Poza sama nazwa wszystko wewnątrz wydaje się identyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 @grechut strong nie kupuj on jest za mocny. Go sie stosuje juz w ostatecznosci. Lepiej kup soft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Klima plus nadmuch na szybę.Wyryte w skale z S20 FE 5GPrzód jest ok najgorzej parują tylne szyby. Klima i nawiew zawsze włączone. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 @Streat@Streat https://photos.app.goo.gl/Cw5YQ5RkKgspZ3Q28 https://photos.app.goo.gl/GCQUm84eKwhotYzB7 https://photos.app.goo.gl/s94cw7zsH9CCYvt29 Sądzisz ze soft da tu radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 @Streat@Streathttps://photos.app.goo.gl/Cw5YQ5RkKgspZ3Q28https://photos.app.goo.gl/GCQUm84eKwhotYzB7https://photos.app.goo.gl/s94cw7zsH9CCYvt29 Sądzisz ze soft da tu radę? Da rade. Lepiej 2-3 podejścia delikatnym preparatem bezpiecznie niż 1 x mocnym i wysuszyć skore albo co gorsze zrobic jakieś kuku Poza tym softa będziesz miał na później do bierzącego czyszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 @grechut tak jak wspomina @Bapko, lepiej delikatnie... I na litość boską co z tymi pasami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 9 minut temu, penkus5 napisał: @grechut tak jak wspomina @Bapko, lepiej delikatnie... I na litość boską co z tymi pasami Pasy wiem.. Też są w planach nie wszystko naraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi