Moderator Streat Opublikowano 8 Marca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 2 godziny temu, grechut napisał: Zbieram opinie, różni ludzie mogą mieć różne odczucia 1L niewygodne, lepsze sa 500/750ml osobiscie uwielbiam butelki detailink 750ml bo sa stabilne i super lezał w dłoni przy czym nie sa ciezkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Jaki waterspot remover do CP UK 3.0 ? WS od Gyeona i Fxprotect mam, oba fajne, ale potrzebuję czegoś "łagodniejszego" dla powłoki, niestety Gyeon po 2-3 użyciach załatwił mi 20msc UK 3.0. Waterspot Remover od Sonaxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Nie wiem czy jest łagodniejsze od Gyeona i FX ale ostatnio używałem właśnie WSR od Sonaxa przy serwisie na 4-5 miesięcznym UK 3.0 + SiC (przytkana i praktycznie bez kropel) i powłoka oraz hydro wyglądało jak chwile po nałożeniu. Robiłem tak jak u MXNowickiego na filmie, czyli na mokry lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kM3 Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Panowie, może ktoś poleci coś do prania obicia materiałowego narożnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 10 minut temu, kM3 napisał: Panowie, może ktoś poleci coś do prania obicia materiałowego narożnika? Ręcznie czy ekstrakcyjnie odkurzaczem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kM3 Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 i to i to wchodzi w grę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Bonnet ADBL, Soap Free Maxifi, ekstrakcyjne np. Power Rinse + Master Pre-Spray Maxifi.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kM3 Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 czy Bonnet ADBL to to samo co ExceDe Encapsulator Cleaner? używałem już kilkakrotnie excede i zazwyczaj zostają straszne plamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 @kM3 ADBL Bonnet to gotowiec a excede to koncentrat ktory nalezy rozrobić z woda np 1:10 a jak "bonnetujesz" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kM3 Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 rozrobienie wedle instrukcji, aplikacja z pianownicy, rozprowadzałem różnymi metodami, mikrofibrą lub szczoteczką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 @kM3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacak Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Hej. Możecie doradzić jakiś dressing do plastików zewnętrznych (aby je przyciemniał) w pojemnikach do 1l, oraz w pojemnikach większych np. 3l w górę? Z tego co zauważyłem adbl, shiny itp produkują chyba do 1l? Dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 @Jacak Owatrol polytrol świetnie radzi sobie z plastikami, jest baaardzo wydajny i robi mega robotę. To jeden z przykładów tak na szybko. Ponadto Autoglym, Koch Chemie, też zacne produkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Owatrol to też nie prosta sprawa, źle zaaplikowany nie tak łatwo usunąć. To już "coś więcej" niż dressing.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rombinik Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 @penkus5 o którym autoglymie mowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacak Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Taki np autoglym na ile samochód może wystarczyć? Oczywiście orientacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 @rombinik Bumper & Trim, osobiście miałem żelowy, ale wiem że jest jeszcze inny... Fajnie się sprawdza @Jacak Zależy od człowieka, jeśli nakładasz z umiarem i dobrze rozsmarowujesz produkt, to jest on wydajny. Każde auta ma inną ilość plastików, są one różnych wymiarów... ciężko stwierdzić jednoznacznie na ile to starczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.k Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Cześć, Jakiej twardości jest lakier metalic w Hyundai'ach i jaka jest grubość powłoki lakierniczej? Rok 2015. Też cienko cienko i bardzo miękki jak japończyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 @pawel.k Mam i30 z 2015, lakier raczej z tych miekszych. Grubość powłoki lakierniczej jaką miałem sprawdzaną w 2017, przed jakąkolwiek polerką, a więc raczej wiarygodna bo miałem od nowości - wahało się od 90-120 mikronów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 W dniu 22.02.2022 o 23:59, CAR CRAZY napisał: Jeżeli chodzi o miękkość mikrofibr po praniu to 90% roboty robi suszarka (ta bębnowa). Testowałem sporo płynów i po suszeniu na zwykłej suszarce do ubrań zawsze czuć sztywność i zbicie włókien, wtedy jedyne co pomaga to "wytrzepanie" fibr tornadorem. Przy suszeniu w suszarce elektrycznej od razu mamy przyjemnie miękkie. Jaki program suszenia ustawiasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Żeby zdjąć soft 99 fusso nałożony 3 miesiące temu tenzi truck wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @Balzac Oj nieeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Plan taki standardowy miałem: 1. Prickbort 1L 2. *Tenzi truck 3. 2 wiadra 4. Vampire Liquid 5. Glinkowanie No i korekta . Dobry plan zejdzie wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @Balzac teraz to raczej trzeba zadziałać mechanicznie. 1 minutę temu, Balzac napisał: No i korekta Takie działanie będzie skuteczne, poprzedzone wszystkimi etapami co wymieniłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @Balzac Skoro robisz cały proces to wystarczyłby lżejszy prewash. Ostrożnie z truckiem. Widziałem jak zjada stary clar. Nie widzę korzyści w stosunku do takiego greenstara jeśli auto jest myte dalej ręcznie i będzie korekta. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi